Zwavelaars

De dingen die mij bezighouden

Friday 31 August 2001

Vagina Monologen
"A woman's private parts are like the Bermuda Triangle - no one ever reports back"
De Amerikaanse schrijfster Eve Ensler vroeg vrouwen om te praten over hun vagina. Ze was nieuwsgierig naar wat vrouwen vinden over hun vagina en vooral wat ze er níet van vinden. Zo onstonden uit wel tweehonderd interviews tien zeer afwisselende monologen.

De Vagina Monologen zijn integere en originele verhalen die ons bewust maken van de kracht en de noodzaak het onbespreekbare bespreekbaar te maken.
Ze zijn een statement, een duidelijk statement tegen het nog steeds voortdurende fysieke en psychische geweld tegen vrouwen.

De Vagina Monologen wordt gespeeld door een wisselende cast geselecteerd uit een groep van 30 vrouwen, bekend van sport, politiek, literatuur, kleinkunst, televisie, muziek en theater. Per avond vertolken drie vrouwen de humoristische, wellustige, originele, giftige, ontroerende en woedende monologen.
Wíe ziet en hoort u liever? Imca Marina, Hanneke Groenteman en Frédérique Spigt? Of heeft u meer belangstelling voor Monique van de Ven, Corry Brokken en Catherine Keyl?

Speellijst http://www.uitinfo.nl/toneel/vaginasl.htm
Doven en slechthorenden kunnen de speciale liplees avonden bijwonen.

[Algemeen] Geplaatst door hedy om 20:26:00 [permalink]

Thursday 30 August 2001

112 weblog
Gezien via de "last updated" tabel van Blogger; Voor mensen in de regio Eindhoven wellicht interessant. Zou dit een nieuwe trend zijn?

[Algemeen] Geplaatst door aad om 20:58:00 [permalink]
Pi
Het zoeken naar mijn geboortedatum in 120 miljoen cijfers van "pi" gaf het volgende resultaat:

The string 140559 was found at position 1133023 counting from the first digit after the decimal point. The 3. is not counted.

The string and surrounding digits:

14797934113119446724 140559 19874596209281318045

[Algemeen] Geplaatst door aad om 20:52:00 [permalink]
Hippienetwerk
Uit lanmagazine een interessante ontwikkeling uit de VS.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 20:44:00 [permalink]

Wednesday 29 August 2001

Gedicht
Staande naast hem
en tussen deze twee geluiden
- de echo en het zingen zelf -
ben ik eenzamer dan de eenzaamste stem,
ben ik vager dan het ongeduide,
ben ik nog meer een ander dan mijzelf.

van Neeltje Maria Min uit de bundel Voor wie ik liefheb wil ik heten

[Algemeen] Geplaatst door hedy om 22:45:00 [permalink]
Bergbeklimmen
sEén van mijn hobby's is het lezen van boeken over klimexpedities. Toen ik hieraan begon kon ik wel een goede gids gebruiken en zo ben ik beland op de homepage van Robert Beunder uit Wormer. Zelden ben ik een homepage tegengekomen die er zo goed uitziet. De klimboekenafdeling geeft een duidelijke inhoudsopgave met een beoordeling.
[Algemeen] Geplaatst door hedy om 22:27:00 [permalink]
C.
C. is een nicht van mijn moeder en het is een werkelijk een schat van een vrouw. Altijd behulpzaam toen eerst mijn vader en later mijn moeder kwakkelden met hun gezondheid. Het is denk ik de enige persoon die ik ken waar echt geen greintje kwaad in zit. Nooit een haatdragend woord over wie dan ook. Ze heeft verder de leuke eigenschap om woorden flink te verdraaien. Zo noemt ze een rotonde altijd een rontonde. Je kan tegen haar zeggen dat het niet goed is maar 2 minuten daarna zegt ze het weer. Mijn vader hield een lijstje bij met woorden die ze zoal gebruikte. Er zitten een paar juweeltjes bij die wij nog steeds onderling gebruiken. Zo is barberak de uitdrukking die zij en haar moeder gebruikten voor BBQ. Ze heeft het dus niet van een vreemde. Hier volgen nog een paar mooie uitspraken van C.:

onsjalant / nonchalant
sherry tank / jerrycan
aanspraakbaar / aanspreekbaar
miebelefoon / mobilofoon
kind van geaborteerde ouders / adoptie kind
kamerplantje / kasplantje
minder valide / asociaal
ik ruik rond / ik ruik lont
pingcode / PIN code

Toch binnenkort weer eens bij haar langs gaan.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 20:56:00 [permalink]
Lol
Van huis uit ben ik een elektro- en ICT-techneut die nu een baan heeft waar hij, onder meer, andere techneuten mag vertellen wat ze moeten doen en zijn eigen baas mag vertellen wat hij zou moeten doen. Zelf bezig zijn met programmeren, configureren of installeren is er op het werk niet meer bij. Ik mis het wel een beetje. Het kan mij namelijk veel meer boeien dan bijvoorbeeld budgetten, begrotingen en alle daarbij horende vergaderingen. Gelukkig kun je tegenwoordig thuis ook je hart helemaal ophalen. Dit soort werkzaamheden hebben bij mij een paar jaar op een heel laag pitje gestaan (en dat voor iemand die in 1978 zijn eerste computer kocht: zie o.a. dit, hier en daar) maar sinds een paar maanden ben ik druk bezig met van alles en nog wat. Het spelen met Dreamweaver en Flash, het werken met PHP (voor de C-programmeur in mij een prachtige taal), XML, het inrichten en mooier maken van een eigen site, deze weblog, MySQL, het kijken naar Greymatter en nog veel meer. Ideeen voor een aantal projecten zijn er ook. Ik ben zelfs een soort traject gestart om eerst het e.e.a. beter in de vingers te krijgen en daarna iets te gaan ontwikkelen wat wellicht voor veel meer mensen interessant is. Ook commercieel.... Maar of dat ooit het hobby stadium zal ontgroeien is natuurlijk de vraag. Dat is niet erg, ik heb er nu ook lol in.
[Algemeen] Geplaatst door aad om 20:36:00 [permalink]

Tuesday 28 August 2001

Nadieh
Mijn meest geliefde zangeres is Nadieh.

Een stukje uit haar biografie vertelt:
9 november 1995 is de dag dat Nadieh voor het laatst optrad, in Rotterdam. Ze werd ernstig ziek en overleed op 5 april 1996. Nadieh begint haar professionele carriere in de tachtiger jaren........etc.

Haar allermooiste CD vind ik "On my own" uit 1994, met het prachtige nummer More of a friend. Aangezien ik de tekst niet op internet kon vinden hieronder datgene, wat ik van haar CD heb kunnen opvangen. Vergeef me eventuele misinterpretaties. Ik draag het op aan mijn geliefde en sinds 18 mei van dit jaar husband Aad.

Been in every club in town
I saw them upside down
couldn't find a face like yours.
Searching every downtown bar
every bus and car
didn't see no one like you.

Looked in every palace
saw there kings and queens.
Couldn't find a trace
of where your love has been
say.......

Talked to every knowing one
but the outcome was none
they just behaved like God himself.
Tell you how to lead your life
how to live and let die
but I know ...
God loves cream and applepie.

Stood on every mountain
I saw hills and streams
read on every rainbow
where your love might have been

How can any human be like you
how can they love
just the way you do.
How can anyone be such a friend
more of a friend
than I am to myself
Only you.

etc.

