Zwavelaars

De dingen die mij bezighouden

Friday 30 November 2001

L. van Gaal
Ik zag zojuist op het Journaal en een actualiteiten rubriek de persconferentie die Louis van Gaal gaf naar aanleiding van zijn vertrek als bondscoach. Naar mijn idee is hier duidelijk te zien dat er een stevige steek los zit bij die vent. Wat een malloot! Wat een schertsfiguur! Zwaar gestoord een paranoide. Hup, weg ermee!

[Algemeen] Geplaatst door aad om 21:12:59 [permalink]

Thursday 29 November 2001

NS
Ik reis tegenwoordig niet vaak meer met de trein. Eigenlijk alleen vanaf Schiphol naar Rotterdam als we terug komen van een (vlieg-)vakantie. Vandaag voor mijn werk naar een presentatie in het Amsterdamse Sheraton hotel, op Schiphol. Aangezien de aanvangstijd 09:00h was, niet echt slim om met de auto te gaan. De trein bracht een collega en mij comfortabel en keurig op tijd in Amsterdam. Terug een vertraging van 5 minuten maar als je dan later op de dag hoort dat heel de randstad vol staat met files dan denk je: wat zeuren die treinreizigers eigenlijk? Als je met de auto naar Amsterdam gaat ben je tegenwoordig 2 uur onderweg. Dat is meer regel dan uitzondering. Als je met de NS zolang erover doet is het echter meer uitzondering dan regel.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 20:31:40 [permalink]

Wednesday 28 November 2001

Java vs C#
Een uitgebreide vergelijking tussen Java en C# in "C# From a Java Developer's Perspective".

[Algemeen] Geplaatst door aad om 21:37:50 [permalink]
Antrax
Nu.nl plaatst een beschuldiging van Greenpeace, die zegt te weten dat een Amerikaan verantwoordelijk is voor de antrax-brieven.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 21:17:23 [permalink]

Tuesday 27 November 2001

Patience
Net voor het eerst sinds lange tijd weer eens de "standaard" patience van Windows gespeeld. Het ging zowaar de eerste keer nog helemaal "uit" ook en toen zag ik, dat het stuiteren van de kaarten wat vroeger zo mooi ging op een 486-processor met Windows 3.11 nu binnen een seconde klaar is... Geen nette manier van programmeren dus.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 21:20:30 [permalink]
Zomaar
Vandaag een vrije dag. Heel veel weinig gedaan. Wat opgeruimd in de computerkamer. Quake III Arena gespeeld. Kleine boodschap gehaald in het winkelcentrum. Krant van gisteren gelezen. Koffie gedronken. X-Deep/32 geÔnstalleerd. Ge-internet. Vuilniszak weggegooid. Kopie gemaakt van mijn vakantie S-VCD op S-VHS-band. Wat TV gekeken. Balkon winterklaar gemaakt door het water uit de parasol-standaard te laten lopen.
Heerlijk.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 20:52:18 [permalink]

Monday 26 November 2001

Afghanistan
Nu ik deze week weer ten minste 3 uur per dag en route ben, op weg naar Amsterdam, en daarvan minimaal 1 uur in de file sta, heb ik ruim de tijd om naar het nieuws en de bijbehorende achtergrond reportages te luisteren. Zo hoorde ik vanochtend een interview met een zeer vrolijke ex-taliban strijder, die was overgelopen naar de noordelijke strijdkrachten. Dit enkel en alleen omdat zijn commandant dat ook had gedaan. Hij mocht zijn geweer behouden en streed dus nu aan de andere kant van de linie.
Toen hem gevraagd werd, waarom hij eerst voor de taliban had gestreden en nu de ommezwaai had gemaakt, gaf hij als enige reden: omdat mijn commandant dat zegt. Ik dacht bij mezelf, waar heb ik dat ooit eerder gehoord. Eng, toch?

[Algemeen] Geplaatst door hedy om 21:03:47 [permalink]

Sunday 25 November 2001

Kapper
http://i.abcnews.com/@v=0168754@/media/US/images/rt_flash_barber_011121_ss.jpgMooie ABC/Reuters foto van de drukte bij een kapperszaak in Afghanistan.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 20:50:46 [permalink]
Virus
Written with a pen.
Sealed with a kiss.
If you are my friend,
Please answer this:

Are we friends
Or are we not?
You told me once
But I forgot.

