Zwavelaars

De dingen die mij bezighouden

Thursday 31 January 2002

openLDAP
Een groot bedrijf in Nederland had voor hun PKI een LDAP-server nodig. Een eerste poging op NT gaf een slechte performance en een CPU die steeds op 100% stond. Een overstap naar OpenLDAP op een Linux systeem gaf een dramatische verbetering te zien. De CPU is nu nog maar hooguit 4% belast, terwijl hij inmiddels ook al meer dan 90 dagen onafgebroken staat te draaien.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 21:55:35 [permalink]
Tandarts
Een nieuwe tandarts nodig? Hier zijn de tandartsen te vinden die nog nieuwe patienten aannemen.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 21:47:40 [permalink]
Ophouden
En weer is er een weblog mee opgehouden. Deze keer heeft Vandenb de weblog in de wilgen gehangen. Rare reden, overigens; Omdat anderen kritiek hebben aan jezelf gaan twijfelen? Ik kan mij voorstellen dat de lol er na een tijd vanaf gaat en omdat je het in de eerste plaats voor jezelf doet, zou dat een prima reden zijn om er mee op te houden. De meeste webloggers (ik in ieder geval wel) doen het omdat ze hetzelf leuk vinden. Als er anderen zijn die het ook leuk vinden en dagelijks even een bezoekje te brengen om naar je ervaringen, gedachten en meningen te kijken dan is dat mooi en extra leuk.

Kom op, Vandenb! Je moet je geen opmerkingen aantrekken van een paar halve zolen, gewoon doorgaan en alleen stoppen als je er zelf geen zin meer in hebt.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 21:14:15 [permalink]
Problemen met Bieslog
Bieslog blijft nog een maand langer uit de lucht.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 16:38:57 [permalink]

Wednesday 30 January 2002

2-2-2002
Ik zal blij zijn als Het Huwelijk achter de rug is. Prima allemaal hoor, maar zo interessant is het nu ook weer niet.
Daarna is het natuurlijk wachten op de bekendmaking dat Maxima zwanger is. Dat zal dan ook wel maanden in het nieuws blijven.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 22:01:07 [permalink]
Spam
Uit nu.nl: XS4ALL wil Nederlands 'spambedrijf' aanpakken. Mooi!

[Algemeen] Geplaatst door aad om 21:55:25 [permalink]

Tuesday 29 January 2002

Gek
Vandaag een stencil in de brievenbus gevonden van een onbekend iemand die zo zijn eigen ideeen heeft over de gebeurtenissen van 11 september ("De wanhoopsdaad van een afbrokkelende supermacht"). Er wordt gesteld dat deze aanslagen door de VS zelf gedaan zijn. De vliegtuigen zouden op een kruisraket-achtige manier, buiten controle van de piloten, naar de Twin-Towers gestuurd zijn. De enige die dit allemaal in de gaten had was Saddam Hoessein. De reden voor dit alles is om, na het wegvallen van De Vijand Rusland, weer flink aan de wapenopbouw te gaan werken en een dekmantel te hebben om min-of-meer naar eigen (d.w.z. Amerikaans) inzicht andere landen aan te vallen. Het pamflet sluit af met: "Bush en Blair: De 'Twin-Brothers' in smerige zaakjes?"

Een idee voor een nieuwe film van Oliver Stone?

[Algemeen] Geplaatst door aad om 21:03:57 [permalink]

Monday 28 January 2002

Rolling the dice
Vandaag weer zoiets absurds gehoord. Het betreft de collega bij wie onlangs lympheklierkanker is geconstateerd. Nadat hem eerst was toegezegd dat hij een nieuw soort chemokuur zou ondergaan, nog in testfase, maar waarmee goede resultaten waren behaald, heeft hij nu te horen gekregen, dat het feit of hij hiervoor in aanmerking komt afhankelijk is van de uitslag van.........het gooien van dobbelstenen. Which brings us back to fear. If your future rides on a roll of the dice, you want to know how the dice are loaded. Only public pressure on the research agenda will get us the answers.