[Algemeen] Geplaatst door hedy om 21:01:00 [permalink]

Monday 27 August 2001

Fokke en Sukke
De Fokke & Sukke webzijde bevat ongecensureerd expliciet beeldmateriaal.
[Algemeen] Geplaatst door hedy om 22:59:00 [permalink]
Greymatter
Vandaag begonnen met het uitproberen van Greymatter. Erg goed! Alles is naar eigen smaak aan te passen. Alleen zie ik niet zo 1-2-3 (behalve dan door in de Perl-code te duiken) hoe je de Nederlandse namen voor de dagen en maanden kan maken, maar goed. Ook mooi is dat iets als "ReBlogger" gewoon ingebouwd zit. Wie weet, als het goed bevalt, zeggen we Blogger binnenkort vaarwel.
[Algemeen] Geplaatst door aad om 22:52:00 [permalink]

Sunday 26 August 2001

Youp
Tot half 12 hebben we het uitgehouden. Het was niet echt vervelend en niet echt slecht en hij had ook wel een beetje gelijk, maar het was zo traag. Zo traag als dikke stront, moeizaam en breedsprakig. Misschien omdat de generale repetitie nog niet was geweest? Wordt hij een dagje ouder, kan hij alleen nog adrem zijn als het eerst vele malen is gerepeteerd, als hij zijn columns eerst heeft kunnen herlezen en herlezen? Van de triestheid van de mensen uit de gekozen fragmenten is hijzelf het levende voorbeeld. Trieste mensen, trieste Youp. Het bekakte Gooise milieu waarin hij is opgegroeid, de linkse advocaat die goed heeft geboerd en zich hiervoor geneert. Kortom het toonbeeld van de generatie uit de zeventiger jaren. De generatie met de linkse idealen, die heeft toegegeven aan de verlokkingen van de welvaart, maar die zich hiervoor schaamt. De frusties. Freek de Jonge, op zich een briljant cabaretier, maar kan er ooit een lachje af, is hij ooit positief en vrolijk, zoals vroeger een Toon Hermans of een Wim Sonneveld. Nee ik denk dat je die vrolijkheid, het plezier bij een jongere generatie zult moeten zoeken. Een Bertje Visscher of een Herman Finkers, ook kritisch en soms cynisch, maar niet zo gefrustreerd.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 23:51:00 [permalink]
Taliban
www.nu.nl meldt dat de Taliban in Afghanistan toegang tot het internet verboden heeft. Dit verbod is door mullah Mohammed Omar gisteren bekend gemaakt. De enige internet PC in Afghanistan zal zich in zijn kantoor bevinden. Alleen een "betrouwbaar man" zal, na een schriftelijk verzoek, toegang kunnen krijgen.
Ik vraag mij af welke sites de mullah zelf zoal bezoekt. Op de een of andere manier geloof ik er niets van dat dit alleen maar "nette" sites zijn.
Ondertussen is Afghanistan inmiddels al lang en breed terug in de middeleeuwen waarbij het zich tevens helemaal aan het isoleren is binnen de internationale gemeenschap. De enige die daar beter van wordt is de mannelijke geestelijke elite. Het merendeel van de bevolking heeft voor de zoveelste keer te maken met overheersing en dictatuur. Ditmaal uit naam van Allah.
[Algemeen] Geplaatst door aad om 19:14:00 [permalink]
Statische weblog
Hoe zo, statisch? Het is nu:

[Algemeen] Geplaatst door aad om 12:11:00 [permalink]
Hoe richt je een man af?
UTRECHT/LONDEN. - 24/08/01 - Hoe krijgt een vrouw de ideale man? De Britse Tanya Sassoon weet het antwoord: je richt ze af door middel van een spelletje waarin zij punten kunnen verdienen voor goed gedrag. Sassoon heeft een boekje geschreven waarin haarfijn de methode wordt beschreven waarmee mannen zo worden zoals veel vrouwen ze willen: trouw, attent en liefdevol.
De 'Boyfriend Training Kit' bestaat uit twee kleine boekjes. Het 'regel'-boekje en een scoreboek. 'Scoren' is wat mannen willen, en het systeem beantwoordt dan ook aan hun prestatiedrang, aldus de 24-jarige Sassoon.


Tonen van genegenheid
De punten kunnen worden verdiend met 'goed gedrag'. Zo zijn er zes punten weg te geven voor "in het openbaar tonen van genegenheid" en "het sturen van bloemen zonder speciale reden". Maar als de vriend in het openbaar juist te opdringerig wordt, kunnen er weer acht punten worden afgetrokken.
Ook het wijten van het slechte humeur van de vrouw aan haar ongesteldheid levert een strafkorting op. Maar als de man de "koop-gewoontes" van de vrouw met begrip aanschouwt en lacht om de grappen van haar vriendinnen, komen er weer punten bij. Niet onbelangrijk zijn ook de zaken onder het kopje 'Trouw'. Praatjes over, en blikken naar andere vrouwen, kosten heel wat punten. Iedere maand moet de man minstens 313 punten verzamelen. Doet hij dat niet, dan krijgt hij een gele kaart. Met drie gele kaarten is hij 'af', en dus ook 'uit'.

'Meisjes zijn al perfect".
De Britse krant The Evening Standard sprak naar aanleiding van de publicatie van de Boyfriend Training Kit met een aantal jonge vrouwen, die het systeem ideaal lijken te vinden. Mannen zijn aanmerkelijk minder enthousiast. Volgens hen moeten juist vrouwen beter worden afgericht. Sassoon is verontwaardigd over een dergelijke suggestie: 'Meisjes zijn al perfect". (Tiscali/ANP).
The Evening Standard

[Algemeen] Geplaatst door hedy om 11:59:00 [permalink]
Ook dat nog
Een korte vooruitblik op de uitzending van vanavond van Ook dat nog. Panel bestaat uit Sylvia Millecam, Herman Brood, Harry Bannink, Annie M.G. Schmidt en mystery guest.

> Herman: En nu(hik) een klacht van mevrouw Klazien uut Zalk over Jomanda:
> Sylvia als Klazien: Die Jomanda, die moak er de loatste tied ien potje van. Ie mutten helpen. Dah ingestroald woater das nie goe.
> Sylvia: Vertel mij wat.....
Enfin, vanavond meer.

[Algemeen] Geplaatst door hedy om 11:17:00 [permalink]

Saturday 25 August 2001

Gedicht
Vandaag hier geen zaterdagochtend gedicht. Dit blijk je te kunnen vinden bij één van onze favoriete blobs, doch een stukje reflexie van de Bhagwan gevonden bij Living Thoughts.

THE MIND IS AN IMITATOR
My second request: Never imitate.

The mind is an imitator, because imitation is very easy. To be someone is very difficult. To become someone is very easy -- all that you need is to be a hypocrite, which is not much of a problem. Deep down you remain the same, but on the surface you go on painting yourself according to some image.
So the second request is: Don't imitate. If you want to know who you are, please avoid imitation, that's a way of avoiding knowing yourself

You cannot change the universal laws.
You can only be yourself, and nothing else.
And it is beautiful to be yourself.
Anything original has beauty, freshness, fragrance, aliveness.

Anything that is imitated is dead, dull, phony, plastic. You can pretend, but whom are you deceiving? Except yourself you are not deceiving anybody. And what is the point of deceiving? What are you going to gain?

This is my definition:
whosoever helps you to remain
-- determinedly, whatsoever the cost, whatever the consequence --
to remain yourself,
he is your friend.

When I say this to people, it hurts. But I cannot do it in any other way.
BHAGWAN - from unconsciousness to consciousness

[Algemeen] Geplaatst door hedy om 10:26:00 [permalink]

Friday 24 August 2001

Goede voornemens
Natuurlijk eten we niet gezond en drinken we te veel. Gelukkig ben ik wel gestopt met roken 2 jaar geleden dankzij het boek van Allan Carr..... Stoppen met roken.

Om nu te weten wat voor vitamines je zou moeten slikken ter compensatie van ongezond eet- en drinkgedrag kun je hier een leuke test doen. Ook af en toe een bezoek aan de sauna doet wonderen.

[Algemeen] Geplaatst door hedy om 22:26:00 [permalink]
Turks mysterie opgelost
Het Rotterdams Dagblad waar ik gisteren melding van maakte was toch nog in huis! Daardoor ontdekt dat ik het bericht niet helemaal goed gelezen had. Het bericht beschrijft namelijk, hoe de Nationale Ombudsman de klacht van de Turkse mijnheer van een jaar geleden gegrond had verklaard en dat het OM diens aangifte in behandeling diende te nemen. Zo, dat is ook weer helder.
[Algemeen] Geplaatst door aad om 20:05:00 [permalink]

Thursday 23 August 2001

Quicknet The Sequel
Gisteren Mxstream aangevraagd, via een nog sluimerend abonnement op Worldonline / Tiscali. Vandaag is de snelheid van Quicknet voor het eerst in ruim twee weken wel weer normaal (en dus goed)! Zouden ze geschrokken zijn? Afgelopen week weer het e.e.a. meegemaakt met compleet onwetende, naar elkaar wijzende, helpdesken. Op de nieuwsgroep quicknet.nl.support.netwerk waren de daar rondkijkende quicknet-techneuten echter goed op de hoogte van wat er aan de hand was. Als ze dat nu eens aan hun helpdesk doorgeven? Kortom: organisatorische rommel.
[Algemeen] Geplaatst door aad om 22:15:00 [permalink]
Turkenburg
Raar. Een berichtje in het Rotterdams Dagblad, van vorige week kan ik op hun site niet meer vinden maar wel bij FOK! en Onze Taal maar daar is de datum oktober 2000?!? Over komkommertijd gesproken!
Hoe dan ook, het berichtje deed mij denken aan hoe mensen uit Krimpen aan de Lek vroeger mensen uit Krimpen aan den IJssel noemden. Waarschijnlijk doordat het gemeentewapen van Krimpen aan den IJssel uit drie halve, staande, manen bestaat, werden inwoners daarvan "Turken" genoemd. Dat was niet positief bedoeld. Aangezien mijn vader uit "den IJssel" (ook wel bekend als "Turkenburg") kwam en mijn moeder uit Krimpen aan de Lek maakt mij dat een halve Turk. Moet ik mij dan ook aangesproken voelen door de beschrijving in de Van Dale?
[Algemeen] Geplaatst door aad om 20:57:00 [permalink]
Que Sera
Wil je weten, wat de kosmos op dit moment voor je in petto heeft? Probeer de I Tjing!