So tell me now
And tell me true
So I can say....
I'm here for you.

Of all the friends
I've ever met,
You're the one
I won't forget.

And if I die
Before you do,
I'll go to heaven
And wait for you.

I'll give the angel
Back their wings
And risk the loss
Of everything,
just to prove my
friendship is true
have a friend like you!

Deze e-mail brengt je geluk! Het origineel is in Londen. Het is al negen keer rond de wereld gezonden. Het geluk valt je toe binnen 4 dagen na het ontvangen van deze e-mail, als je deze tenminste doorstuurt naar anderen! Dit is geen grap. Je zult de komende dagen een fantastisch bericht krijgen! Je weet maar nooit.......

Met liefde is alles mogelijk! Stuur dit bericht door naar mensen die wel wat geluk kunnen gebruiken. Hou deze brief niet voor jezelf. Het moet binnen 96 uur doorgezonden zijn.

Een R.A.F. officier John Elliot ontving $ 40.000.000.
Geoff Welch verloor zijn baan vijf dagen na dit bericht. Hij had het niet doorgestuurd. Maar hij ontving kort daarvoor wel $75.000.

Forward dit bericht en kijk wat er gebeurt binnen 4 dagen.
Bericht is begonnen in Londen en is geschreven door bisschop Saul Anthony Degas, een missionaris uit Zuid-Amerika. Sindsdien doet dit Bericht de ronde over de wereld.

Zend dit bericht aan 12 vrienden en bekenden en na enkele dagen zul je worden verrast!
Dat is pure liefde, zelfs als je niet bijgelovig bent.

[Algemeen] Geplaatst door hedy om 20:42:26 [permalink]
Pim Fortuyn
Pim FortuynVandaag is Pim Fortuyn tot lijsttrekker van Leefbaar Nederland gekozen. Het zal wel. Ik vind zelf die Fortuyn een verschrikkelijk persoon en kan mij niet echt voorstellen dat er mensen zijn die hem vertrouwen en hem tot hun volksvertegenwoordiger willen kiezen. Of nog erger. We zullen zien, volgend jaar.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 20:38:17 [permalink]

Saturday 24 November 2001

De planeten
Alles wat je wilt weten over The Nine Planets van ons zonnestelsel.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 22:26:59 [permalink]
Tjakka
Hij blijft leuk, die reclame van Emile Ratelband voor Albert Heijn. Let ook op de vele belastingbrieven die op zijn deurmat liggen als hij thuis komt. Zelfspot is Ratelband dus niet vreemd en dat is een goed teken.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 10:31:05 [permalink]
Nederland - BelgiŽ
Deze weblog heeft vele vaste kijkers uit BelgiŽ. Andersom, van de weblogs die ikzelf regelmatig bezoek zijn er vrij veel uit BelgiŽ. Er is altijd een plezierige en goedmoedige rivaliteit tussen Belgen en Nederlanders. Het uit zich bijvoorbeeld met het voetbal. Een interland tussen onze twee landen is toch altijd heel bijzonder. Mooi ook, dat het Belgische nationale team wel naar de WK gaat en Nederland niet. De Nederlandse voetbal-miljonairs ontbreekt het gewoon aan mentaliteit. Eind jaren zeventig ben ik afgeknapt op het Nederlandse voetbal. In allerlei kwalificatie wedstrijden waar men bijvoorbeeld aan gelijkspel voldoende had, werd ook vanaf de aftrap op een gelijkspel aangestuurd. Totdat de tegenstander in de laatste 15 minuten een doelpunt maakte door nonchalant en arrogant gedrag van de Nederlanders. Negentig minuten ergernis. Nee, prima dat Nederland er een keertje niet bij is.