In wat voor een welvaartsstaat leven we? Laten we vooral voldoende geld uitgeven aan junks die zelf voor hun lot gekozen hebben, zodat er geen geld overblijft voor mensen die hun leven lang hard gewerkt hebben om deze welvaartsstaat te financieren!
BORST GO HOME, BORST GO HOME, BORST GO HOME!!Kun je eindelijk ook wat aan die lelijke pukkel van je laten doen, TANTE SIDONIA! (Misschien wel huidkanker!)

[Algemeen] Geplaatst door hedy om 21:28:00 [permalink]
Blijdorp
senang
Eindelijk lid geworden van Vrienden van Blijdorp. Als ras Rotterdamse kun je toch niet anders? Te meer daar er op 20 januari j.l. een olifantje ter wereld is gekomen luisterend naar de naam Senang. Ik heb een zwak voor olifanten, vanwege hun legendarische olifantengeheugen als ook vanwege een film die ik ooit op Discovery channel heb gezien. Er was een olifantenjong gestorven en de moeder kon niet van zijn zijde wijken. Zie ook de beschrijving van: Africa's Elephant Kingdom

Dit is het verhaal van een kudde Bull olifanten die in Kenia in de schaduw leeft van White Mountain. Het verhaal verteld over de geboorte van Little Bull en nichtje Keekey. Het reisverslag van kudde wordt verteld door de oudste Bull van 57 jaar oud . Men ziet hoe de Matriarch (hoofd van de kudde) de gehele kudde moet leiden naar voedsel en overleven in de droogte van Kenia. Zij verdedigt de kudde, met gevaar voor eigen leven, tegen vijanden. In tijden van droogte voert zij de kudde naar voedselrijke gebieden. Zij tracht de familie bij elkaar te houden.

Dit is een schitterende documentaire over familie(banden). Ik heb nooit geweten dat olifanten zo’n sterke band hebben met elkaar. Wanneer één van hen instort door pure uitputting en honger, proberen de andere olifanten met alles wat ze hebben, om dat zwakke familielid overeind te krijgen. Als er een baby overlijdt, zie je de moeder echt rouwen en je ziet dat ze hulp van de anderen krijgt om over dit verlies heen te komen. De beelden van Kenia zijn schitterend. Je ziet alle seizoenen, met hun voor- en nadelen. Dit is het beste alternatief, als je niet bij machte bent om zelf naar Kenia te gaan. Deze film heeft ook in het IMAX theater gedraaid en ik kan me voorstellen dat het dan erg indrukwekkend is.


Wat een beesten zijn mensen hierbij vergeleken!

[Algemeen] Geplaatst door hedy om 21:02:13 [permalink]

Sunday 27 January 2002

Hebbeding
Mooi ding, deze Nokia 7650.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 22:05:00 [permalink]
Korte Lord of the Rings
Lees hier het script voor een LOTR die een uur (of meer) korter geduurd zou hebben dan nu het geval is.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 22:01:19 [permalink]

Saturday 26 January 2002

Eurodiffusie
Op deze site kun je volgen hoe het met de Eurodiffusie staat. Je kunt ook meewerken door in te vullen hoeveel "vreemde" Euro-munten je hebt.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 11:29:17 [permalink]

Friday 25 January 2002

Cursus
Zo, het zwaarste deel van mijn "Masterclass" in Utrecht is achter de rug. Gelukkig werd meestal tussen 19:00 en 19:30 gestopt, zodat ik nog op een redelijke tijd terug was in Rotterdam. Volgende week nog een drietal extra dagen die gelukkig maar tot 16:00h lopen.