When I was just a little girl,
I asked my mother, "What will I be?
Will I be pretty? Will I be rich?"
Here's what she said to me:

Que sera, sera,
Whatever will be, will be.
The future's not ours to see,
Que sera, sera,
What will be, will be.

When I was just a child in school,
I asked my teacher, "What shall I try?
Should I try uppers?
Should I sniff coke?"
This was her wise reply:

Que sera, sera,
Whatever will be, will be.
The future's not ours to see,
Que sera, sera,
What will be, will be.

When I grew up and fell in love,
I asked my lover, "What lies ahead?
Will we have orgasms day after day?"
Here's what my lover said:

Que sera, sera,
Whatever will be, will be.
The future's not ours to see,
Que sera, sera,
What will be, will be.

Now I have children of my own,
They ask their mother, "What will I be?
Will I be kinky? Will I be gay?"
I tell them tenderly:

Que sera, sera,
Whatever will be, will be.
The future's not ours to see,
Que sera, sera,
What will be, will be.

[Algemeen] Geplaatst door hedy om 17:45:00 [permalink]
Apeldoorn bellen?
Olav van The Lounge heeft een digitaal ongelukje gehad en zijn weblog is nu tijdelijk hier bereikbaar. Sterkte Olav!
[Algemeen] Geplaatst door aad om 13:19:00 [permalink]

Wednesday 22 August 2001

Mobiel bellen
Op www.nu.nl wordt een Amerikaans onderzoek genoemd dat zou aantonen dat mobiel bellen in de auto, met of zonder handsfree-set, altijd negatieve invloed heeft op de rijvaardigheid. Wat ik mij bij dergelijke onderzoeken altijd afvraag (er zijn er nogal wat geweest de afgelopen tijd) is of er ook gekeken is naar wat de effecten zijn van een normaal gesprek? Begrijp mij goed, ik ben een groot voorstander van handsfree bellen en van mij mag dit verplicht gesteld worden. Ik zie namelijk ook regelmatig die dwazen in het verkeer die bellend, met één hand aan het stuur, met 120km/h zich een weg banen, danwel met 80km/h op de linkerbaan blijven plakken.
Wat ik echter ook vaak zie zijn bestuurders die druk in "normaal" gesprek zijn met iemand die naast hen zit en daarbij voortdurend en langdurig naar rechts kijken, met de handen los van het stuur hun woorden kracht bij zetten en derhalve meer aandacht hebben voor hun gesprekspartner dan het verkeer. Toch eens laten onderzoeken of het enig verschil maakt om zo een gesprek te voeren of via een mobieltje. Ik zie de koppen al voor mij: "TNO toont aan dat gesprekken in auto 70% meer ongelukken veroorzaken. Advies tot invoering van mondklem voor bestuurders."
[Algemeen] Geplaatst door aad om 19:20:00 [permalink]

Tuesday 21 August 2001

Princess Webcam
Kijken waar de The Love Boat vaart? Kies hier de “Live bridge cam” en dan een schip naar keuze.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 20:17:00 [permalink]
Lampjes
Het is een boeiende gedachte om deze lampen ergens in Japan te kunnen bedienen.
[Algemeen] Geplaatst door aad om 20:08:00 [permalink]
Groen Slinks I
Is het haar Karma,
dat Singh Varma,
loog en bedroog?
'k Zou het niet weten,
maar ik ben dan ook geen
Varmacoloog.
[Algemeen] Geplaatst door hedy om 07:50:00 [permalink]
Groen Slinks II
Mevrouw Singh Varma kan vandaag niet komen. Ze heeft last van bijverschijnselen van haar placebo kuur.
[Algemeen] Geplaatst door hedy om 07:47:00 [permalink]
Groen Slinks III
Komt een oud DIK vrouwtje de tram binnen. Jongen wil voor haar opstaan. ' Nee hoor jongen, laat mij maar lekker even staan. 'k Zit al de hele dag in een rolstoel'.
[Algemeen] Geplaatst door hedy om 07:44:00 [permalink]

Monday 20 August 2001

Surinaams kookboek
Vandaag weer eens Donner - grootste en mooiste boekhandel van Rotterdam - ingelopen, het vlees is zwak. Bij de kookboeken het boek Groot Surinaams Koken gekocht. Af en toe krijg ik zo'n bevlieging dat ik zelf exotisch wil koken, maar net zoals het gaat met andere onderwerpen (mannen, huishouding, kinderen, sex, omgaan met bejaarden) kan ik er beter over lezen dan het zelf in de praktijk brengen.

Al bladerend in het kookboek kom ik een aantal zeer educatieve passages tegen.
Het begint met wat aanwijzingen voor menu's:
2 gangen
Soep, hoofdgerecht
of
Hoofdgerecht, nagerecht of vrucht
of
Voorgerecht, hoofdgerecht

Nu een moeillijker onderwerp:
Een eenvoudig etentje bestaat meestal uit 3 gangen:
Voorgerecht, hoofdgerecht, nagerecht of vrucht
Soep, hoofdgerecht, nagerecht of vrucht
Koud voorgerecht, soep, hoofdgerecht

Ben je de schok te boven van al deze baanbrekende ontdekkingen dan volgen de borrelhapjes:
Bij een receptie, ontvangst, doen prikkers het altijd goed. Aan een tandenstoker?? kunnen twee of meer combinaties tegelijk geprikt worden.
Bakken van taarten en cake:
Voor een goed resultaat gelden de volgende voorschriften:
1. Het recept goed lezen.

U zult begrijpen dat dit kookboek geheel aansluit bij mijn IQ en ik verwacht ook veel van de resultaten.

[Algemeen] Geplaatst door hedy om 21:44:00 [permalink]
Dood van een kerkhof
Straks komt de schop,
die graaft je op,
doch hier is onder geen beding
sprake van een wederopstanding.
H. Kraaijenhof
[Algemeen] Geplaatst door hedy om 07:45:00 [permalink]

Sunday 19 August 2001

Nieuwe URL
Zwavelaars draait nu op een eigen site: http://www.zwavel.com/~zwavelaars/
[Algemeen] Geplaatst door aad om 22:23:00 [permalink]
Donald Duck
Waarschijnlijk was het 1956 toen mijn ouders een abonnement op de Donald Duck namen voor mijn zes jaar oudere zus. Zes jaar later was ook ik een grote fan van het blad en dat is sinds die tijd ook zo gebleven. Mijn moeder hield het abonnement aan, ook toen mijn zus en ik al lang het huis uit waren. Minimaal eens per week kwam ik bij haar om boodschappen te brengen en ook dan las ik het blad. Toen mijn moeder begin 2000 overleed nam ik natuurlijk het abonnement mee, zodat ik geen week de avonturen van vooral Donald, zijn neefjes, Dagobert en Guus hoefde te missen. De andere verhalen (Tokkie Tor, Wolfje en dergelijke) kunnen mij minder boeien. Leuk zijn de diverse grappen die de tekenaars "in de achtergrond" maken. Onlangs was er een bedelaar die een bord had met daarop "Arme zonder benen" (na het ontvangen van wat geld van Donald rende hij weg om een ijsje te kopen).
[Algemeen] Geplaatst door aad om 21:02:00 [permalink]
Pondje meer?
Net terug van de Supermarkt, de Vijf Werelddelen van de Konmar te Rotterdam waar de meest uiteenlopende exotische producten, te kust en te keur liggen uitgestald. Heerlijk om daar 's ochtends vroeg even een uurtje rond te kijken. Heeft mijn voorkeur boven Albert Heijn, vooral na de inkrimping, ook wel reorganisatie genoemd. Verse gemberwortel, djoeroek poeroet, Galangal wortel, gewoon te vinden in de schappen en niet zo gelikt en gladjes in plastic voorverpakking. Ze liepen er weer hoor, de fatso's de maatjes 46 plus. Drillende dikke dijen tussen de kippendijen en de pastasauzen. Neemt gelijk je etenslust weg.