De grappen die over en weer gemaakt worden (de "domme" Belgen en de "gierige" Nederlanders) zijn simpel maar nooit echt hard. Helaas zijn er domme Nederlanders die niet begrijpen dat de grappen gemaakt worden om de grap en niet omdat Belgen echt dom zijn. Hoe zouden die vermeende eigenschappen (dom / gierig) ontstaan zijn? Wellicht worden Nederlanders als gierig gezien omdat we, minder als Belgen althans, niet zoveel geld uitgeven aan eten en drinken? Dat laatste is hoe dan ook aan het bijtrekken heb ik zo het idee. En zien Nederlanders Belgen als dom omdat "het Vlaams" zachter is in de uitspraak en soms ook wat "kinderlijke" trekjes heeft omdat we sommige woorden en uitdrukkingen zelf niet (meer) gebruiken en daardoor grappig vinden? Net zoals het Zuid-Afrikaans?

Ach, wat maakt het ook uit. We hebben een flinke gezamelijke geschiedenis in taal en cultuur en laten we die ook samen verdedigen tegen de landen om ons heen. Daar drink ik vanavond een Duvel op!

[Algemeen] Geplaatst door aad om 10:11:36 [permalink]

Friday 23 November 2001

Malediven
Soneva Fushi Resort / Kunfunadhoo Island De Malediven. Echt het paradijs op aarde. Bijzonder ook omdat het de eerste vakantie met Hedy was. Eigen huisje aan het strand. Helemaal voor onszelf. Uitstekende restaurants. Vriendelijke mensen. Een bar, waar de beste Long Island Tea ter wereld wordt gemaakt. Heerlijk ontspannen zitten en uitkijken over een prachtig blauwe oceaan. In het donker voor ons huisje zitten met een gin-tonic en sigaar in de hand, luisterend naar de oceaan, kijkend naar de krabbetjes en de uitzonderlijk heldere sterrenhemel die er zo anders uitziet dan bij ons. Moeten we nog maar eens heen gaan.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 20:48:59 [permalink]

Thursday 22 November 2001

Bin Laden
Zou Bin Laden nog in Afghanistan zijn? Of zou hij inmiddels in Pakistan zitten? Misschien is hij, na alle inspanningen, lekker op vakantie naar de Malediven ofzo. Wie zal het zeggen. Ik denk niet dat wij ook maar een vaag idee hebben hoe dergelijke mensen denken.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 22:26:49 [permalink]
Myst III
Afgelopen weekeinde heb ik MYST III: Exile uitgespeeld. Ik heb wel een hint moeten gebruiken. Ik kwam uiteindelijk niet verder op het "boomeiland" (na wel met succes de "flipperkast" en de "elektrische wereld" opgelost te hebben. Blijkt dat je daar iets compleet anders moet doen dan ik dacht (iets niet vangen). Daarna ging ook die wereld redelijk snel. Het slotpuzzel was ook vrij stevig maar uiteindelijk is het wel duidelijk hoe je daar verder mee moet. Al met al een bijzonder mooi en aangenaam verpozen in de werelden van Myst III.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 22:19:39 [permalink]

Wednesday 21 November 2001

Koos Werkeloos
sMijn naam is Koos en ik ben werkeloos
De mensen zeggen ga toch werken Koos
Nou ik wil er best wel tegenaan
Maar dan wel een leuke baan
Want anders hoeft het niet van Koos

Laat Koos maar vissen aan de waterkant
Mij niet gezien achter de lopende band
En Koos gaat ook geen vakken vullen
Zeker om de zak te vullen van de fabrikant

Refrein:
Werkeloos, laat mij voorlopig lekker werkeloos
Al dat gezeur van ga toch werken Koos
Koos werkeloos

M'n zwager Jan die spreekt er schande van
Die zegt van Koos gebruik je handen man
Maar hij werkt met z'n ellebogen
Heeft z'n schapen op het droge
Nou verbrand maar Jan

Die politieke Haagse maffia
Die blijft maar korten op de minima
Nou laat ze zelf maar betalen
Want bij Koos valt niets te halen
Sorry dat ik besta

Refrein

Kijk je hoort vaak zeggen waar moet dat heen
Straks doen computers al het werk alleen
Maar mensen het gaat toch prima zo
Gratis vrije tijd cadeau
En dat is voor Koos geen probleem

Bron: Koos Werkeloos - Klein Orkest

Commentaar: En als je te moe wordt van het ophouden van je hand, dan meld je je toch gewoon een paar weken ziek.

