Zwavelaars

De dingen die mij bezighouden

IPad - 2

(18:37:30 07/02/10 door ICT)
Onlangs een tweedaags congres bezocht met alleen mijn iPad als notitieblok. Ik had voor dat doel een aantal apps bekeken. Een tweetal leken mij heel praktisch: NoteBooks en CourseNotes. Ook SmartNote leek zo zijn goede kanten te hebben terwijl Pages of DocsToGo ook bruikbaar zijn maar die heb ik nog even voor dit doel niet gebruikt. Dat doe ik later nog een keer. Allemaal hebben ze hun voor en nadelen maar uiteindelijk lijkt CourseNotes mij toch het handigste op de voet gevolgd door Notebooks. In CourseNotes zijn notities en tekeningen / schetsjes eenvoudig te maken en worden voorzien van datum/tijd. Dat geeft goed overzicht. Ook zijn er import en export mogelijkheden en kun je taken toevoegen.?

Smartnote heeft voor mij als grootste nadeel dat hij alleen in portret stand werkt, waardoor het virtuele toetsenbord kleiner is dan in landschap-stand. Verder zijn de mogelijkheden voor het mengen van tekst en tekeningen goed maar wat onhandig in gebruik. Misschien gewenning. Ik zal hem nog wat kansen geven. Notebooks heeft net te weinig functionaliteit maar is wel goed om verschillende notities per onderwerp bij elkaar te houden en ook goed bruikbaar voor andere zaken en zal hem daarvoor zeker blijven gebruiken. Bij beide mis ik trouwens wel bullets / nummering...

Al met al zal ik CourseNotes vaker gaan gebruiken bij maken van notities tijdens cursussen, congressen en seminars. Notebooks werkt goed voor het maken van eerste opzetjes, uitwerken van idee?n en het maken van wat krabbels waarbij het goed mogelijk is om losse notities toch op onderwerp te groeperen. Iets wat met het standaard notes programma niet kan.

Reacties

(Geen reacties)

Geef reactie

Dit bericht is gesloten. Hierdoor zijn reacties of stemmen niet langer mogelijk.