Eigenlijk is nog niet eens het gewicht het probleem, die mensen zijn niet te zwaar, hoe kom je erbij, ze zijn te klein! Eén meter langer en er is niets aan de hand. Het ligt niet aan wat ze eten, nee door water drinken en lucht inademen, worden ze al dik (zeggen ze). Ze zijn dus met water gevulde luchtballonnen.
Vandaar de volgende site, die wellicht door vergroting de oplossing kan bieden voor obesitas, ofwel ziekelijke vetzucht.

[Algemeen] Geplaatst door hedy om 14:27:00 [permalink]

Saturday 18 August 2001

Exit Quicknet
Vanmorgen leek het erop dat mijn kabelproblemen voorbij waren. Vanmiddag weet ik beter. Na weer eens heen en weer gestuurd te zijn tussen de helpdesken van UPC en Quicknet heb ik het besluit genomen om het abonnement op te zeggen.
Gelijk op zoek geweest naar ADSL-aanbieders in mijn postcode gebied. Enkele gevonden, waaronder Mxstream en BaByXL. Deze week een besluit nemen welke het wordt. Niet verwonderlijk dat het zo slecht gaat met UPC en Quicknet; De service en kwaliteit is ronduit slecht.
[Algemeen] Geplaatst door aad om 17:48:00 [permalink]
Zaterdagochtend gedicht
Het geschenk - van Rosalie Loveling (1834-1875)
I
Hij trok het schuifken open,
Het knaapje stond aan zijn zij,
En zag het uurwerk liggen:
'Och Grootvader, geef het mij!'

-'Ik zal 't u wel eens geven,
Toekomende jaar misschien,
Als gij wél leert en braaf zijt,'
Zei de oude, 'wij zullen zien.'

'Toekomend jaar!' sprak het knaapje,
'O Grootvader, maar dan zoudt
Ge lang reeds kunnen dood zijn;
Ge zijt zo ziek en zo oud!'

En de oude man stond te peinzen,
En hij dacht:'het is wel waar,'
En zijn lange vingren streelden
Des knaapjes krullend haar.

Hij nam het zilvren uurwerk,
En de zware keten er bij,
En lei ze in de gretige handjes,
`'t Komt nog van uw vader,' sprak hij.

II
Daar was een grafje gedolven;
De scholieren stonden er rond,
En een oude man boog met moeite
Nog ene knie naar den grond.

Het koele morgenwindje
Speelde om zijn haren zacht;
Het gele kistje zonk neder:
Arm knaapje, wie had dat gedacht!

Hij keerde terug naar zijn woning,
De oude vader, en weende zo zeer,
En lei het zilvren uurwerk
In 't oude schuifken weer.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 08:17:00 [permalink]

Friday 17 August 2001

Kiekens
Een weblog uit Belgie met bijpassende zeer fraaie site.
[Algemeen] Geplaatst door aad om 22:11:00 [permalink]
Nieuwste uitdaging beklimmen Mount Everest
Een Amerikaanse bergbeklimmer die beide onderbenen heeft verloren bij een vliegtuigongeluk, wil de Mount Everest beklimmen. Hij zou de eerste zijn die met twee geamputeerde benen de hoogste berg ter wereld bestijgt. De expeditie wil op 20 augustus met het avontuur beginnen en verwacht in de eerste week van oktober de top te bereiken. (ANP)

Erik Weihenmayer is de eerste blinde die erin is geslaagd de Mount Everest te bedwingen. Op het internet deelt Weihenmayers vader mee dat zijn zoon tijdens de beklimming een telefoontje heeft gekregen van president Bush. De klimmer bereikte in gezelschap van een groep Nepalese sherpa's en andere klimmers de top. (ANP)

Nieuwste uitdaging
Het beklimmen van de Mount Everest met je mond. Misschien een idee voor Bart Vos?

[Algemeen] Geplaatst door hedy om 16:53:00 [permalink]
Top 5 mannelijke acteurs
Als mij gevraagd zou worden een top 5 op te stellen van mannelijke acteurs met wie ik best wel eens een keertje flink zou willen doorzakken, dan zou het lijstje er ongeveer als volgt uitzien.
 • Sean Connery - nog steeds aantrekkelijk

 • Harvey Keitel - enorm sexy in de film The Piano

 • Derek Jacobi - de hoofdfiguur in mijn favoriete serie I Claudius

 • Robert de Niro - steeds lelijker maar wel zeer humoristisch in Analyze This ( Er schijnt in 2003 een vervolg op te komen). Vandaag wordt hij 58 jaar

 • Patrick McGoohan - schitterde in tv series als Danger Man en The Prisoner, werd gevraagd voor de hoofdrol in James Bond, maar weigerde de rol, waarna deze door Sean Connery werd vertolkt.

Inderdaad allemaal golden oldies en niet direct moeders mooisten, maar in mijn ogen een stuk interessanter dan bijvoorbeeld die... hoe heet hij ook al weer... die uhhh ex van Nicole Kidman iets met Tom... Selleck?
[Algemeen] Geplaatst door hedy om 15:35:00 [permalink]

Thursday 16 August 2001

Dan Bricklin
De medemaker van het befaamde Visicalc programma heeft ook een (soort) weblog. Tegenwoordig is hij werkzaam bij Trellix, die fraaie website bouwspullen maken.
[Algemeen] Geplaatst door aad om 21:32:00 [permalink]
Utrecht
Vandaag voor mijn werk naar een bedrijf in Utrecht, die kantoren heeft in het Hoog Catherijne complex. Er waren zeker twee jaren verstreken sinds mijn vorige bezoek. Dat er iets veranderd is merk je gelijk bij het openen van het auto raampje om een parkeerbewijs te pakken. Er komt je namelijk een penetrante urine lucht tegemoet. Uren later, bij het vertrek, zag ik pas wat daar de reden van is. Net buiten de parkeerlagen is een overdekt straatje / ruimte die bevolkt wordt door een flink aantal daklozen. Het lijkt een gemeenschap op zich.

Een eerste poging om hier, via het Internet, wat meer informatie over te krijgen liepen op niets uit. Wat is hier aan de hand? Zoveel daklozen op een mooie zomerdag die hier in het donker zitten? Wonen ze er permanent? Is het een bijzondere groep? Wordt er over geschreven in de plaatselijke kranten?

[Algemeen] Geplaatst door aad om 21:28:00 [permalink]

Wednesday 15 August 2001

The Blair Witch Project

Eén van mijn lievelingsfilms The Blair Witch Project heb ik voor het eerst gezien in Hongkong in oktober 1999. Ik vond deze film dermate beangstigend, dat ik 's nachts geen oog heb dichtgedaan en het was ook de laatste keer dat ik in onze hotelkamer alleen in één van de aparte bedden(formaat twijfelaar) heb geslapen. Wat de film zo enorm eng maakt is de grote mate van realiteit. Niet voor niets heeft deze film in de VS tot een hype geleid waarbij er daadwerkelijk mensen op zoek gingen naar het dorp waar de mythe over the Blair Witch zou zijn ontstaan.

Wat me echter enorm verbaast is het feit, dat geen van de mensen in mijn omgeving met wie ik over de film heb gesproken de in mijn ogen cruciale ontknoping als zodanig hebben opgevat. Het gaat om de volgende scene: De film begint met een paar interviews van mensen uit het bewuste dorp, die op hun manier vertellen over de mythe van The Blair Witch. In één van deze interviews wordt verteld hoe de boze heks - in dit geval een manspersoon hoewel heksen meestal vrouwen schijnen te zijn?? - altijd ten minste 2 kinderen tegelijk meelokte naar zijn huis en eenmaal daarbinnen werd één van hen gedwongen in de hoek te gaan staan met het gezicht naar de muur, zoals men ook stoute kinderen op school pleegt te straffen (waarschijnlijk gaat het hier dus om een geflipte onderwijzer) waarna de heks eerst het ene kind om het leven bracht en daarna het kind dat braaf in de hoek stond met zijn rug naar het moordtafereel.