[Algemeen] Geplaatst door hedy om 14:51:47 [permalink]

Tuesday 20 November 2001

Gastronoom
Wat is de overeenkomst tussen een astrononoom en een gastronoom?
Ze kijken beide als je "kom eet!" roept.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 22:09:04 [permalink]
Astrologie?
sWim de Bie lijkt in zijn commentaar van 19.11 het verschil niet te weten tussen astrologie en astronomie.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 21:33:37 [permalink]

Monday 19 November 2001

Royalty in History
sEen mooie site over diverse koninklijke families door de eeuwen heen. Natuurlijk ontbreekt ook de famlie Van Oranje niet. Interessant verhaal trouwens bij Anna van Saksen, over de schilder Rubens. Ook al ben je republikein en interesseert je de geschiedenis van de Europese vorstenhuizen je geen zier dan zul je hier toch lang blijven rondhangen.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 21:41:58 [permalink]
Ruzie
Q-blog, zoals jezelf al lijkt te snappen, is het beste om die mensen te negeren. Je bent niet de eerste die met sommige webloggers al heel snel ruzie heeft. Zou dat aan ons liggen?

[Algemeen] Geplaatst door aad om 21:07:45 [permalink]

Sunday 18 November 2001

Persoonsdomeinnamen geflopt
Op nu.nl het bericht dat de SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland) tot de conclusie is gekomen dat de persoonsdomeinnamen (zoals: www.jansen.453.nl) geflopt zijn, aangezien er nog geen 700 uitgegeven zijn. Woordvoerder Ben Geerlings zegt in het intervieuw "We dachten dat particulieren stonden te trappelen."

Hoe dom kun je zijn?

[Algemeen] Geplaatst door aad om 22:44:36 [permalink]
Civilization III
Koopzondag in Rotterdam. Even naar Discovery op de Coolsingel en ja hoor, daar ligt het nieuwste deel van het spel, waarmee mijn verslaving ooit is begonnen Civilization - deel III van de enige echte Sid Meier, een spel dat een rating van 9.2 gekregen heeft van Gamespot! Voor de vorm maak ik eerst nog wat omtrekkende bewegingen, d.w.z. naar de Mediamarkt waar ik tot mijn grote schrik hoor, dat het spel reeds is uitverkocht!! Nu begin ik het toch werkelijk echt benauwd te krijgen. Verdwaasd loop ik nog wat door de Van Oldenbarneveldtstraat en de Karel Doormanstraat, en besluit met Aad weer eens na lange tijd een Whopper Cheese te eten bij Burger King, iets dat in je herinnering altijd veel lekkerder is dan in werkelijkheid. Daarna toch nog even terug naar Discovery zogenaamd om te kijken of Fawlty Towers al op DVD is uitgekomen(denkt Aad). Schrik, help! De stapel Civilization III is inmiddels geslonken tot het laatste exemplaar. Nu of nooit denk ik terwijl ik met duidelijke opluchting, zoals een drenkeling de reddingsboei, de doos grijp. Mocht ik toch nog tot bezinning komen, ik heb immers afgelopen donderdag Settlers IV gekocht in de aanbieding bij de Free Record Shop, op aanraden van een collega en nog nooit zo'n dom en saai spel gezien, dan komt dat alleen door mijn eigen standvastigheid. Enfin, je begrijpt, de CD ligt nu klaar om geinstalleerd te worden, dus voorlopig hebben jullie geen last meer van mij: Ave Caesar, Morituri te salutant.

[Algemeen] Geplaatst door hedy om 18:16:42 [permalink]
Volksuniversiteit
Als je, zoals ik, voor je werk af en toe een presentatie moet geven, dan kan het zijn dat het klamme zweet je uitbreekt, bij het idee alleen al. Zo ging het althans bij mij tot voor kort! Sinds 3 november neem ik deel aan de workshop Bouwstenen van de presentatie. Hier leer je een aantal zaken, waardoor je je een stuk zekerder voelt en waardoor je presentatie er een stuk beter en professioneler uit gaat zien. Onderwerpen zoals houding, mimiek, ademhaling, stembeheersing en tal van andere zaken worden uitgebreid behandeld en er wordt enorm gelachen bij de oefeningen, waarbij je veel moet improviseren. De workshop wordt georganiseerd door de Volksuniversiteit Rotterdam en gegeven door Emile Verhage, 31 jaar en van origine een logopedist, directeur van IMpress Rotterdam. Echt een aanrader! Voor verdere inlichtingen: Mr.Pointy@zonnet.nl