De cursus was zeker de moeite waard en werd gegeven door een tweetal Canadezen die niet alleen kennis van zaken hadden maar dit ook op een goede en plezierige wijze wisten over te brengen.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 21:51:29 [permalink]

Thursday 24 January 2002

Monarch of the Glen
Een serie waar we vorig jaar graag naar keken was Monarch Of The Glen. Prachtige opnames van Schotland, good acting met onder andere de nog steeds charmante Susan Hampshire, bekend van de Forsythe Saga(ver voor mijn tijd), en natuurlijk veel whisky. Op de BBC zijn ze gestart met serie3, maar omdat we dat te laat ontdekten, wachten we nu maar totdat ze op de nederlandse tv met de serie beginnen.
[Algemeen] Geplaatst door hedy om 09:08:36 [permalink]

Wednesday 23 January 2002

Geloof
M: Pa, mag ik je wat vragen? Ik hoor zulke rare dingen! Wist jij ervan dat er mensen spoorloos verdwenen zijn tijdens de Videla regering?
J: Nee, liefje, daar wist ik helemaal niets van! Wat raar! {Ik kan haar toch moeilijk gaan vertellen dat ik er alles vanaf wist?}
M: Maar Pa, dat moet je toch geweten hebben?
J: Nee, echt niet, ik was maar een simpele minister. {Ja, inderdaad, maar alleen maar omdat ik mijn mond hield, kon ik deze baan krijgen.}
M: En dat is echt de waarheid?
J: Waarom zou ik tegen je liegen? {Omdat ik niet wil dat mijn dochter weet dat ik een zwakkeling ben die bloed aan zijn handen heeft}
M: Nee, dat is waar, het zijn dus allemaal leugens.
J: Inderdaad, allemaal leugens. {Ik zou willen dat ik het allemaal kon vergeten, dat doordat ik minister was, mijn gezin ook niet uitgemoord is als al die anderen.}

[Algemeen] Geplaatst door aad om 22:26:58 [permalink]
Bliksembezoek
Het chatten met Max en Alex is grandioos mislukt. De internetverbinding was op onverklaarbare wijze verdwenen. Amai, zou d'n Onkel Videla misschien langs zijn geweest voor een bliksembezoek, samen met zijn grote bewonderaar, pater Rafael Braun?

[Algemeen] Geplaatst door hedy om 08:12:52 [permalink]

Tuesday 22 January 2002

Lied ohne Worte
Les bons comptes font les bons amis : pour rester amis, il faut s'acquitter exactement de ce que l'on se doit l'un à l'autre.

[Algemeen] Geplaatst door hedy om 20:16:48 [permalink]
Huwelijkscadeau
Nu je wordt doodgegooid met berichten over het op handen zijnde koningsdrama heb ook ik mijn gedachten laten gaan over een passend huwelijksgeschenk...
doofpot
Geen verwerpelijker gemoedshouding dan die weigert de dupe der Illuzie te zijn, die bij een tooneelvertooning vooral aan den achterkant der schermen denkt, en die in een Kroningsfeest liefst ziet een maskerade van schitterend gehuichel ter bedotting der domme menigte.

L. van Deyssel, 18 Juni 1896[Algemeen] Geplaatst door hedy om 19:43:22 [permalink]

Monday 21 January 2002

Smelly men
Gelezen op Le Temps Perdu een wel erg leuke link en goed te gebruiken voor mailtjes aan mijn mannelijke collega's, voor het merendeel rijpe veertigers.

[Algemeen] Geplaatst door hedy om 21:55:58 [permalink]
Triest
Een collega (in de dertig, getrouwd en drie kinderen) kreeg de week voor de kerst te horen dat hij lymfeklier kanker heeft. Twee weken geleden is hij geopereerd en zit hij thuis. Afgelopen vrijdag waren de resultaten van de weefselkweek klaar. Doordat ik vandaag niet op mijn werk was, heb ik niets gehoord over een resultaat. Ik hoop op het beste. Morgen maar eens bellen of er al wat bekend is.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 21:43:58 [permalink]
Een mening
Volgens mij is Ich habe es nicht gewusst genetisch bepaald. Het is slechts mijn mening.

