Zwavelaars

De dingen die mij bezighouden

Zyxel

(16:26:29 07/23/13 door Algemeen)
Bizar; Vorige week had ik geen verbinding met mijn wifi-router (een Zyxel P-2601HN-F1, die ik via Canal Digitaal heb voor mijn ADSL-lijn (die weer van KPN is)). Niet zo vreemd, bleek, aangezien deze spontaan een ander SSID had gekozen: RT3070AP1. Erg, maar nog erger was dat dit netwerk zich geheel zonder key aan de wereld presenteerde. Na een reset, deed hij weer normaal.

Voor mij natuurlijk maar ??n conclusie: exit Zyxel en wel direct! Een wifi-router met een dergelijk niet-gedocumenteerd gedrag (ik blijk niet de enige te zijn) is gewoon niet te vertrouwen.

De nieuwe router heb ik inmiddels in huis. Er is nog wel een praktisch probleem: voor ons “vaste” (voip) nummer is er een SIP-dienst waarvan het wachtwoord zeer goed afgeschermd is (wordt centraal gezet). Het verzoek aan CanalDigitaal om dit wachtwoord te sturen heeft nog geen reactie gegeven... Het “all-in-one” abonnement loopt in november af, mocht dit wachtwoord niet snel komen dan kunnen ze naar een volledige verlenging fluiten en mogen ze alleen nog de TV (schotel) leveren; Voor internet en voip, kies ik dan voor XS4ALL (ook KPN) die je wel een wachtwoord geeft.

Wordt vervolgd…


Reacties

(Geen reacties)

Geef reactie

Dit bericht is gesloten. Hierdoor zijn reacties of stemmen niet langer mogelijk.