Zwavelaars

De dingen die mij bezighouden

GSM kaku

(17:39:54 08/23/13 door Algemeen)
Na een weekendje knutselen (vooral het werkend krijgen van een bestaande gsm-library nam wat tijd in beslag), is het volgende hobby-projectje klaar; Een GSM-module op een Arduino computer die SMSjes ontvangt en aan de hand daarvan klik-aan-klik-uit modules kan besturen. Nu kan ik dat al lang via het internet maar dit is natuurlijk gewoon leuk... Als nu bijvoorbeeld een SMSje met de inhoud “+6” gestuurd wordt, zal de lamp op mijn werkkamer aangaan (en dan natuurlijk alleen als het afkomstig is van een bekend telefoonnummer...). De afzender krijgt een SMSje terug met een bevestiging.
Genoeg idee?n om het verder mooier te maken en uit te breiden; Zo zou je een SMSje kunnen krijgen als er “iets” opgetreden is, zoals een deur/raam open of dicht, deurbel, lamp bij deur of oprit die aangaat, temperatuur, luchtdruk, ... En natuurlijk dit alles niet alleen via SMSjes maar ook via een GPRS/data-verbinding....

Op de foto: het grote ding (pakweg 6x5 cm) is de GSM-module (voorzien van donker stuk plexiglas voor de bescherming) die op een Arduino Uno geprikt is. Het plaatje rechts is de GSM-antenne en links, waar de draden heenlopen, zit de kleine 434MHz zender; De zwarte draad helemaal links is daarvan de (zend)antenne.
GSM en Arduino als kaku-zender


Reacties

(Geen reacties)

Geef reactie

Dit bericht is gesloten. Hierdoor zijn reacties of stemmen niet langer mogelijk.