[Algemeen] Geplaatst door hedy om 19:44:26 [permalink]

Sunday 20 January 2002

HH zondag
Genoten van de uitzending van vanmiddag van het programma HH zondag van de VPRO, deze week gepresenteerd door Hanneke Groenteman. Wat een verschil met de uitzendingen samen met Paul Haenen en met die van hem alleen, zoals vorige week. Het is ongetwijfeld een zeer bekwame man, maar op zondagmiddag komt hij niet helemaal uit de verf (zacht uitgedrukt).

Vanmiddag was het dus weer genieten en het laatste onderwerp, een optreden van Anna Enquist en Ivo Janssen in een samenspel van gedichten en préludes van Chopin was ontroerend. De voorstelling Tussen boven- en onderstem is slechts enkele malen in het theater opgevoerd.

Natuurlijk meteen de CD apart laten leggen via Boekenmeer om morgen af te halen bij Donner in de Lijnbaan te Rotterdam.

[Algemeen] Geplaatst door hedy om 21:22:09 [permalink]
Kerstpakket
pretzel Wie zou dat kerstpakket met die pretzels naar het Witte Huis hebben gestuurd?

[Algemeen] Geplaatst door hedy om 10:09:20 [permalink]
Theme Hospital
docnurse Heb je als kind al de neiging gehad om je buurjongetjes met dikke verbanden te omzwachtelen? Ik wel. Vandaar dat ik het spel Theme Hospital tot één van mijn favorieten reken. Je hebt weleens zo'n moment dat je in een game vastzit en geen zin hebt om een bepaald level weer opnieuw te proberen. Of dat je een spel op de automatische piloot wilt spelen, zoals freecell. Op zo'n moment (zoals nu) heb ik weer eens Theme Hospital geinstalleerd. Ziektes zoals, Floating Head Disease, die wordt genezen door het hoofd van de patient met een puntig voorwerp te prikken, het hoofd loopt vervolgens leeg en wordt weer opgeblazen tot normale proporties, of Invisibility, waarvoor de nurse in de pharmacy een drankje toedient en de patient, van wie je eerst alleen zijn bril, bolhoed en paraplu zag, langzaam weer zichtbaar wordt, of Slack Tongue Disease, waarbij de tong van de patient, die bij binnenkomst een eind uit zijn mond hangt vakkundig door een speciaal apparaat wordt afgesneden, het is allemaal te leuk om waar te zijn. Dit alles gaat gepaard met de bijbehorende snij- en de nodige kots en scheetgeluiden, vooral als er een vomit wave uitbreekt omdat je personeel het ziekenhuis niet goed heeft schoongehouden, waardoor er een epidemie uitbreekt. Volgens mij zit Els Borst dit spel ook op de zondagochtend te spelen.

[Algemeen] Geplaatst door hedy om 09:50:59 [permalink]

Saturday 19 January 2002

Bali
oberoiNog een kleine 2 maanden en dan vakantie. Niet naar de wintersport, veel te koud, maar een paar weken dolce far niente op ons favoriete Indonesische eiland Bali en vooral veel boeken lezen. Eind 2000 brachten we hier al eens een heerlijke vakantie door. Dit keer hebben we weer wat andere verblijfplaatsen uitgezocht. We gaan naar Seminyak, Nusa Lembongan, een eiland aan de oostkust van Bali, tegenover Nusa Dua, en naar de plaats waaraan we mooie herinneringen bewaren, Ubud, dat in het binnenland van Bali ligt. Het boeken van de hotels hebben we ook deze keer weer via internet gedaan.

[Algemeen] Geplaatst door hedy om 16:29:10 [permalink]
Aquarium
Net twee stressy weken achter de rug, sinds mijn eerste sollicitatie gesprek naar de functie van Account Manager binnen ons bedrijf. Eindelijk kan er thuis weer eens onderuitgezakt voor het beeldscherm worden gehangen, genietend van mijn virtuele aquarium, rustgevend en praktisch want er hoeft niets te worden schoongemaakt of gevoederd en.....de nieuwe baan is in the pocket!

