Zwavelaars

De dingen die mij bezighouden

Rostock

(15:19:15 09/03/10 door Nieuws)
De eerste haven die we op onze Baltische-cruise aandeden was Warnem?nde. Een kleine bad- en havenplaats met het grootste strand van Duitsland. Voor cruiseschepen met veel Amerikanen aan boord een interessante stop omdat het “maar” drie uur van Berlijn ligt. Wij hebben een paar uur in Warnem?nde rondgekeken en besloten toen naar het nabijgelegen Rostock te gaan. Op een plein aldaar lunchten we. We zagen daar een bijzonder tafereel dat deed denken aan iets dat we ooit in Parijs hebben meegemaakt.

Toen we aan kwamen lopen zat er al een man van circa 30 met donker halflang haar, gekleed in een korte leren jas, zwarte gestreepte broek, kleine zonnebril met metalen montuur en zwarte handschoenen. Hij leek zo op een mode bewuste biker. Hij rookte sigaretten en had een groot glas bier en een Red Bull voor zich en zat naar het plein te kijken. Enige tijd erna kwam een man van circa 40 op het terras zitten. Een paar tafels van de ander maar wel zodanig dat hij deze kon zien. Hij had een flinke bruine, haarbos met krullend haar en was gekleed in jeans en een lichtbruin leren jack met daaronder een T-shirt. Opvallend was dat hij een rode haarband droeg wat hem op een oude hippie deed lijken. Ook hij keek naar het plein. Niet lang erna leek de biker af te rekenen. Dit deed hij met een flinke stapel biljetten. Hij liep weg. De hippie bleef zitten en kijken.

Vijftien minuten later kwam de biker weer terug en ging vlakbij zijn oude plek zitten; Wederom in het zicht van de hippie. Hij bestelde opnieuw een bier en een Red Bull en ging rokend en drinkend naar het plein kijken. Ongeveer tien minuten later stond de hippie op en ging bij de biker zitten zonder zichtbaar of hoorbaar met hem te communiceren. Ze kenden elkaar blijkbaar maar waarom gingen ze nu pas en op deze manier bij elkaar zitten? Waarom spraken ze niet openlijk met elkaar? Waarom keken ze allebei zo strak naar het plein? Soms leek het erop dat de biker achter zijn hand iets tegen de hippie zei. Onze lunch liep ten einde en we liepen weg, langs het mysterieuze stel.

In onze fantasie kwamen de meest bijzondere verklaringen naar boven. Twee leden van de onderwereld, die bezig waren een overval voor te bereiden? Aan het plein lag namelijk een bank. De maffia, die de horeca rond het plein “bescherming” bood? Een drugstransactie? We zullen het waarschijnlijk nooit weten. Of misschien zien we binnenkort toch een bericht in het nieuws met iets als: “Vandaag is in het noord-Duitse Rostock een brutale roofoverval gepleegd op een bank”.


Reacties

(Geen reacties)

Geef reactie

Dit bericht is gesloten. Hierdoor zijn reacties of stemmen niet langer mogelijk.