Aan het eind van de film op het moment dat er nog slechts twee van de hoofdpersonen in leven zijn vinden ze dus dit huis en nadat ze elkaar zijn kwijtgeraakt zie je op het moment dat diegene van de hoofdpersonen die met handcam is gewapend in de moordenaarskamer komt de andere ... ja je raadt het al .... in de hoek staan met zijn gezicht naar de muur. Hierna.... boink boink total blank. Dit vond ik een prachtig suggestief einde, terwijl bij de meeste films het einde na een zorgvuldig opgebouwde spanning enorm tegenvalt. Echter, bij de meesten die ik heb gesproken is dit dus niet overgekomen. Jammer maar helaas. Hoe is jullie ervaring?

[Algemeen] Geplaatst door hedy om 21:25:00 [permalink]
Strippenkaart wordt chip
Het Rotterdams Dagblad opent vandaag met deze kop. We lezen verder: Vervoerbedrijven werken aan snellere invoering. Vier grote openbaarvervoerbedrijven, waaronder de RET, werken aan snelle invoering van de chipkaart als betalingsmogelijkheid. Over een kleine vijf jaar zouden daarmee al proeven moeten worden gedaan. De Beneluxlijn dient mogelijk als pilot, in combinatie met de Hoekse lijn van de NS.

Wat zegt u? Een snelle invoering zodat over 5 jaar al een pilot gestart kan worden!? Zijn ze niet helemaal lekker daar bij die openbaarvervoerbedrijven? Terwijl je in andere steden in de wereld al sinds jaar en dag via fraaie elektronische systemen je toegang kunt verschaffen tot de metro, waarbij de ritprijs keurig afhankelijk van de afgelegde afstand, automatisch van je kaart afgeschreven wordt, zitten we hier nog met een "strippenkaart". Een vodje waarbij de een of andere compleet gestoorde gek ook nog eens bedacht heeft dat je altijd een strip extra moet afstempelen! Ik hoorde deze week een student aan de Erasmus een poging wagen om dit systeem (in het Engels) uit te leggen aan een aankomende eerstejaars. Iedereen die dit zelf wel eens gedaan heeft, weet welke ellende dit is. En dat terwijl er reeds miljoenen uitgegeven zijn aan systemen voor rekeningrijden met de auto, kunnen we bij het openbaar vervoer nog niet eens systemen, die in de wereld volop beschikbaar zijn, in voeren! Nee, de OV-bedrijven moeten weer zo nodig iets zelf bedenken. Het zal er dan uiteindelijk wel weer op neer komen dat de OV-bedrijven in bijvoorbeeld Arnhem of Groningen voor een ander systeem kiezen omdat ze ruzie krijgen over de kleur of dikte van de nieuwe kaart, zodat een reiziger uiteindelijk weer met allerlei soorten vervoersbewijzen rondloopt. Iets wat tenminste met de Strippenkaart in orde was.

Nederland is volgens een recent onderzoek goed voor buitenlandse bedrijven om in te investeren en zitten we in de top-10 van "e-business landen". Op het vlak van OV-bewijzen lopen we echter 25 jaar achter. Het lijkt mij daarom verstandig om potentiele buitenlandse investeerders nooit met het OV te laten reizen. Ze zullen zich namelijk brullend van de lach direct naar Schiphol laten vervoeren om daar zo snel mogelijk het vliegtuig naar huis te nemen.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 21:10:00 [permalink]

Tuesday 14 August 2001

The Lounge
Via Snotverjeppie is The Lounge achter het bestaan van deze weblog gekomen en krijgen we het predikaat "lekker leesbaar".
[Algemeen] Geplaatst door aad om 20:57:00 [permalink]
Twijfel
Voor het geval dat iemand twijfelt tussen de aanschaf van een PC met een Pentium4 of een AMD chip....
[Algemeen] Geplaatst door aad om 20:51:00 [permalink]
Foutje!
Dr. Mercola zegt: "Doctors Are the Third Leading Cause of Death In the US" This Site Will Help You Learn How You Can Avoid Dying Early.
[Algemeen] Geplaatst door aad om 20:47:00 [permalink]
Meer kabelleed
Aangezien UPC mij (volgens Quicknet) zou terugbellen voor een afspraak en ik vandaag nog niets gehoord had, belde ik zelf maar met de Quicknet helpdesk (22 cent/minuut). "Nee, dat is niet zoals het gaat. U moet zelf met UPC bellen om een afspraak te maken." Ik weet toch vrijwel zeker dat men gezegd heeft dat ik teruggebeld zou worden, maar goed.

Bellen met UPC (3 cent/minuut). Het e.e.a. weer uitgelegd. Deze mijnheer gaat ook nog wat testjes doen, vraagt mijn IP-adres, Postcode en dergelijke, laat mij de gateway pingen (95 tot 110ms !!) en merkt op dat hij ziet dat een collega van hem ook andere slachtoffers uit mijn postcode gebied onder beheer heeft. Hij gaat mij daar ook bij plaatsen. Hij kan ook niet meer doen en ik moet afwachten.

Zucht. Dat is nu zeker al een week lang een kabel "power" abonnement waar ik nog geen 4kB/s op haal terwijl het 50kB kan zijn.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 20:39:00 [permalink]
Gedicht
Panta rhei oeden menei
(alles beweegt niets blijft)
Kosmos waarin alles beweegt
Is de dood
misschien alleen
een niet meer in beweging zijn?

Stilstaand niet meer reflecterend,
lijkt het of je bent verdwenen,
misschien alleen
door een andere zon beschenen?
H. Kraaijenhof

[Algemeen] Geplaatst door hedy om 10:05:00 [permalink]

Monday 13 August 2001

Kookboek
Naar aanleiding van het overlijdensbericht van mevrouw Wina Born vorige week moest ik denken aan een kookboek dat mij ooit onder ogen is gekomen en waarnaar ik sindsdien op zoek ben. Het is niet eens door haar zelf geschreven, maar zij heeft het vertaald en bewerkt. Het leuke van het boek is, dat het uit 3 delen bestaat en hiermee bedoel ik niet dat de delen elkaar opvolgen zoals bij normale boeken, nee het boek is als het ware over de breedte in 3 stukken 'gesneden' en de bladzijden van deze 3 gedeeltes kunnen onafhankelijk van elkaar worden omgeslagen. De 3 delen stellen voor-, hoofd- en nagerechten voor. Alle gerechten zijn op hun beurt weer onderverdeeld naar bepaalde categorieën (lichte menu's, feestmenu's etc.) en deze categorieën hebben ieder hun eigen kleur. De clou is nu dat je om tot een goede combinatie van een 3-gangen menu te komen, de bij elkaar passende voor-, hoofd- en nagerechten bij elkaar zoekt. Op die manier heb je natuurlijk een scala aan variatiemogelijkheden.

Nu zul je denken, is dat zo bijzonder, edoch in de tijd dat dit kookboek op de markt kwam, toen nog niet iedere huisvrouw een pc in haar keuken had staan met toegang tot het internet om daar menuutjes bij elkaar te scharrelen via een receptenweb, was dit heel bijzonder. Het is in prachtig nederlands geschreven en verlucht met talloze interessante wijnadviezen. De titel van het boek is EEN MILJOEN FEESTELIJKE MENU'S van Joyce-Cowen, Lenore - bewerkt door Wina Born.

[Algemeen] Geplaatst door hedy om 23:24:00 [permalink]
Kabelleed
Al een week is mijn (Sonera/Quicknet == Chello) kabelverbinding T R A A G. Eerst dacht ik dat het algehele traagheid op het Net was, door grote "Code Red" drukte maar die verklaring ging niet meer op. Gelet op een eerdere ervaring ("Nee, het netwerk wordt door UPC beheerd, daar hebben wij geen invloed op.") met Sonera belde ik gelijk de helpdesk van UPC. Hier werd ik keurig te woord gestaan en de helpdeskmedewerkster deed een test waaruit zou blijken dat mijn verbinding / kabelmodem zich binnen de specs zou bevinden. Mij werd aangeraden met de helpdesk van Sonera/Quicknet te bellen.

Ik had op de nieuwsgroep quicknet.nl.rotterdam gezien dat ik niet de enig ben in mijn postcode gebied met deze snelheidsproblemen. Een doorgaans supersnelle Tucows-site, waar ik i.h.a. met 50kB/s kan laden, kwam nu niet verder dan 4kB/s. Ook pingen naar mijn gateway gaf een treurig beeld, terwijl dat vandaag vanaf mijn werk veel sneller ging.