[Algemeen] Geplaatst door hedy om 16:02:38 [permalink]

Friday 18 January 2002

Drukke week
Aanstaande week een cursus in Utrecht. Een soort "crash-course" die om 09:00 begint en om 21:00h stopt. Ik zie er daardoor steeds meer tegenop.

Maar eerst: twee dagen weekend!

[Algemeen] Geplaatst door aad om 22:28:36 [permalink]

Wednesday 16 January 2002

Euro verspreiding
Ik weet niet hoe het met jullie is maar ik heb intussen al aardig wat "buitenlandse" Euro's. Dit is bij munten natuurlijk heel eenvoudig te zien maar Euro-biljetten waarvan het nummer niet met een "P" begint zijn niet in Nederland gedrukt.

Het laat volgens mij zien dat die land-eigen kenmerken op de munten waanzin zijn. Politici die niet de volledige logische stap durfden te maken naar een volledig gelijke munt. Wellicht dat dat de acceptatie bij de Europeanen ook niet vergroot zou hebben maar het is natuurlijk wel iets dat over een aantal jaar onvermijdelijk is.

Ondertussen zijn er nu bijvoorbeeld Grieken die zich afvragen wat "God zij met ons" op de rand nu eigenlijk betekent.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 20:53:20 [permalink]

Tuesday 15 January 2002

Sjors W
Ik heb het niet zo op G.W.Bush. Hij maakt op mij geen sterke indruk. Maar goed, ik ben geen Amerikaan en die moeten het allemaal zelf weten. Maar dat de baas van het machtigste land ter wereld bijna gestikt is in een zoutje terwijl hij naar een football-wedstrijd op de TV zat te kijken helpt mij niet om mijn mening over die man aan te passen.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 21:36:42 [permalink]
Staken
Zo, zo! De cipiers/bewakers gaan staken als er twee gedetineerden in één cel zouden komen. Gaan dan alle deuren open?

[Algemeen] Geplaatst door aad om 21:32:34 [permalink]

Monday 14 January 2002

Park-Line
Heeft iemand al ervaring met Park-line?

[Algemeen] Geplaatst door aad om 21:12:25 [permalink]

Sunday 13 January 2002

De Kromme Dissel
Gisteren bij De Kromme Dissel gegeten en overnacht in Hotel Klein Zwitserland. Voor herhaling vatbaar!

[Algemeen] Geplaatst door aad om 20:50:45 [permalink]
Video's maken
Wat gaat dat nu toch makkelijk! Via Firewire snel al het materiaal van de video camera naar de PC halen, daar alles met Adobe Premiere geheel digitaal monteren en klaar! Naar keuze weer wegschrijven op DV-band of anders omzetten naar S-VCD. Vergeleken met dat gehannes van enige tijd geleden met de Pinnacle DC30-kaart is dit een verademing!

[Algemeen] Geplaatst door aad om 20:48:29 [permalink]

Saturday 12 January 2002

Cocaine
Ik begrijp al die opwinding wel over die drugsmokkelaars die bij Schiphol soms gewoon kunnen vertrekken. Het is toch raar dat criminelen niet vastgezet worden omdat er een gebrek aan cellen zou zijn. Dit is niet de eerste keer natuurlijk. Al eerder was dit onderwerp in het nieuws en al eerder werd de vraag gesteld of het niet mogelijk is om twee personen in één cel te plaatsen. Eigenlijk is deze vraag te zot voor woorden.

Natuurlijk is dat mogelijk en acceptabel! Het is geen hotel!

Nog even en de eerste processen worden door gevangenen gestart omdat ze een zwart-wit TV hebben i.p.v. een kleuren, dat de deur van de cel zo'n kabaal maakt, dat het uitzicht zo saai is of dat de patat in het restaurant niet in plantaardige olie gefrituurd is of juist wel.

