Zwavelaars

De dingen die mij bezighouden

iPad - 1

(14:15:19 05/25/10 door ICT)
Sinds enige weken heb ik een iPad en hij bevalt mij uitstekend. Beter dan ik verwacht had. Ik had verwacht dat het vooral een grote iPhone zou zijn waarmee het browsen comfortabeler gaat. Dat is het ook wel maar er is meer. Dat komt vooral door het slim gebruik maken van het grotere scherm. Allerlei apps (waaronder de standaard email client) gebruiken het linkerdeel van het scherm voor overzicht en dat werkt uitstekend. Ook de nieuwe iPad app van IMDb is zo een feest om mee te werken. En wat te denken van de WolframAlfa app? Nu is het een geweldig bruikbare tool.

Ook het lezen van boeken via of iBook of de Amazon Kindle app gaat prima! Het lezen van boeken met Adobe DRM is trouwens mogelijk door deze met een klein Python-script te verwijderen. Dat gaat snel en probleemloos. Zo kun je de e-boeken die je bij Selexyz of Bol gekocht heb toch in iBook (en de meeste andere e-lezers) laden en lezen.
?
Voor het tikken en browsen is hij handiger dan een iPhone en het is daarmee een goed alternatief voor een netbook. De iPad is wat ik gehoopt had dat de Nokia 770 zou zijn maar die had een nog te klein scherm om dat volledig waar te maken.
?
Ik heb de wifi-versie maar kan via MyWi op mijn iPhone (die de 3G verbinding daarvan beschikbaar stelt al wifi hotspot) overal toch werken als dat nodig mocht zijn. Scheelt de meerprijs van de echte 3G-versie en ook de extra kosten van een data abonnement.

Reacties

(Geen reacties)

Geef reactie

Dit bericht is gesloten. Hierdoor zijn reacties of stemmen niet langer mogelijk.