Zwavelaars

De dingen die mij bezighouden

Friday 31 May 2002

Spam
Spam is nu in de EU verboden. Hier wat historie.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 23:35:53 [permalink]

Thursday 30 May 2002

De RET op scooters
Deze week kreeg ik, als houder van een jaar abonnement, weer het RET Nieuws editie mei 2002 toegezonden. Een aardig en redelijk informatief blad over "onze" RET. Boeiend was het artikel op pagina 11 over "Troublescooters en elektro-Saxo's".

Lees even mee:
"De Troublescooters zet de RET speciaal voor u in. Ze zijn niet meer weg te denken uit het Rotterdamse straatbeeld. Bij vertragingen die langer duren dan vijf tot tien minuten rijden wagenbegeleiders op deze speciale scooters langs de haltes van de tramlijn. Zij informeren de reizigers over de aard van de vertraging, de wachttijden en eventueel alternatief vervoer."

Nu had ik vorig jaar al eens gelezen van deze scooters maar geloof mij, ik heb ze nog nooit gezien! Niet meer weg te denken in het straatbeeld? Klopt, ze zijn er namelijk nog nooit deel van geweest! Ik heb het afgelopen jaar toch al heel vaak tientallen minuten op tram 3 of 13 en tegenwoordig 1 staan wachten. Ook op dagen dat er achteraf ook echt wat aan de hand bleek te zijn maar ik heb nog nooit zo'n scooters gezien! Je mag toch verwachten dat een halte in het centrum van Rotterdam, tussen belangrijke haltes als Centraal Station en Blaak in, toch extra aandacht krijgt van deze wagenbegeleiders op scooter maar waar ze rondrijden, ik zou het niet weten!

[Algemeen] Geplaatst door aad om 22:45:51 [permalink]

Wednesday 29 May 2002

Het is Bar!
Ik heb helemaal niets met The Bar. Ondanks het feit dat het in Rotterdam zit, ondanks het feit dat het op een paar loop-minuten van mijn werk zit; Het interesseert mij gewoon niet. Een paar keer heb ik een kwartiertje het programma zelf gezien. Ik vind het allemaal best wat die lui daar doen en wens ze allemaal veel succes.

Vorige week was het waarschijnlijk spannend want er werden zelfs folders in onze brievenbus gestopt. Nu hebben wij een "NEE-NEE" sticker op de bus om dergelijke rotzooi te weren maar deze lieden vinden waarschijnlijk dat ze daar boven staan.

De tekst op de folder geeft aan dat ene Melissa uit Rotterdam afkomstig is en ene Marjan uit Friesland komt:

Laten wij het toe dat de Friezen ons in eigen huis verslaan??!! Of slaan we ....... toe? Stuur je SMS-je (Marjan) naar de nummer 2200 of bel 0909-0028

Ik heb het nagezocht, met dit SMS-je naar "de" nummer, ontsla je de Friese Marjan. Normaal doe ik niet mee aan dergelijke onzin maar heb gelijk met veel plezier Melissa uit Rotterdam voorgedragen voor ontslag en dat heeft, volgens de site, helaas niet mogen helpen want op dag 41 is Marjan ontslagen.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 20:36:06 [permalink]

Tuesday 28 May 2002

Zalmhuis
Op 1 mei opende het restaurant het Zalmhuis haar deuren. De mooie site verteld o.a. over het orginele zalmhuis uit 1837. Het gebouw is werkelijk prachtig, ligt heel mooi aan het water, heeft een mooi terras en de ligging vlakbij de A16/van Brienenoordbrug en de bedrijven in de buurt staan garant voor succes, zou je zeggen.

Ongeveer een week na de opening namen wij de proef op de som en reserveerden een tafeltje. Bij aankomst was het nog even zoeken naar de ingang: "de bordjes zijn nog niet klaar" vertelde iemand van het keukenpersoneel die we al dwalende rond het gebouw tegenkwamen. Eenmaal de juiste trap gevonden, bleek er nog enige onduidelijkheid over het tafeltje dat voor ons bestemd was, maar uiteindelijk hadden we een fraai uitzicht over de Maas en bestelden direkt een glas rode en witte huiswijn. Deze werd snel gebracht, inclusief de menu kaarten. De wijn was vlak van smaak. De keuze op de kaart was niet bijzonder maar gaf toch voldoende mogelijkheden. Inmiddels was naast ons een gezelschap neergestreken die vrijwel direct een mandje stokbrood met boter op hun tafel kregen. Wij probeerden de aandacht van het personeel te trekken. Er liepen genoeg mensen rond. Veelal op flinke afstand van het restaurant deel en als ze dan al langs liepen waren ze te veel met zichzelf bezig om onze inmiddels hongerige blikken op te merken.