Het zou mij niets verbazen als een van deze door mij net verzonnen processen al eens gevoerd zijn. En gewonnen.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 14:04:09 [permalink]

Friday 11 January 2002

Richard Stallman
Op Linux Today bepleit de grondlegger van GNU en de maker van de beste editor ter wereld, Emacs, dat we iedereen die ons een mail stuurt met een document in Word-formaat, moeten vragen om dit niet te doen en te kiezen voor puur ASCII, PDF, HTML of een andere xML variant. Hij heeft in essentie natuurlijk gelijk. Microsoft zorgt ervoor dat elke nieuwe versie van Word ook standaard weer een nieuwe formaat bestand schrijft, dat niet te lezen is door de oudere versies. Je moet expliciet aangeven dat je het wilt bewaren in zo'n ouder formaat. Ook bij het lezen van een oud formaat vraagt het programma steeds irritanter of je het document niet naar een nieuwere versie wil converteren. Dit alles heeft tot gevolg dat je op een gegeven moment wel gedwongen bent om de nieuwe versie te gaan gebruiken. Verder is het formaat van doc-bestanden niet openbaar gemaakt door Microsoft; Alles wat we weten is door "reverse engineering" uitgezocht en ook daar probeert Microsoft een stokje voor te steken in die landen waar dat juridisch kan. Kortom, je doet eigenlijk jezelf en anderen een groot plezier als je documenten in de door Stallman genoemde formaten verstuurt. Jezelf doe je een plezier omdat je document ook over 15 jaar nog te lezen en af te drukken is. Anderen doe je een plezier omdat ze niet gedwongen worden om mee te doen in de upgrade en marketing strategieen van Microsoft en altijd de documenten van anderen kunnen lezen.

Dat is de theorie...

[Algemeen] Geplaatst door aad om 21:41:13 [permalink]

Thursday 10 January 2002

Gek
Eveneens van de NOS nieuws site:

In Rijswijk is het openbaar vervoer weer op gang gekomen na de steekpartij in en bij een bus. Een onbekende man stak tijdens een rit met een HTM-bus de chauffeur neer. Daarna ging hij de bus uit en stak even verderop twee voetgangers neer. Politie-agenten en brandweerlieden die toevallig langskwamen hebben de man met behulp van pepperspray kunnen aanhouden.

De drie slachtoffers zijn zwaar gewond, de politie noemt de toestand van de chauffeur en van één van de voetgangers zorgwekkend. De steekpartijen gebeurden rond half vijf op een drukke kruising in Rijswijk. De politie heeft de kruising tot ongeveer zes uur afgezet om sporenonderzoek.


Wat moet je met zo'n gek? Gewoon ter plekke neersteken met zijn eigen mes? Opnemen in het Pieter Baan centrum en na een paar jaar vrijlaten wegens zijn moeilijke jeugd? Je zal zo'n gek maar tegenkomen, als je net in de bus opweg bent naar huis.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 21:38:50 [permalink]
Cuba
Ik blijf het raar vinden. Die Amerikaanse basis op Cuba, waar nu die al-Qaeda krijgsgevangenen naartoe gebracht worden. Cuba, een van de grootste "vijanden" van de VS dient nu als gevangenis voor de nieuwste grootste vijanden. Opmerkelijk is verder dat tot op dit moment geen enkele aanklacht tegen de 20 gevangenen is ingediend. Maar ja, "oorlogsrecht" heb ik altijd al een raar woord gevonden. Hoe zijn de woorden "oorlog" en "recht" nu eenmaal met elkaar te combineren?

