Zwavelaars

De dingen die mij bezighouden

Tuesday 30 April 2002

zalmhuis
Morgen is het zover, dan opent het zalmhuis haar deuren aan de Schaardijk in Kralingse Veer. Deze in het begin van de vorige eeuw populaire uitspanning is herbouwd in art-deco stijl en ziet er aan de buitenkant zeer trendy uit, geheel van glas. We zullen er snel eens naar toe gaan.

[Algemeen] Geplaatst door hedy om 19:04:20 [permalink]
Rotterdam
Nu we het toch over Rotterdam hebben, deze site gaat helemaal over de Rotterdamse "high rise" met veel mooie foto's.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 14:59:53 [permalink]
Maastaxi's
Al enige tijd scheuren ze over de Rotterdamse Maas, de Maastaxi's. Begonnen als shuttles om bij Hotel New York te komen, zijn ze in inmiddels uitgegroeid tot echte taxi's (nog wel op proef...). Door te bellen naar 010 - 403.03.03 haalt een taxi je op van circa 30 steigers in Rotterdam en Schiedam en brengt je naar ťťn van de andere. De tarieven zijn (nog?) op "normaal" taxi-niveau maar het ritje is werkelijk schitterend! Met een vaart van 45km/h scheur je over de Maas met prachtig uitzicht op de bruggen. Naast dat het voor ons reuze handig is om bijvoorbeeld bij het nieuwe Luxor theater te komen is het een toeristische aanrader van jewelste! Dus, mensen, komt u deze zomer in Rotterdam, maak er eens gebruik van!

[Algemeen] Geplaatst door aad om 14:54:00 [permalink]

Friday 26 April 2002

Q
Er is gelukkig weer leven bij Q-blog. Misschien binnenkort weer actief?

[Algemeen] Geplaatst door aad om 22:19:39 [permalink]

Wednesday 24 April 2002

Klaagzang op CD
Vaak hoor je een grote platenmaatschappij klagen over de teruglopende CD verkoop. De schuld wordt dan steeds bij het internet gelegd en het illegaal downloaden van mp3-bestanden. Misschien is dat wel zo, misschien ook niet.

Nog nooit heb ik ze zelf iets horen zeggen over de hoge prijzen van een nieuwe CD. Een CD van een bekende artiest ligt toch zo rond de 20 euro. En dat is al jaren zo. In de tijd van mijn eerste CD-speler (een Philips CD150) was de prijs van een CD circa 43 gulden. "Die worden goedkoper als er meer fabrieken komen!" was toen het verhaal van die platenbazen. Nu barst het van die fabrieken en kun je voor een schijntje een CD laten maken in relatief kleine oplage. Laat staan als je ze laat maken voor een wereldmarkt.

Als ik naar mijzelf kijk, koop ik niet zoveel CD's meer. Er komt niet zo vaak iets uit dat ik leuk vind. Misschien 10 CD's per jaar. Vroeger lag dat veel hoger. Ik heb momenteel gewoon een flinke collectie CD's met muziek die ik leuk vind zodat ik kritischer ben geworden bij de aanschaf van iets nieuws. In het begin was er weinig keuze en kocht je eerder wat om toch maar iets nieuws te kunnen spelen op dat mooie nieuwe apparaat.

De hoge prijs en een zekere verzadiging zullen de verkoop ook zeker doen verminderen.

En ja, doordat men niet inziet dat distributie van muziek via het internet ook een goede optie is en er dus geen of nauwelijks legale alternatieven zijn voor de Napster-achtigen, vinden ook daar steeds meer mensen de muziek die ze zoeken.

Welke grote maatschappij zou als eerste een goede internet distributie opzetten? De dwarse Richard Branson met zijn Virgin-label?

[Algemeen] Geplaatst door aad om 22:10:18 [permalink]

Monday 22 April 2002

Maandag
Vanmorgen had ik niet veel zin om naar mijn werk te gaan. Dat kwam denk ik vooral door de mooie zonnige zondag. Dat heeft mij weer een beetje in zomerse vakantie stemming gebracht en daar past werken niet goed in.

En nu is het al weer avond.
De dag is weer voorbij gevlogen.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 20:33:53 [permalink]

Sunday 21 April 2002

Oude merken
Er zijn nog nog aardig wat van die oude merken ook vandaag nog te koop. Behalve Zwaluw lucifers, poetst men ook vandaag nog zijn koper met Brasso. Mijn moeder had veel dingen van koper en eens per week werd een deel daarvan met Brasso gepoetst. Ze moest niets hebben van methoden om het met een lak in te spuiten. Nee, koper moest volgens haar gewoon gepoetst worden. Sommige voorwerpen hadden flink wat relief en daardoor bleef er soms flink wat Brasso in de naden achter en dat gaf daar zo'n licht groene/blauwe kleur. Het met een borstel nabewerken van die dingen ging haar te ver. Mijn vader deed dat een paar keer per jaar. Op de boortol werd een borstel gezet en daarmee werden die resten ook keurig weggehaald.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 22:32:43 [permalink]

Friday 19 April 2002

Jaws
Sinds een paar dagen heb ik een beugel. Nee niet zo'n metalen schrikkeldraadgeval maar een bijna onzichtbaar netwerkje, dat met plakkers aan mijn tanden vastzit. Door de steunende werking van elastiek moeten mijn tanden in het gareel komen. Niet dat ik een broer konijn gebit had, maar ik vond dat vooral mijn ondertanden toch wat schots en scheef stonden. Die elastieken kun je in allerlei kleuren krijgen, maar ik ben begonnen met een neutraal tintje.