Met deze wetenschap, belde ik vandaag de Quicknet-helpdesk, half verwachtend dat ik weer naar UPC verwezen zou worden. Maar nee, ook hier werd ik goed te woord gestaan. De medewerker deed zelf wat testen en liet mij ook een testbestand laden. Hij zou met UPC bellen en mij terug bellen, wat nog geen uurtje later ook werkelijk gebeurde. UPC zag toch wat problemen en wil een afspraak maken om langs te komen. Ik ben benieuwd.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 20:52:00 [permalink]
Sylvia Toth
Chapeau Sylvia Tóth of moet ik tegenwoordig zeggen Respect!
Dacht ik eerst, konden ze nu echt niet een intellectueel vinden voor het programma Zomergasten nu moet ik bekennen dat mijn vooringenomenheid misplaatst was. Van 21:10 u tot nu heb ik aan de buis gekluisterd gezeten. Bijzondere vrouw, charmant, charismatisch, bedreven in het effectief pareren van de nietszeggende opmerkingen van de bekakt lispelende van D. Wat maakt deze vrouw bijzonder? Buiten het feit dat ze er bijzonder goed uitziet, goed van de tongriem is gesneden en zich niet in een hoek laat duwen, is en blijft ze menselijk, herkenbaar en hierdoor ..... feilbaar. Een kleine verspreking bij het fragment van Miles Davis - vibrator ipv vibrato, hetgeen door vD netjes wordt genegeerd - verder onkwetsbaar kwetsbaar. Door juist datgene te tonen wat je wilt als kwetsbaarheid hoop je te voorkomen dat je echte zwakke punten aan het licht komen. Eén keer viel je door de mand Sylvia en in de droeve blik van je ogen zie ik dat je zelf ook al beseft wat er mis zit. Toen vD refereerde aan de onverkwikkelijke affaire van de alleged voorkennis van mannie (i.c. Cor Boonstra) beweerde je dat je thuis nooit over zaken spreekt. Come on babe, get real. Zelf ben ik gehuwd met een man die werkzaam is bij hetzelfde bedrijf als ik en ook wij beweren thuis nooit over het werk te praten, maar jij en ik weten wel beter dat dat niet lukt. Geef nu maar toe dat hij misbruik heeft gemaakt van je vertrouwen en van je loslippigheid onder de douche. But when he starts in to love me He's so fine and mellow - hoe lang zul je er nog zo over denken?
[Algemeen] Geplaatst door hedy om 00:23:00 [permalink]

Sunday 12 August 2001

Feest
We wonen zo'n 3 km van het centrum vandaan maar tot 11 uur 's avonds was de dance-muziek bij ons, zelfs binnen, goed te horen. Wat als je vlakbij die luidsprekers staat? Er moeten vanmorgen toch wel erg veel mensen rondlopen met pijnlijke trommelvliezen.
[Algemeen] Geplaatst door aad om 12:55:00 [permalink]
Nieuw
Nieuwe lay-out gemaakt, die meer bij onze andere zwavel-pagina's past.
[Algemeen] Geplaatst door aad om 12:51:00 [permalink]

Saturday 11 August 2001

Unbreakable
Met stip op de eerste plaats van films die je beter kunt mishouden om het maar even in Krimpens dialect uit te drukken. Na The Sixth Sense het tweede deel uit de cyclus die wordt besloten met de film Signs welke volgend jaar op de nominatie staat uit te komen. Had The Sixth Sense nog enigszins een verrassingselement, je voelt je als kijker flink genaaid wanneer je pas aan het eind in de gaten hebt hebt dat Bruce Willis zelf een overledene is en daardoor in contact staat met de hoofdpersoon, in Unbreakable neemt de regisseur wel erg gemakkelijk zijn toevlucht tot effecten van duistere opnames met flits en flashbacks. Je weet dat het venijn in de staart zit en dit weerhoudt je om de film voortijdig af te zetten, helaas de ontknoping maakt dit lange wachten niet goed.

Bruce Willis speelt de simpele ziel (een rol hem op het lijf geschreven) - David Dunn - die als enige een treinramp overleeft welke aan 131 mensen het leven kost en aan wie door deze heldendaad een soort bovennatuurlijke power wordt toegeschreven. Mr Evil, ofwel Elijah Price is een demonische zielepoot die zoals aan het eind blijkt drie rampen heeft veroorzaakt (een hotelbrand, een vliegramp en het bewuste treinongeluk) enkel en alleen om uit te vinden wie zijn opponent is qua lichamelijk uithoudingsvermogen - de kneus versus de held. Allemaal heel ver gezocht en niet subtiel genoeg om enige spanning op te wekken, behalve dat je je afvraagt... Is het nu nog niet afgelopen.

[Algemeen] Geplaatst door hedy om 21:16:00 [permalink]
Mishouden
In het vorige blogje had ik bijna "mishouden" geschreven i.p.v. "ontwijken"...
Ik ben geboren en getogen in de Krimpenerwaard en daar wordt het woord "mishouden" gebruikt ("Steekt dat kind plotseling de weg over! Ik kon hem maar net mishouden!" of "Dat is zo'n saai persoon! Die probeer ik altijd mis te houden."). Toen ik het voor het eerst in het bijzijn van H. gebruikte, begreep ze er niets van. Iemand die ik ken en zijn "roots" in de Alblasserwaard heeft liggen, hoorde ik het een poosje geleden ook gebruiken. Het boekje "Van ijzendijkers, nijpnaarzen en andere minne breiers; Een verzameling woorden uit de Krimpenerwaard" van Nelie van der Ent wordt het woord uniek voor de Krimpenerwaard genoemd. Ik vraag mij af...
[Algemeen] Geplaatst door aad om 15:01:00 [permalink]
Boeken Dance
Net even in het centrum van Rotterdam geweest voor een bezoek aan Donner. Dance-muziek van de Dance-Parade knalde over de Coolsingel. Ik heb verder niet gekeken ofzo, ik ben geen liefhebber van die muziek. Er was duidelijk wel een plezierige, vrolijke sfeer waarbij het weer ook meewerkte.

In Donner zelf was het heel rustig. Op een doordeweekse dag rond het middaguur is het meestal veel drukker. Ik werd dan ook direkt geholpen met het afrekenen van mijn MySQL en PHP4 boeken. Op de terugweg zat ik hier over wat te mijmeren; Zou het zo rustig zijn bij Donner omdat de boeken liefhebber het Centrum van Rotterdam nu ontwijkt? Dat iemand die van boeken houdt geen Dance-muziek in zijn platenverzameling heeft?

[Algemeen] Geplaatst door aad om 15:01:00 [permalink]
Gedicht
Van mijn lievelingsdichter J.H. Leopold. Laat je niet ontmoedigen neem anders een proza(cje).
(Het plaatsen van plaatjes op de weblog moet ik nog even oefenen (schijnt niet zo gebruikersvriendelijk te zijn), denk er zolang maar iets bij).

J.H. Leopold
O, als ik dood zal, dood zal zijn
kom dan en fluister, fluister iets liefs,
mijn bleke ogen zal ik opslaan
en ik zal niet verwonderd zijn.
En ik zal niet verwonderd zijn;
in deze liefde zal de dood
alleen een slapen, slapen gerust
een wachten op jou, een wachten zijn.
(uit: Verzen, 1895)

[Algemeen] Geplaatst door hedy om 07:59:00 [permalink]