[Algemeen] Geplaatst door aad om 21:31:57 [permalink]
Et tu, Zwavelaars
Niet alleen Zijperspace, ook Zwavelaars zelf had gisteren vanaf 22:00h tot vanochtend problemen met de bereikbaarheid. Had ik dat berichtje maar niet moeten plaatsen

[Algemeen] Geplaatst door aad om 10:02:20 [permalink]

Wednesday 09 January 2002

Tokelau
Sinds Zijperspace naar het mooie Tokelau is verhuisd, is hij nogal slecht te bereiken.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 20:10:12 [permalink]
Wim de Bie
Bieslog van Wim de Bie gaat verhuizen. Benieuwd wat hij gaat gebruiken i.p.v. Blogger. GreyMatter? Pivot? Nucleus? Manila? We zullen het op 1 februari wel zien.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 20:01:16 [permalink]
Honden
Het gebouw waar wij wonen bestaat uit 7 woonlagen en op elke laag een viertal appartementen. Schuin boven ons woont iemand met een hond. Om de een of andere reden wordt die hond tegenwoordig vrij vaak alleen gelaten. Met als gevolg dat dat beest regelmatig flink en lang staat te blaffen. Vandaag maar eens een briefje op de deur geplakt met als laatste zin "Doe er wat aan!". Als je er over nadenkt is het eigenlijk voor zowel de hond als alle (onder/boven) buren "niet echt sociaal" te noemen om (als eigenaar van een hond) in een flatgebouw te gaan wonen. Begrijp mij goed, ik ben gek op honden alleen niet op sommige eigenaren.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 19:57:36 [permalink]

Tuesday 08 January 2002

Bah, winter (2) !
Gisteravond in "no time" flink verkouden geworden met bijbehorende zere keel. Door al het snuiten, kuchen en niezen niet al te best geslapen. Vanmorgen met wat koorts en pijnlijke kaakspieren wakker geworden. Mijzelf maar ziek gemeld en met twee asperines weer onder de wol. Aan het eind van de morgen voelde ik mij al een stuk beter; Kaak- en keelpijn weg en de verkoudheid ook een stuk minder. Raar!

[Algemeen] Geplaatst door aad om 21:13:30 [permalink]
DSL tools
Veel informatie en nuttige tooltjes voor ADSL/kabel gebruikers op DSLreports.com.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 21:05:10 [permalink]

Monday 07 January 2002

Bah, winter!
Vandaag had ik het heel de dag koud. Nu lag dat ook wel aan de verwarming op mijn werk (er werd meer geklaagd over de temperatuur) maar inmiddels heb ik ook de eerste verschijnselen van een verkoudheid.

Is het al zomer?

[Algemeen] Geplaatst door aad om 22:29:11 [permalink]

Sunday 06 January 2002

Camera
Vanaf eind 1987 ben ik in bezit van een video-camera. Het begon met een Blaupunkt CR8010 (Video- die ongeveer 10 jaar zijn werk bleef doen totdat er een probleem ontstond met de voeding. Reden om een nieuwe - compactere - camera te kopen, een JVC 9000 (mini-DV). Deze camera, in combinatie met een Miro/Pinnacle DC30 kaart en Adobe Premiere heeft heel wat filmpjes mogen produceren.

Maar wat bleek? Miro is de ondersteuning voor de DC30 aan het afbouwen, drivers voor XP zullen niet meer gemaakt worden. Verder blijkt de Firewire-interface op de JVC9000 niet helemaal volgens de standaard te werken. Een onderzoek op internet wijst uit dat sommige mensen er geen problemen mee hebben maar de meeste wel. Ik dus ook. Het is daardoor niet mogelijk om op mijn PC de Firewire-interface te gebruiken als alternatief voor de DC30-kaart. En dat terwijl nodig het ruwe materiaal van ons trouwen en de daarop volgende reis naar Thailand tot een mooi filmpje omgezet moet worden.

Gisteren de knoop doorgehakt, ik heb een nieuwe JVC GR-DVP3 gekocht. Prachtig apparaat die ook perfekt samenwerkt met mijn PC en Adobe Premiere 6! Het "capturen" van het ruwe materiaal, met de DC30 toch altijd wat vervelend werk, is nu ook heel eenvoudig en snel geworden. En dat niet alleen, doordat er nu helemaal digitaal ge-edit kan worden, zal de kwaliteit er nog beter op worden ook.

