Zwavelaars

De dingen die mij bezighouden

Kraaien

(20:41:28 07/23/13 door Algemeen)
Dit is hem dan: de KraaiPester Mark I.

Buitenwerk

Binnenwerk

Dit stukje huisvlijt bevat een Arduino Uno met Sparkfun MP3-shield, die op een SD-kaartje geluiden heeft staan van geweerschoten en vogelgeluiden zoals die van de natuurlijke vijand van de kraai, de havik (dit deel is afkomstig van de “Crow Begone!” CD). Via een kleine versterker en twee waterdichte luidsprekers wordt dit vervolgens afgespeeld. Hierbij wordt tussen 06:00 en 19:00h (de tijd wordt via een Sparkfun clock module bijgehouden) om de 7 minuten (met een random spreiding van maximaal 4 minuten) en met een kans van 60% een knal / 40% vogelgeluid afgespeeld.

Om de (motor)accu te ontlasten, wordt met een relais-module, de versterker alleen maar aangezet als er een geluid gespeeld wordt. Buiten die tijd staat hij uit en ook de MP3-speler staat dan in een standby-mode.

Of het werkt?
Het lijkt wel effect te hebben ja; De kraaien lijken het niet leuk te vinden en meer afstand te houden maar er zijn vaak wel een paar die zich er niets van lijken aan te trekken en toch onze jonge fruitbomen bezoeken. De grote zwermen in en direct rond die bomen zijn er niet meer maar dat komt wellicht ook omdat er niet veel meer is te halen…

Maar ik heb wel veel lol gehad om het te maken…

Reacties

(Geen reacties)

Geef reactie

Dit bericht is gesloten. Hierdoor zijn reacties of stemmen niet langer mogelijk.