Het doet geen pijn, sterker nog ik heb zelfs de tandarts gebeld om te vragen waarom het geen pijn deed. De man zal wel gedacht hebben, weer zo'n masochist aan de lijn. Iedere 4 weken moet het worden bijgesteld ofwel, dan moeten de teugels weer worden aangetrokken. Het enige nadeel is het eten met zo'n geval in je mond. De eerste dagen zat ik constant op de binnenkant van mijn wangen te kauwen, nu gaat dat al een stuk beter, doch de ravage die er na de maaltijd in je mond achterblijft is enorm. Je moet ook beslist niet naar iemand lachen voordat je je tanden hebt gepoetst. Men kan precies zien wat je allemaal hebt gegeten. Wel handig voor mensen die 's middags rond een uur of 4 trek krijgen.

Kortom, ik denk dat zo'n beugel een heel goed alternatief is voor de zogenaamde maagballon. Je valt er kilo's door af.

[Algemeen] Geplaatst door hedy om 23:47:58 [permalink]
Zwaluw
Sommige dingen veranderen niet.
Simson gebruik je om je banden te plakken en de enige echte lucifers komen van Zwaluw. Nog altijd steek ik een kaars het liefste aan met zo'n prachtige lucifer, dat is toch veel mooier dan een wegwerp aansteker?

Zwaluw-lucifers hebben al vroeg een aantrekkingskracht op mij gehad. Een van mijn eerste herinneringen is dat ik met een pakje lucifers stond te spelen en dat mijn zes jaar oudere zus mijn ouders ging waarschuwen.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 21:21:04 [permalink]

Thursday 18 April 2002

Is dit verzonnen? (2)
Ook dit bericht van nu.nl gaat over GSM's en ook hier komen weer diezelfde vragen bij mij op: is dit verzonnen? Hoe dom kan iemand zijn?

[Algemeen] Geplaatst door aad om 21:31:19 [permalink]

Tuesday 16 April 2002

Balen
Zijn er bijna twee perioden zonder al te veel problemen afgerond en dan, met nog een maand te gaan, valt het tweede Paarse Kabinet. Afgezien van de vraag of het terecht is of niet, Kok zal er stevig van balen.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 23:21:13 [permalink]

Monday 15 April 2002

Geen ongewenste post, telefoon, ....
Voor iedereen die niet om 7 uur 's avonds gebeld wil worden door iemand die je een goedkope lening wil aansmeren of je medewerking vraagt voor een kort telefonisch onderzoek van 45 minuten. De site van DMSA.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 22:15:11 [permalink]
Is dit verzonnen?
Door wat achterstallig leeswerk, las ik pas afgelopen zaterdag dit bericht in het Rotterdams Dagblad. Bizar.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 22:10:07 [permalink]

Sunday 14 April 2002

Filmpjes van Mars
[Algemeen] Geplaatst door aad om 21:35:59 [permalink]

Saturday 13 April 2002

Leuk!
[Algemeen] Geplaatst door aad om 22:06:45 [permalink]
Handig op vakantie
Diverse woordenboeken en horen hoe standaard zinnen uitgesproken behoren te worden. Ook met programma's voor PDA's. Het Fries is ook te vinden op travlang's Translating Dictionaries.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 17:54:36 [permalink]

Wednesday 10 April 2002

Excuseer
Vanmiddag in tramlijn 1 richting De Esch, ter hoogte van Station Blaak, stapt iemand in en vraagt keurig met Vlaamse tongval: "Excuseer, kunt u mij zeggen of ik zo bij het Heemraadsplein kan komen?". De bestuurder is aan zijn laatste rit bezig en door het uitvallen van twee eerdere trams niet echt vriendelijk meer. Ik hoor een stortvloed van woorden en uiteindelijk iets als "Dan mot'je de andere kant op!". De Vlaming bedankt en verlaat de tram.

Een typisch verschil tussen een gemiddelde Rotterdammer en gemiddelde Vlaming?