Friday 10 August 2001

Knagende vragen
"Als ik donker wasgoed te drogen hang, gaat dit vaak snel muf ruiken. Bij wit of licht wasgoed is dit niet zo. Hoe komt dit?" Deze en nog andere knagende vragen uit de Intermediair zijn hier, met hun antwoorden, terug te vinden.
[Algemeen] Geplaatst door aad om 12:01:00 [permalink]
Snotverjeppie!
Leuk, de mooie en leuke weblog van Snotverjeppie heeft een regeltje aan Zwavelaars gewijd! Volgens mij de eerste keer dat we spontaan "gesnapt" zijn.
[Algemeen] Geplaatst door aad om 11:39:00 [permalink]
ZEBRA
Een andere computer uit de oude doos, is de ZEBRA, ontworpen door ir W.L. van der Poel; Toen medewerker van het PTT Dr. Neher Lab en later hoogleraar aan de TU-Delft. Van der Poel kon prachtig en leuk college geven en dan is het ook te begrijpen dat ZEBRA staat voor Zeer Eenvoudige Binaire Reken Automaat. Indertijd heeft hij in detail uitgelegd hoe de ZEBRA opgebouwd was. Met moderne electronica kennis kun je dan zien dat er in betrekkelijk korte tijd wel heel erg veel kan veranderen. Van de ZEBRA is zelfs een simulator beschibaar.
[Algemeen] Geplaatst door aad om 10:50:00 [permalink]
Andrew Tanenbaum
De bekende ICT-prof, vader van o.a. Minix, over zijn 30 jaren in Nederland. Volgens hem hebben Nederlanders het probleem dat ze teveel praten (het Poldermodel) en daardoor daadkracht missen. Hij haalt het voorbeeld aan van de X-1, een van de eerste computers van Nederlandse bodem (Electrologica/Philips) die indertijd voorop liep. Nu speelt Nederland op dit gebied geen hoofdrol meer.
[Algemeen] Geplaatst door aad om 10:50:00 [permalink]

Thursday 09 August 2001

Coming out
Nu ook de Arabische homo's voor hun voorkeur uit durven te komen, zoals bleek tijdens de Gay Pride Grachtenparade begin deze maand is het wachten op het moment waarop ook de gouden koets met hierin tenminste één lid van het nederlandse koningshuis zal deelnemen. Het is toch van de zotte dat, terwijl één op de tien nederlanders toegeeft homosexueel te zijn, ons vorstenhuis, dat nog steeds aan het uitdijen is hiervan verstoken is?
Straks komt imam Khalil el-Moumni van de Rotterdamse Annasr moskee nog op het idee om als middel tegen dreigende homofilie transfusies blauw bloed aan te bevelen. Of zou het zijn zoals de Franse diplomaat en politicus Talleyrand gezegd zou hebben: 'Vertrouw nooit een gerucht, tenzij het officieel ontkend wordt.' Misschien weet Jaime er meer van.
[Algemeen] Geplaatst door hedy om 17:27:00 [permalink]
Anoniem
Tijdens het surfen kan men veel over je te weet komen. Hiermee kun je daar wat tegen doen.
[Algemeen] Geplaatst door aad om 15:52:00 [permalink]

Wednesday 08 August 2001

Dutch
Voor Nederlanders in het buitenland. Het "food" deel is leuk. Met recepten maar ook bijvoorbeeld hoe je wereldwijd aan drop kan komen.
[Algemeen] Geplaatst door aad om 21:16:00 [permalink]
Speeltjes
Leuke speeltjes! De Barking Dog lijkt mij wel wat.
[Algemeen] Geplaatst door aad om 18:25:00 [permalink]
H2G2
Een mix van humor en de Winkler Prins.
[Algemeen] Geplaatst door aad om 15:46:00 [permalink]

Tuesday 07 August 2001

Nutricia maakt prostaat winterklaar
Winterklaar? Nu de tuin nog. Neutronenkorrels?
[Algemeen] Geplaatst door aad om 22:08:00 [permalink]
Heimlijke genoegens
Wist je dat:

 • Harrison Ford in "What lies beneath" de moordenaar is en dat het lijk in het meer ligt. Bespaart een hoop verveling tijdens het kijken naar deze ... film.

 • De vader van de hoofdpersoon uit de roman De Passievrucht van Karel Glastra van Loon ook de vader van het kind van zijn vrouw is? Het zijn dus halfbroers.

 • Nooit bekend wordt wat er met Lisa is gebeurd in de roman Lisa's adem van dezelfde schrijver.

[Algemeen] Geplaatst door hedy om 21:55:00 [permalink]
RET (2)
's Ochtends zit wel eens een zombie bij ons in lijn 1. Het is een jonge kerel van een jaar of 17 met een lang, smal, bleek gezicht en lang blond haar dat hij in een staart draagt. De uitdrukking op zijn gezicht is van absolute desinteresse. Helemaal blanko. Hij draagt een lange zwarte jas en zwarte broek. Hij doet mij elke keer weer denken aan Dracula. Altijd zit hij te luisteren naar een walkman met daarop keiharde muziek. Dat is zelfs op 3 meter afstand in een rijdende tram goed te horen. De gehoorbeschadiging is waarschijnlijk al permanent.
[Algemeen] Geplaatst door aad om 21:37:00 [permalink]
RET (1)
Vandaag om 17:40h in lijn 1 (tramstel 72 naar De Esch. Net een wisseling van de bestuurder gehad, nabij de remise Honingerdijk/Oostzeedijk. Ging weer vlot (hebben de mailtjes van H. effect gehad?). De bestuurders wisselen kort bijzonderheden uit. Er is een bril gevonden in de tram ter hoogte van de Willem Ruyslaan. De tram is vol en het is buiten nat. De volgende halte vraagt een meisje keurig of ze voorin, bij de nieuwe bestuurder, mag uitstappen. Er staat daar "Geen Uitgang" maar het is vol en deze deur is het dichtste bij voor haar.

"Krijgen we dat gezeik nou al?!"

Roept de bestuurder. Hij doet de deur wel open en het meisje, dat klaarblijkelijk iets aan haar rechtervoet heeft, hinkt het trapje af naar buiten. De rest van de rit heeft deze bestuurder met kaalgeschoren hoofd en snor zijn radio keihard aanstaan (bordjes attenderen passagiers dat o.a. radio's niet zijn toegestaan maar daar gelden vast andere regels voor) en neemt de bochten met flinke snelheid en test de remmen voor een halte goed uit.

Hij heeft er zin in.
Net begonnen aan zijn dienst.
Wie zal hij verder nog schofferen deze dag?

[Algemeen] Geplaatst door aad om 21:37:00 [permalink]
Steelcam
Iets voor Peter R.?
[Algemeen] Geplaatst door aad om 21:17:00 [permalink]

Monday 06 August 2001

Avec le temps
Weer een dag voorbij, weer een dag korter te leven, weer een dag dichter bij het verval. [Klik klik] even dit moment vastleggen, straks is het te laat.
Avec le temps...
Avec le temps, va tout s'en va
On oublie le visage et l'on oublie la voix
Le cœur, quand ça bat plus, c'est pas la peine d'aller
Chercher plus loin, faut laisser faire et c'est très bien
Avec le temps...
Avec le temps, va, tout s'en va
L'autre qu'on adorait, qu'on cherchait sous la pluie
L'autre qu'on devinait au détour d'un regard
Entre les mots, entre les lignes et sous le fard
D'un serment maquillé qui s'en va faire sa nuit
Avec le temps tout s'évanouit
Leo Ferré

[Algemeen] Geplaatst door hedy om 23:09:00 [permalink]
Brommers en motoren
Bij brommers wordt er door de politie op gelet.
Met een auto zal je ook niet echt ver komen en al snel een "STOP POLITIE" bord ontwaren in je spiegels.

Zijn er dan andere regels voor motorfietsen?

Je zou zeggen van wel. Vooral in de zomer, als bij mooi weer alle motermuizen weer uit de winterslaap komen, hoor je heel vaak het oorverdovende lawaai van een motorfiets met nauwlijks een knalpijp.

Ascociaal gedrag ten top.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 23:08:18 [permalink]
Wissiknie
Behalve het "The Greek national anthem has 158 verses" nog veel meer onbelangrijke feiten. Heerlijk!
[Algemeen] Geplaatst door aad om 23:08:16 [permalink]
Ergernissen

 • Helpdeskmedewerkers die je een antwoord geven op een nooit gestelde vraag

 • Trambestuurders die bij elke halte in een onverstaanbaar dialect iets omroepen terwijl je net zit bij te komen van een kater

 • Kinderen

 • Ouders van kinderen

 • Borende buren

 • Grappen over Herman Brood

[Algemeen] Geplaatst door hedy om 21:05:00 [permalink]
Movie cliches
Nooit opgevallen bij een film? The phone rings. Caller says, "You better check out what's on the news on Channel 13". He turns on channel 13 and gets the report from the beginning.
Hier is nog veel meer te vinden.
[Algemeen] Geplaatst door aad om 20:19:00 [permalink]
Bill Gates interview
Een al wat ouder maar nog steeds interessant interview met Bill "hate-him-or-love-him" Gates schetst mooi de beginperiode van het huiscomputer tijdperk.
[Algemeen] Geplaatst door aad om 20:15:00 [permalink]