[Algemeen] Geplaatst door hedy om 10:12:35 [permalink]

Saturday 17 November 2001

Lekker
Deze week is de nieuwe Lekker uitgekomen. Een blad / website die de 500 beste restaurants in Nederland beschrijft. Een prima methode om ideeŽn op te doen voor een culinair uitje.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 22:42:33 [permalink]
De Ontdekking van de Hemel
Theo van Gogh is naar De Ontdekking van de Hemel geweest. Hij heeft nogal wat commentaar op de film van Jeroen Krabbť maar toch is het niet zo scherp als anders.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 22:39:18 [permalink]

Friday 16 November 2001

Macromedia
Ik kon mijn officiŽle geregistreerde versie van Dreamweaver niet meer vinden, zodat ik op mijn nieuwe PC met de 30 dagen trial-versie moest werken. Een email naar Macromedia met mijn elektronische factuur zorgde ervoor dat ik hem weer opnieuw kon laden. Keurig!

[Algemeen] Geplaatst door aad om 21:51:30 [permalink]

Thursday 15 November 2001

Zwavel in de darmen
Zoek met Google op zwavel en zowel zwavel.com als zwavelaars staan bovenaan in de lijst maar ook een link naar een boeiend artikel over zwavel in de darmen.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 22:06:44 [permalink]

Wednesday 14 November 2001

Pharaoh
Al jaren ben ik verslaafd aan computerspelletjes. Nee, geen schiet, race of andere behendigheidsspelletjes, maar strategische spellen. Het begon allemaal met Civilization I, grafisch niet te vergelijken met de spellen zoals ze nu worden uitgegeven, maar leuk om er een beetje 'in te komen'. Daarna werden het Civilization II, Alpha Centauri, Theme Hospital, RollerCoaster Tycoon, Alien Crossfire, Tropico etc. etc. te veel om op te noemen. Black&White heeft me niet kunnen bekoren, waarschijnlijk omdat ik nogal misselijk word van het 3D effect. Op dit moment ben ik druk bezig met Cleopatra, het expansion pack van het eerder uitgebrachte spel Pharaoh. Ik heb het al een tijdje in huis en wissel het af met andere spellen.

Echter, ik zit vast! Ik speel de missions en nu ben ik de leider van Thinis en ben verwikkeld geraakt in een nogal hectische burgeroorlog. Kortom, een grote ellende. Van alle kanten word ik belaagd, ik word gechanteerd, moet legers leveren aan de Pharaoh en aangezien de export nogal terugloopt heb ik ook nog last van een chronisch geldtekort, waardoor mijn 'Kingdom Rating' weer vermindert. Als deze rating op 0 komt, dan word je door het leger van de Pharaoh op een dusdanige manier in de pan gehakt, dat je gelijk opnieuw kunt beginnen. Ik ben al tig keer opnieuw begonnen, kom steeds wel weer wat verder, maar om te zeggen, dat het einde inzicht is, nee, nog lang niet.

Het leven van een leider in het oude Egypte gaat niet over rozen!

[Algemeen] Geplaatst door hedy om 21:59:27 [permalink]
File
Vroeger, werkte ik voor een IT detacheringsbedrijf en reed daardoor nogal wat af. Toen ik al in Rotterdam woonde, ging ik bijvoorbeeld elke dag op en neer naar ASML in Veldhoven of Baan in Barneveld. Afstanden van 100 of meer kilometer waar je door alle files zo'n 90 minuten voor nodig hebt. Dat zijn drie uren per dag of 60 uren per maand. Het was voor mij de reden om werk in Rotterdam te zoeken. Nu ben ik binnen 15 minuten met de tram op mijn werk.