[Algemeen] Geplaatst door aad om 20:46:16 [permalink]

Tuesday 09 April 2002

Wind Assets
Bij het bericht dat accountantskantoor Anderson 7000 mensen gaat ontslaan stond een linkje naar Enron. Een persbericht aldaar heeft het over de verkoop van de wind assets aan General Electric. Het verkopen van lucht maar dan anders.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 21:09:13 [permalink]

Monday 08 April 2002

Lieveling, lieveling, lieveling
Als ik denk aan al die jaren
Jaren dat we samen waren
Altijd samen jij en ik
Als ik denk aan ons verleden
Hoe we alles samen deden
Word ik stil een ogenblik
Lieveling, lieveling, lieveling
Aan dit chanson van Willem Sonneveld moest ik vanavond denken toen ik in het restaurant waar we ter ere van mijn verjaardag feestelijk dineerden een amerikaans echtpaar van een jaar of 60 "gade...sloeg", dat elkaar het leven zuur maakte. De man, kreupel en totaal opgedroogd, en de vrouw, geverfd oranje haar, te grote oorbellen en een kettinkje om haar enkel. Na een paar glazen wijn begon zij hem op niet al te subtiele wijze duidelijke verwijten te maken over haar verloren illusies. "It's not that I don't love you BUT....." en dan volgde er weer een tirade van al haar frustraties. Uiteraard moest ook de kok het ontgelden en het aanbod om de volgende avond gratis te komen dineren wees zij van de hand, omdat ze blijkbaar deelnamen aan een cruise. Eigenlijk heel triest. Zou het een cruise zijn geweest aangeboden door hun kinderen of door zijn werkgever na zoveel jaar trouwe dienst? Een cruise bedoeld om nog eens terug te kijken op hun heerlijke leven samen?

[Algemeen] Geplaatst door hedy om 22:50:50 [permalink]
Bijna genezen
Ruim een jaar geleden viel het ons op.
Een stopwoord dat door iedereen in onze omgeving werd gebruikt.
We maakten er ons zelf ook schuldig aan.
Toen het ons eenmaal was opgevallen werd het zelfs pijnlijk duidelijk.
Op de volgende wijze pasten we zelfcensuur toe op het moment dat we het onszelf hoorden zeggen; enwel door "Piep!" te zeggen, gaven we aan dat we het in de gaten hadden. Echter, helaas, te laat.
Inmiddels gaat het goed.
De kwaal is bijna onder controle.
Het gaat om het gebruik van "zeg maar";

"Ik vond het niet goed wat hij deed. Een beetje vlak, zeg maar." (PIEP!)
"Voor verbetering vatbaar, zeg maar." (PIEP!)

[Algemeen] Geplaatst door aad om 22:04:03 [permalink]

Sunday 07 April 2002

Haardroger
Is het je ook wel eens opgevallen? Al die vaste haardrogers die hotels in hun (bad)kamers ophangen, werken eigenlijk erg slecht. Een goedkope handfŲhn van Braun doet het veel beter. Wat zou hiervan de oorzaak zijn? Aan het formaat van de droger kan het niet liggen, dat is ruim voldoende om erin een flinke motor en verwarmingselement op te bergen. Wellicht heeft het iets te maken met eisen op het vlak van brandveiligheid??

[Algemeen] Geplaatst door aad om 16:22:29 [permalink]

Friday 05 April 2002

Floriade
Vanavond maakte het NOS 8-uur Journaal uitvoerig melding van de opening van de Floriade, alleen werd nergens verteld waar dit moois te vinden is in Nederland.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 22:04:05 [permalink]

Wednesday 03 April 2002

Geen Boeing
Een nieuw idee voor Oliver Stone: er is geen Boeing op het Pentagon gestort. Zie ook: Hunt the Boeing.

Tonie verwijst Stone naar deze site.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 21:30:32 [permalink]

Tuesday 02 April 2002

Sigaren
Ik had het kunnen weten, er is ook een sigaren startpagina.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 22:06:35 [permalink]
Geweld
Het geweld in IsraŽl lijkt alleen maar toe te nemen. De gekozen havik in de regering doet wat zijn kiezers van hem gevraagd hebben; Harde actie. Harde actie die niets zal oplossen. De zelfmoord aanslagen zullen doorgaan, vele IsraŽli en Palestijnen zullen nog gedood worden maar de Palestijnen zullen zich blijven inzetten voor een eigen staat, net zo goed als de IsraŽli hun staat niet zullen opgeven.

De enige oplossing is om hier samen, in overleg, iets voor te bedenken.

Op de een of andere manier denk ik altijd dat er groepen zijn bij zowel de IsraŽli als de Palestijen die nooit vrede zullen willen. Gewoon omdat geweld hen beter uitkomt. Omdat ze daar wellicht veel geld mee verdienen of "macht" aan ontlenen.

Intussen zijn we zeker tien jaar terug in de tijd.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 21:47:44 [permalink]

Monday 01 April 2002

Huizen kijken
Heerlijk weer en maar weer eens op de fiets huizen kijken. De drie die we deze keer uitgezocht hadden, vielen allemaal weer tegen. Niet zozeer om de huizen zelf maar veel meer om de wijken waarin ze staan. Veel huizen op elkaar, veel kinderen, veel buren die allemaal gezellig in de tuin zitten en dat laten horen ook.

Eigenlijk willen we dus een alleenstaand huis op een kavel van minstens een paar hectaren...

Nog maar even wachten op de Staatsloterij.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 16:56:06 [permalink]