Zwavelaars

De dingen die mij bezighouden

Sunday 31 March 2002

Tempus fugit.
Er zijn twee momenten in het jaar waarop ik me realiseer hoe snel de tijd gaat. Nee, niet de jaarwisseling of mijn verjaardag, maar het overgaan van winter- naar zomertijd en vice versa en de halfjaarlijkse bezoekjes aan mijn tandarts. Als ik die man zie denk ik, shit, alweer een half jaar verder.

Vorige week was het weer zo ver, en nu, terwijl we elkaar al zo'n 19 jaar kennen, hebben we afgesproken dat we elkaar voortaan met de voornaam zullen aanspreken. Een hele vooruitgang na 19 jaar! Deze toenadering heeft me wel Euro 2000 gekost, want nu we zo intiem geworden zijn, heb ik hem gelijk maar gevraagd mijn ondergebit door middel van een beugel te reguleren. Het wordt niet zo'n metalen jawsgeval waardoor elke beveiligingsscanner begint te loeien, nee, hij heeft me verzekerd dat het van licht kunststof is, waardoor praktisch onzichtbaar.

[Algemeen] Geplaatst door hedy om 08:02:21 [permalink]

Saturday 30 March 2002

Is het toilet bezet?
Reuze interessant, de Random Hall Bathroom Server. Je kunt zelfs een bericht achterlaten voor de huidige "gebruiker"...
Zoveel nutteloos vernuft, dat moeten wel studenten zijn.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 22:04:23 [permalink]
Elke dag een glas gin
De Britse Queen Mum is op 101 jarige leeftijd overleden, aldus NOS nieuws.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 21:02:51 [permalink]

Friday 29 March 2002

Kickbacks
Stiekem moet ik gniffelen over de perikelen die één van de vijf grootste accountants firma's van de
Verenigde Staten, Arthur Andersen, zich op de hals heeft gehaald door met bewijsmateriaal te knoeien.

Waarom mijn heimelijke genoegen? Omdat ik van 1976-1980 zelf in de audit werkzaam ben geweest bij hun vestiging te Den Haag, toen nog aan het Buitenhof en omdat het nogal frustrerend is, als zaken die je als jonge assistant-accountant ontdekt en die je in de controlefile hebt opgenomen ineens hieruit verdwijnen onder het mom van ... we hebben het met de betreffende personen besproken en hun gezegd dat dit niet mag, foei, foei!

Inderdaad, er mogen bij koffiebranderijen geen bedragen, die eerder als inkoopsprijs van koffie zijn betaald, via de kanaaleilanden worden teruggesluist, waardoor de koffieprijs in Nederland, die gerelateerd is aan de inkoopsprijs, kunstmatig hoog wordt gehouden. Men betaalt dus officieel meer, maar krijgt hiervan in het geniep weer een gedeelte terug.

Zou wat er nu aan de hand is een kickback zijn aan het adres van Arthur Andersen?

[Algemeen] Geplaatst door hedy om 17:07:17 [permalink]
In memoriam
Michael en Rik Drooglever, buurjongetjes uit de flat aan de Joost Banckertsplaats te Rotterdam. Michael zo ernstig en knap, met een uiterlijk als Don Johnson en Rik een ondeugende belhamel, altijd aan het voetballen op het grasveld voor de Lijnbaanflats. Aardige jongens en heel beleefd, ja daar lette hun moeder Ans Drooglever heel goed op! Als buurmeisje, hoewel ouder, was ik heimelijk een beetje verliefd op Michael.
Michael zou nu een jaar of 35 zijn geweest en Rick een paar jaar jonger.
Zou... inderdaad, ware het niet dat zij met hun moeder voor een korte vakantie naar Gran Canaria gingen, ware het niet dat hun vliegtuig moest uitwijken naar Tenerife, pa bleef achter.

[Algemeen] Geplaatst door hedy om 08:40:59 [permalink]

Wednesday 27 March 2002

Jetlag
Hoewel het niet de eerste keer is dat we zijn teruggekomen van het verre oosten heb ik nog nooit zo'n last gehad van een Jetlag als nu. Ik word 's ochtends rond een uur of 3 wakker, lig dan nog wat te doezelen (in de veronderstelling dat het een uur of 10 is), word rond een uur of 4 echt klaarwakker om om half 5 uit mijn bed te springen, omdat ik het, vol dadendrang, niet langer kan uithouden. Zo stapte ik dus vanochtend om 6:20u monter en al de deur uit om de tram van 6:30 te halen. Dacht je dat zo'n tram schaars bevolkt zou zijn, dan heb je het mis. Het lijkt wel een dorp, men groet elkaar, kent elkaar, ouwe jongens krentebrood.
Om tien over half 7 stapte ik dus ons kantoorgebouw binnen. Lekker hoor, even mijn achterstallige mail wegwerken. De hele dag hyperactief. Ook nu nog gaat het goed, terwijl ik de voorafgaande dagen rond een uur of 9 's avonds echt falikant instortte. Gelukkig komt er een lang paasweekend aan, beginnend vanaf goede vrijdag. Hopelijk dat mijn biologische klok zich kan resetten, hierbij geholpen door de overgang van de winter- naar de zomertijd.