Mijn gevoel voor afstanden en reistijden zijn compleet anders geworden. Als ik nu naar vrienden in Eindhoven ga, zie ik eigenlijk een beetje op tegen die reis hoewel ik vroeger elke dag zo'n stuk reed. Of een paar dagen achter elkaar op en neer naar Groningen of Kerkrade. Diverse collega's wonen ver van Rotterdam vandaan. Er zijn er bij die elke dag vanuit Nijmegen en Vlissingen komen. Zorgen dat je om 7 uur in Rotterdam bent om de meeste files voor te zijn. Om vijf uur vertrekken. Om 10 uur 's avonds naar bed.

Eigenlijk is het grote waanzin.

Morgen moet ik voor mijn werk om 10 uur in Utrecht zijn. Duurt i.h.a. weer anderhalf uur. Gelukkig is dat nu maar ťťn maal per maand. Sterkte aan iedereen die elke dag in de file staat.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 21:20:50 [permalink]
GUI's
Vergeten waar ik deze link voor het eerst zag, kwam hem zelf net weer toevallig tegen in mijn bookmarks: Graphical User Interface Gallery. Hier kun je zien hoe bijvoorbeeld Windows 1 eruit zag of de GUI van Apple's Lisa.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 21:02:35 [permalink]

Tuesday 13 November 2001

Zwavel
Toen ik een tijdje terug een domeinnaam wilde kiezen, viel dat niet mee. Diverse voor de hand liggende namen waren al vergeven. Uiteindelijk begon ik maar bij het periodiek systeem om daaruit een naam te kiezen. Na diverse pogingen met engelse namen, kwam "zwavel" bij mij op en die was nog vrij.... Als je alles wilt weten over dit element, kun je kijken op deze fraaie web-versie van het periodiek systeem.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 20:51:31 [permalink]
De Mythe
Ook gefascineerd door het Katharisme? Bekijk dan eens de foto's van de grotten van de SabartŤs en de vallei van de AriŤge. Wellicht gaan we daar volgend jaar eens een bezoek aan brengen.
Bron: Website over de Katharen: de geschiedenis, de mythe, de streek.

[Algemeen] Geplaatst door hedy om 17:11:55 [permalink]

Monday 12 November 2001

Vragen, vragen
Ook op Ananova een raar bericht over een Roemeense vrouw die van haar man wil scheiden omdat hij geen ondergoed wil dragen. Een tweetal zinnen uit het bericht roepen bij mij vele vragen op:

Mrs Nagy says his underwear views started to bother her when the 24-year-olds started having sex.

Maar ook:

She says local women also stare at her husband because they knew of his curious habit.

Hoe weten die andere vrouwen dat? Wie heeft ze dat verteld? De echtgenote?

[Algemeen] Geplaatst door aad om 22:23:51 [permalink]
Bier
Een groep Britse, Syrische en Belgische archeologen heeft, volgens Ananova, een 3800 jaar oud recept voor bier gevonden! Zou het toeval zijn dat een inwoner van het bierland bij uitstek hierbij aanwezig is?

[Algemeen] Geplaatst door aad om 22:12:48 [permalink]

Sunday 11 November 2001

Linux Journal Editors' Choice Awards
De Editors' Choice Awards van Linux Journal bevat een bijzondere winnaar: klitteband (in Amerika bekend onder de merknaam Velcro).

[Algemeen] Geplaatst door aad om 16:25:35 [permalink]
De Hamert
De Hamert bij zonsondergangTerug van een bezoek aan Hostellerie De Hamert waar we gisteravond het gans menu ter gelegenheid van Sint Maarten gegeten hebben. Pieter Smits en zijn mensen hadden er iets fantastisch van gemaakt. Vanavond staat het ook nog op het menu, dus als u in de buurt van Wellerlooi of Nijmegen woont, haast u! Misschien is er nog een tafel vrij!