Een collega heeft inmiddels interesse voor de "oude" JVC9000...

[Algemeen] Geplaatst door aad om 19:44:36 [permalink]

Saturday 05 January 2002

Nieuwtje
Dit horloge is zo te lezen een nieuwtje in de VS. Zoiets hebben we hier in europa toch al vele, vele jaren? Een tweetal klokken hier in huis hoeven we nooit goed te zetten en ik weet zeker dat er ook "pols" varianten van zijn.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 15:08:49 [permalink]

Friday 04 January 2002

The Lord of the Rings
Gisteren zijn we naar The Lord of the Rings geweest, hier in Rotterdam in Pathe-1. Het voordeel van die bioscoop is normaal dat er geen pauze is. Iets wat ik bij een film met een lengte van 90 minuten zeer plezierig vind. Deze films duurt echter 3 uur, waardoor ik na afloop wat moeilijk liep, aangezien mijn linker been problemen had met de doorbloeding. Het deed mij denken aan een 12 uur durende vlucht in economy-class.

Afgezien daarvan, is de film zeker heel fraai en amusant. De scenes in de mijnen van Moria bijvoorbeeld zijn heel mooi. Verder is aan veel details te zien dat het boek heel nauwlettend gevolgd is. Zo zie je bijvoorbeeld na het bezoek aan Lothlorien, dat iedereen van The Fellowship dezelfde capes draagt met kenmerkende sluiting. Dit wordt in het boek uitvoerig beschreven. In de film komen de cadeaus niet aan de orde, maar de geschenken zelf worden wel gebruikt. Ook in het begin, als de Nazgul door het water bij Rivendel tegengehouden worden, zie je dat de toppen van de watergolven, witte paarden voorstellen; Precies zoals het in het boek beschreven is.

Het boek is derhalve nauwkeurig verfilmd. Maar is het ook een goede film? Hij is onderhoudend, soms grappig, soms spannend maar echt heel goed? Nee, dat niet. Ik geef hem een ruime 7.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 22:47:40 [permalink]

Wednesday 02 January 2002

Fletse euro's
Ze zijn toch wel erg flets en saai, die euro-biljetten.
Nu waren we in Nederland natuurlijk flink verwend met ons papiergeld. Grote delen van europa hadden van die hele saaie en klassieke biljetten met staatshoofden, schrijvers en geleerden in de kleuren grijs, bruin en donkergroen. Om er depressief van te worden.

En de euro?

Niet echt saai maar ook niet echt vrolijk. De vormgeving is daarmee een duidelijk compromis tussen de landen met meer behoudend gekleurde biljetten en die met meer moderne, felle kleuren.
Voor de laatste keer: driewerf hoera voor onze oude biljetten!

[Algemeen] Geplaatst door aad om 20:53:08 [permalink]
Oudejaars conference
And the winner is:
1. Lebbis & Janssen
2. Freek de Jonge
7. Youp van 't Hek

Lebbis & Janssen zijn niet hypocriet. Zij maken gewoon grappen over zaken als 11 september.
Freek de Jonge is oud geworden en soft. Zijn tempo is duidelijk afgenomen en zijn optreden begint meer en meer op de laatste oudejaars conférence van Wim Kan te lijken.
YvtH behoeft geen nadere toelichting. Deze publiekgeile proleet prijst zichzelf wel naar de afgrond.

[Algemeen] Geplaatst door hedy om 08:06:18 [permalink]

Tuesday 01 January 2002

Een voorspoedig 2002!
KurkWij van Zwavelaars wensen u allen een gezond en voorspoedig 2002 toe! En om ervoor te zorgen dat u 2002 met alle ledematen intact start, raden wij u aan om dit verhaal van Lars te lezen: De Vuurproef.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 12:34:31 [permalink]