[Algemeen] Geplaatst door hedy om 22:18:09 [permalink]

Monday 25 March 2002

Kinderen
Alle ouders vinden hun spruiten de beste, de mooiste, de liefste, de slimste en leukste kinderen die er zijn en dat laten ze merken ook. Wat ze zich niet realiseren is dat andere mensen dat niet vinden. Wat je daardoor maar al te vaak ziet zijn vervelende kinderen die irritatie bij anderen opwekken zonder dat de ouders dat in de gaten hebben. Dit zie je heel vaak in allerlei restaurants. Pa en Ma en Spruit van 2 jaar zitten in een restaurant; Spruit kan niet langer stil zitten en gaat gillen en huilen. De ouders laten het kind daarom maar "los" waarop het grut door het hele restaurant gaat rennen en gillen. De ouders zien dit aan met een dom lachend hoofd van "Ja, ja, kijk onze Jantje eens rennen! Is het geen schatje?" Laat ik deze vraag kort beantwoorden:

NEE!

Het wicht is uiterst vervelend! Laat dat jong thuis! Val er anderen niet mee lastig. De rustige en plezierige avond waarop mensen hadden gehoopt wordt nu verpest wordt door zo'n rotjoch dat thuis had moeten blijven.

Begrijp mij goed, ik verwijt het die kinderen niet maar wel de ouders. Kinderen onder de, zeg, negen jaar horen niet in een restaurant (en nog meer plaatsen).

[Algemeen] Geplaatst door aad om 08:16:15 [permalink]

Wednesday 20 March 2002

Slaap...
Tijd om te gaan slapen.... Nog even en er is weer een "normaal" dagritme...

[Algemeen] Geplaatst door aad om 02:54:39 [permalink]
Leefbaar
Nu de naam Leefbaar te pas en te onpas gebruikt wordt, wil ik ook wel een duit in het zakje doen. Ik zou wel een partij willen oprichten met bijvoorbeeld de naam Leefbaar Restaurant die pleit voor restaurants zonder GSM's en kinderen onder de 12 jaar. Of Leefbaar Hotel waar dit ook op van toepassing is.

Wie wil lid worden?

[Algemeen] Geplaatst door aad om 02:51:14 [permalink]

Tuesday 12 March 2002

Drukke tijden
Drukke tijden in Huize Zwavelaars. Voor dag en dauw opstaan enzo. Nog een even en alles is weer normaal. Tot die tijd zal de update-frequentie van Zwavelaars niet zo hoog zijn...

[Algemeen] Geplaatst door aad om 03:25:58 [permalink]

Wednesday 06 March 2002

Koude fusie?
Weer eens een bericht over koude fusie. Wie weet, ooit.....

[Algemeen] Geplaatst door aad om 21:11:35 [permalink]

Tuesday 05 March 2002

Uhhh...
Deze site is, uhh, anders....

[Algemeen] Geplaatst door aad om 22:18:57 [permalink]

Monday 04 March 2002

Is dit 2002?
Is het al 1 april of heeft iemand niets nuttigers te doen?

[Algemeen] Geplaatst door aad om 22:03:14 [permalink]
Deelraad
Een partij werft hier kiezers voor de Deelraad met beloften over een veiligere wijk met meer zichtbare politie en alleen laten parkeergeld betalen voor de auto als het nodig is, dus op plaatsen waar er overlast is. Natuurlijk zijn er meer redenen te bedenken maar dit zijn toch heel herkenbare punten;
De politie zie je hier niet, die rijden alleen maar met hun auto snel voorbij en dat terwijl elke week abri's in elkaar worden getrapt, een groep "allochtone jongeren" mensen met de dood bedreigen als die uit een restaurant komen en a-sociale automobilisten in ruim een jaar nooit een bon op hun voorruit zien.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 22:00:28 [permalink]

Sunday 03 March 2002

Het einde van de CD?
Met de komst van dit soort apparaten vraag je je toch af hoelang de traditionele plaat/CD nog heeft. Sony (en ongetwijfeld nog meer elektronica-concerns) is bijvoorbeeld bezig aan een apparaat waarin je al je CD's, DVD's, VCD's en SACD's op kunt bergen. Zal wel een flinke harde schijf bevatten. Maar wie heeft dan eigenlijk nog de orginele drager nodig? Het is toch veel handiger alles via internet te kopen en te laden en het op zo'n apparaat te zetten. Veel handiger en lekker compact. Op die Creative speler met 20GB-schijf passen 400 à 500 CD's in mp3 of wma-formaat, dat zijn een paar meter aan CD's, die je nu overal mee naar toe kunt nemen.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 14:57:53 [permalink]

Saturday 02 March 2002

Nixon
Voor links-Amerika was Nixon altijd al de personificatie van een verkeerde president en na bestudering van alle Nixon White House Tapes zou iedereen daar wel eens overtuigd van kunnen raken.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 15:58:00 [permalink]
Jammer!
Jammer, Q-blog stopt er (voorlopig?) mee.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 15:46:04 [permalink]
Verkiezingen
De gemeenteraadverkiezingen zijn nog een paar dagen van ons af. Wat de resultaten ook zullen zijn, je kan een aantal standaard reacties van de landelijke politiek verwachten:
De Winnaar: "Hoewel gemeente en landelijke politiek heel anders zijn, geeft deze overwinning aan dat we op de goede weg zijn!"
De Verliezer: "Hoewel gemeente en landelijke politiek heel anders zijn, geeft dit verlies aan dat we nog een hele weg te gaan hebben maar ik ben er van overtuigd dat we bij de landelijke verkiezingen een heel andere uitslag zullen zien!"

[Algemeen] Geplaatst door aad om 15:33:25 [permalink]

Friday 01 March 2002

Gadgets!
Een nieuwe gadget in huize Zwavelaars: de D.A.P Jukebox 20GB van Creative.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 23:20:50 [permalink]