De foto hiernaast heb ik gisteren gemaakt bij zonsondergang.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 16:06:51 [permalink]

Friday 09 November 2001

HP rekenmachines
Via BrainLog het bericht dat HP op termijn gaat stoppen met zijn rekenmachines. Dat is jammer, dat is heel jammer. Kwalitatief zijn ze volgens mij gewoon de beste. Een van mijn eerste rekenmachines was de Texas Instruments SR-56, een programmeerbare rekenmachine die uiteindelijk de geest gaf doordat een kabel naar het toetsenbord los raakte. Daarna heb ik nog kort een TI-57 gehad, kwalitatief een stuk minder dan de SR-56; Slecht toetsenbord en het voelde allemaal niet echt robuust aan. Toen ik net op de TU (toen TH) zat (1982 ofzo), ben ik daarom van TI afgestapt en heb een HP 11c gekocht. Ik heb hem nog steeds. Hij is nog steeds in prima staat en werkt nog op zijn tweede set van batterijtjes. Het verschil tussen een Citroen 2CV en een Mercedes.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 20:34:36 [permalink]

Thursday 08 November 2001

Euro TV gids
Waarschijnlijk reeds alom bekend, behalve bij mij totdat vandaag een hulpvaardige collega mij hierop attendeerde. Een handig overzicht naar wens aan te passen van alle tv-programma's.

[Algemeen] Geplaatst door hedy om 20:19:02 [permalink]

Wednesday 07 November 2001

Zeer flauwe grap
Vorige week hoorde ik een van de meest flauwe grappen van de afgelopen tijd:
Wie woont er naast zowel Batman als Spiderman?
Buurman!

[Algemeen] Geplaatst door aad om 20:47:40 [permalink]
Cleese
Heb ik toevallig net een paar dagen geleden melding gemaakt van het heugelijke feit dat Fawlty Towers nu ook op DVD verkrijgbaar is, zie ik vandaag op Nederland 2 de eerste aflevering van het eerste seizoen langskomen waaraan ik refereerde.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 20:42:56 [permalink]

Tuesday 06 November 2001

Verkiezingen
Grappige site met detail informatie over alle verkiezingen over de gehele wereld, inclusief overzichten en links naar de diverse partijen. Ook het laatste nieuws ontbreekt niet in een pop-up.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 21:19:22 [permalink]

Monday 05 November 2001

StarTrek
Deze zomer is in Amerika een nieuwe StarTrek serie gestart: Enterprise, met daarin Scott Bakula (een bekende TV-acteur, hij speelde onder andere in Quantum Leap) als Captain Jonathan Archer. Het speelt zich af kort nadat Cocharan de warpdrive uitgevonden heeft en er inmiddels contact is met diverse buitenaardse rassen. Inmiddels zijn de 7 tot nu toe uitgezonden afleveringen te laden. Op StarTrek7 - Enterprise Staffel 1 staan momenteel de laatste drie afleveringen. De links komen soms uit op sites waarvan je kunt afvragen of die ruimte wel legaal beschikbaar is gesteld. Het beeldmateriaal zelf is natuurlijk ook illegaal.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 21:09:34 [permalink]

Sunday 04 November 2001

SintMaarten
11 november is de dag van de Heilige Martinus Van Tours. Beter bekend als Sint Maarten wordt hij in grote delen van ons land nog vereerd. Toegegeven, net als St. Nicolaas (6 december), nu meer als volklore dan als christelijk feest. Met de komst van de donkere dagen was dit het laatste feest. Het vee ging de stal in, de kachel werd gestookt en inspireerde kinderen tot lampion optochtjes, waarbij zij werden toegestopt met de gaven van de laatste oogst, noten of koek.

Ook kwam er vaak gans op tafel. En dit heeft een andere achtergrond, waarvoor we even de levenswandel van Martinus moeten nagaan. Martinus was onderofficier bij de Romeinse cavalerie en op weg naar Amiens vond hij daar een halfnaakte man te blauwbekken in de winterkou bij de stadspoort. Wat te doen? Martinus ritste met zijn zwaard zijn mantel in tweeŽn en dekte de man toe. Raar toch? Waarom niet gewoon de mantel afgestaan? Dan kon niet omdat de mantel een onderdeel van de militaire outfit was en alleen door deze in tweeŽn te snijden kon aan de voorschriften voldaan worden voor naastenliefde en dienstvoorschrift.