Sunday 05 August 2001

Waanzin
Dwalingen van een rechtsysteem? Zie Gallery of CSS Descramblers, ook technisch interessant.
[Algemeen] Geplaatst door aad om 23:09:00 [permalink]
Dagdroom
Zo was het:
[Algemeen] Geplaatst door aad om 22:57:00 [permalink]
Zomergasten
Vanavond een poging gedaan om me te vermaken bij de eerste uitzending van Zomergasten, presentator Adriaan van Dis, gast Mensje van Keulen. Na mij door de eerste twee fragmenten heen te hebben geworsteld bleek mijn uithoudingsvermogen toch te veel op de proef te worden gesteld en bovendien werd ik wat nerveus van scheeftrekkende gezicht van genoemde zomergast. Op de een of andere manier deed ze me denken aan een Tia Maria.
[Algemeen] Geplaatst door hedy om 22:05:00 [permalink]
Bestellen via het web
Over het bestellen via het web heb ik nog een appeltje te schillen met De Winkel. Hier presteert men het om je creditcard te belasten voor goederen die geannuleerd dus niet geleverd zijn, belooft men het de maand daarop terug te boeken om vervolgens met de noorderzon te vertrekken. En maar klagen dat het zo slecht gaat met de webtraders. Zo kan ik ook een achterdeurtje voor mezelf creeren, de oplichters. Het moest verboden worden!
[Algemeen] Geplaatst door hedy om 22:05:00 [permalink]
Lezen en thee
Hoewel ik niet zo snel een boek zal herlezen - er zijn nog zoveel boeken die ik nog niet gelezen heb - ben ik onlangs toch weer begonnen in het boek Heren van de thee, van de schrijfster Hella Haasse, wellicht hiertoe geinspireerd door mijn nieuwe theepot. Het is heerlijk om lui achterover liggend, benen over de armleuning van de bank, genietend van een verse pot Boekenmeer, een site die heel wat sympathieker overkomt dan sites zoals bol.com en amazon.com. Je kunt de boeken ook afhalen bij kwaliteitsboekhandels behorende tot de keten zoals het bekende Donner in Rotterdam.
[Algemeen] Geplaatst door hedy om 22:05:00 [permalink]
Batman
[Algemeen] Geplaatst door aad om 19:08:00 [permalink]
Kabelaars
Sonera, Quicknet, Tiscali, Chello, UPC, PrimaCom, .... Het is een berg van namen, bedrijven en overnames maar het komt er op neer dat ergens in september mijn Quicknet aansluiting over gaat naar Chello. Gelukkig heb ik Namezero...
[Algemeen] Geplaatst door aad om 15:41:00 [permalink]
Britannica
Deze site van Encyclopaedia Britannica is wel errrruug goed.
[Algemeen] Geplaatst door aad om 15:16:00 [permalink]
Limewire
LimeWire: The Best Gnutella Client Software LimeWire is a software package which enables individuals to search for and share computer files with anyone on the internet. A product of Lime Wire, LLC, LimeWire is compatible with the Gnutella file-sharing protocol and can connect with anyone else running Gnutella-compatible software.
[Algemeen] Geplaatst door aad om 14:56:00 [permalink]
Bootjes
Zaterdagmorgen naar Krimpen; Zowel op de heen als terugweg voor de Algerabrug gestaan waar een hele stoet zeilboten langsmoet. Zaterdagmiddag naar Ouddorp; Op de heenweg voor het Hellegatsplein staan wachten voor weer een hele sliert zeilboten.
Gaat dat allemaal zomaar? Moeten die booteigenaren een bootbelasting betalen? Moeten ze betalen om langs een brug of sluis te varen?

Als het aan mij zou liggen, betalen ze 1000 gulden per jaar standaard en per passage van een brug of sluis (als daarvoor een doorgaande weg tijdelijk "dicht" moet) 100 gulden per keer.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 13:52:00 [permalink]

Saturday 04 August 2001

Eten in Rotterdam
Een mooie avond. We hadden afgesproken met een vriend om met z'n drieen (Hedy, hij en moi) te gaan eten. We hadden tijdig gereserveerd bij La Stanza in de Van Vollenhovenstraat. Uit eerdere bezoeken was gebeleken dat dit restaurant de moeite waard is en dat ze een mooie tuin hebben, die 's zomers vol staat met tafeltjes. Dat wilde we wel eens proberen. Bij aankomst waren er reeds enkele tafels bezet en werden wij naar onze tafel gebracht. Net als de andere tafels heel klein, zodat er maar net plaats was voor de drie borden plus bestek. Meer gericht op de snelle, korte zakenlunch? Aangezien wij toch lekker tafelend een flink aantal uren wilden doorbrengen vroegen we om een andere tafel, helaas; "Nee, dat is niet mogelijk, alles is al bezet deze avond." Reden genoeg om te vertrekken. Wat te doen? Alle restaurants in de buurt die ons aanspraken (bijvoorbeeld Kip) zaten vol terwijl Zenne net een uurtje dicht ging (!?) zodat het personeel kon eten....

Het idee kwam toen op om eens naar die klassieker onder de Rotterdamse restaurants te gaan, Chalet Suisse in Het Park; Een snelle telefonisch controle gaf aan dat er nog plaats was... Dat had een waarschuwing moeten zijn. Na een wandeling van 10 minuten kwamen we aan en konden we buiten zitten, prachtig aan het water met uitzicht op het Park. De plek is werkelijk schitterend! Om het kort te houden: het eten niet. De prijs ook niet.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 14:34:00 [permalink]
Groene Amerikanen
Veel "Groene" Amerikanen die bij de laatste verkiezingen op Ralph Nader gestemd hebben zullen de afgelopen tijd nog wel eens terug denken aan dat moment. De stemmen op Nader zouden Gore hebben doen winnen van Bush en deze laatste is flink bezig om alle milieu-zaken uit naam van het bedrijfsleven opzij te schuiven. Kyoto, Alaska en wie weet wat nog meer.
[Algemeen] Geplaatst door aad om 13:09:00 [permalink]
Wim de Bie
Iemand die altijd al interesse had in de "nieuwe media", Wim de Bie, geeft zijn mening (en meer) op Bieslog.
[Algemeen] Geplaatst door aad om 11:37:00 [permalink]

Friday 03 August 2001

Teutzat
Een westerling die deze site bekijkt, kan alleen maar heel hard "HELP!" roepen. Wel leuk gemaakt natuurlijk.
[Algemeen] Geplaatst door aad om 21:33:00 [permalink]
Loesje
Het is een mooie site van Loesje.
[Algemeen] Geplaatst door aad om 21:31:00 [permalink]
Beleggen
De protestantse kerken in Nederland hebben blijkbaar de afgelopen jaren flink wat aandelen gekocht in diverse (ICT?) bedrijven en zijn nu vele honderden miljoenen het schip in gegaan. Een ferm geloof is dus geen garantie voor een goede belegging.
[Algemeen] Geplaatst door aad om 10:35:00 [permalink]
Koffiepot
Triest is het bericht dat de meest beroemde koffiepot ter wereld niet meer te bekijken is. Gemaakt door een aantal luie wetenschappers was het de eerste webcam ter wereld. In een tijd waarin we inmiddels gewend zijn aan het bekijken webcams over de gehele wereld om te zien hoe het weer is op een vakantiebestemming of hoe de sneeuw erbij ligt in Oostenrijk, niet echt meer voor te stellen; Zeker niet voor een generatie die zich vrij recent op het web gestort heeft.

Al met al laat het wel zien dat luiheid wel degelijk een positieve eigenschap kan zijn.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 10:34:00 [permalink]
Wat een onzin!
Het bericht dat een internationale groep onderzoekers in Nature stelt dat de wereldbevolking deze eeuw niet groter zal worden dan 9 miljard mensen. Het idee dat we 100 jaar vooruit kunnen kijken is van een dergelijke infantiliteit dat ik er onpasselijk van word. Als je kijkt naar wat er in de 20ste eeuw allemaal gebeurd is en weet dat het in 1901 echt niet goed te voorspellen was wat er 50 jaar verder allemaal zou gebeuren op sociaal en wetenschappelijk gebied, dan moet een dergelijke voorspelling toch echt tot stand gekomen zijn aan de borreltafel. De redacteuren van Nature borrelden zeker mee.
[Algemeen] Geplaatst door aad om 10:33:00 [permalink]
Een begin
Een begin...
[Algemeen] Geplaatst door aad om 09:00:00 [permalink]