Toch was Martinus nog niet een christen, wellicht werd hij pas ver na zijn diensttijd volwaardig christen. Als lekenbroeder trok hij evenwel half Europa door en stichtte uiteindelijk een kluizenaars kolonie in Frankrijk. Al had hij er geen zin in, na de dood van de bisschop van Tours wilde het volk hem als nieuwe bisschop. Op de vlucht dook hij een ganzenhok in en toen de achtervolgers dit hok passeerden begonnen de ganzen te gakken. Het verraad van de ganzen maakte hem alsnog tot bisschop tegen wil en dank, maar hij bleef wonen in zijn kluis. Alles tot afkeer van zijn collega's. Maar hierdoor werd Martinus wel geliefd bij het volk. En het verraad van de ganzen maakten deze dieren tot de dis van vandaag.
Bron: meteo-maarssen

Wij zullen komend weekend op gepaste wijze vieren in Hostellerie De Hamertte Wellerlooi (Limburg), die ter ere van die gelegenheid een traditioneel Sint Maartens Ganseten op het menu heeft staan. Dat wordt weer smullen, Pieter Smits kennende.

[Algemeen] Geplaatst door hedy om 09:50:26 [permalink]
NieuwAmsterdam
Gisteren de nieuwe CD van Mathilde Santing - Nieuw Amsterdam- gekocht. Tsja, wat zal ik er van zeggen..... Koop hem zelf maar en oordeel.

[Algemeen] Geplaatst door hedy om 09:29:55 [permalink]

Saturday 03 November 2001

SuSE
Sinds vandaag ben ik helemaal "over"; Mijn nieuwe PC is nu in gebruik voor Windows en mijn oude is geheel voorzien van SuSE 7.3 Professional. De installatie van SuSE was vrij eenvoudig. Ik had nog een DVD-speler geÔnstalleerd en daardoor kon ik de DVD gebruiken waarop ALLE programmatuur staat (2300 applicaties...). Er is veel verbeterd sinds SuSE 6.1 en om over de eerste SlackWare distributies maar te zwijgen.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 22:02:24 [permalink]

Friday 02 November 2001

GSM
Gisteren hebben we weer eens bij Asian Glories hier in Rotterdam gegeten. Waarschijnlijk het beste chinese restaurant in de stad. Het restaurant was goed gevuld. Het leek er echter op alsof iedereen die op zijn GSM gebeld werd korting kreeg. Een muts achter ons werd zeker vier maal gebeld. In totaal heb ik vijf mensen aan de telefoon gezien en vooral ook gehoord. Onze woedende blikken hadden beperkt effect. Mensen, luister: Lazer op met die telefoons in een restaurant!

[Algemeen] Geplaatst door aad om 22:25:58 [permalink]
Fawlty Towers op DVD
Eindelijk! Fawlty Towers - The Complete Series is nu uit op een tweetal DVD's! De grijsgedraaide videobanden met eigen opnamen kunnen nu hergebruikt worden!

Eerste aflevering (A Touch of Class), eerste seizoen, eerste minuut:

Manuel walks by with three breakfast trays
Basil: Manuel! There-is-to-much-butter-on-those-trays.
Manuel: Que?
Basil: There is to much butter on those trays. (he points to the trays)
Manuel: No, no, no, Senor!
Basil: What?
Manuel: Not "On those trays" No, sir - "uno, dos, tres."

[Algemeen] Geplaatst door aad om 22:03:53 [permalink]

Thursday 01 November 2001

.NET
Ook gezien dat op Hotmail het aan/afmelden van Passport vervangen is door .NET? En dat inmiddels een .NET-compliant (MSN-)browser te laden is? De kern van .NET is o.a. dat gebruikersgegevens, waaronder credit-card nummers, centraal bij Microsoft opgeslagen worden. Met het uiterst beroerde beveiligings "track record" van Microsoft en hun producten is dat geen aanlokkelijk idee. Daar komt nog bij dat Microsoft knap laat is met zijn ideeen als verwoord in .NET. Sun is al veel langer bezig en ook veel verder en daarvan is alles ook met Open Source bronnen in te richten, ook de verbindingen met Microsoft producten. Zie Linux Today voor een goed en leesbaar artikel van Ganesh Prasad over .NET, J2EE, Java, C, C#, XML, SOAP en meer daaraan gerelateerde onderwerpen.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 10:04:46 [permalink]