Bij een andere tafel achter ons, werden vier gerechten gebracht. De serveerster wist echter niet welk bord nu eigenlijk welk gerecht was. Hier probeerde zij achter te komen door er uitgebreid aan te ruiken. Dit bleek haar uiteindelijk voldoende informatie te verschaffen.

Het wachten en het aandacht proberen te trekken van het voorbij rennende personeel duurde een half uur. Onze wijn was inmiddels op en we hadden verder niemand meer gezien. Op het menu vonden we de prijzen van onze twee glazen wijn en legden dat contant en gepast op tafel en zijn vertrokken.

Een uitzondering?
Niet teveel eisen stellen aan een restaurant dat net open is?

Inmiddels zijn we bijna een maand verder en kijk voor de grap eens op www.iens.nl. De reacties daar zijn (afgezien van de familie van de eigenaar en de kok) ronduit zeer slecht.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 21:13:14 [permalink]

Monday 27 May 2002

Nee toch hè?
Niet alleen Spong & Co. gaan soms te ver, ook Federatief Joods Nederland kan er wat van nu men de vrouw van Duisenberg beschuldigd van antisemitisme.

Uit het bericht van nu.nl: De klager vindt ook dat Duisenberg als 'één van de machtigste mannen in Europa en de wereld', duidelijk afstand moeten nemen van de uitspraken van zijn vrouw. Hij heeft daarom de zusterorganisatie van FJN in New York gevraagd om te kijken of de Europese bankpresident in de Verenigde Staten tot een niet gewenst persoon kan worden verklaard.

Weer iemand die compleet van lotje getikt is.

Ik weet trouwens nog wel een paar andere figuren in bijvoorbeeld Israël die meer recht hebben op de status van ongewenst persoon in alle westerse landen.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 21:30:41 [permalink]

Sunday 26 May 2002

Het begint wat te worden
Electronische inkt. Iets in de categorie gadgets? Of is het meer? Zie Anoto

[Algemeen] Geplaatst door aad om 23:02:58 [permalink]
Thai
Gisteren op bezoek bij een vriend in Eindhoven; Hij had een tafel gereserveerd bij het Thaise restaurant Rak Thai aldaar en dat was een succes! Zondermeer een heel goed Thais restaurant!

[Algemeen] Geplaatst door aad om 19:30:40 [permalink]

Friday 24 May 2002

Ook een manier
Dit is ook een manier om kinderen stil te houden; Zie nu.nl/nieuws.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 21:05:27 [permalink]

Thursday 23 May 2002

Zijn ze nu helemaal?!
Soms kom je een bericht tegen die je subiet doet besluiten om een hele bevolkingsgroep het land uit te zetten wegens structureel gebrek aan humor en relativeringsvermogen. Wat te denken van dit bericht? I.v.m. klachten over gewelddadige kabouters in een Dutchtone reclame wordt deze van de buis gehaald! Dit omdat veel klagers zeiden dat de reclame bovendien discriminerend is voor kleine mensen.

Hé, kleintjes, zijn jullie nu helemaal in jullie kleine hersentjes getikt? Dit gaat over kabouters. Het is een grappig bedoeld spotje. Humor, weet je wel? Om te lachen? Dat je een redelijk minderwaardigheidscomplex hebt kan ik mij voorstellen maar laat ons daar niet onder lijden. Kortom, ik zou een gedwongen verhuizing naar Afrika voorstellen waar in het oerwoud kleine mensen wonen. Hebben wij geen last meer van deze ook geestelijk kleine zielen.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 21:11:42 [permalink]

Tuesday 21 May 2002

Oeps!
[Algemeen] Geplaatst door aad om 22:41:00 [permalink]
Ik wil het niet weten
[Algemeen] Geplaatst door aad om 22:37:34 [permalink]
Idee voor de KLM
Ik weet niet of dit bericht op nu.nl goede reclame is. De KLM is volgens een onderzoek de meest kindvriendelijke vliegtuigmaatschappij. Mijn grootste ergernis bij het vliegen is nu juist de aanwezigheid van krijsende kinderen. Al dat janken, gillen en rennen van kinderen op een lange vlucht roept bij mij heel vaak moord neigingen op. Nee, beste KLM, wil je doorgewinterde reizigers trekken, mensen die vaak in het vliegtuig zitten, voer dan naast de inmiddels gewone rookvrije vluchten ook kindervrije vluchten in. Dan weet ik zeker dat jullie volgend jaar weer winst maken.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 22:30:36 [permalink]

Monday 20 May 2002

Wetzlar in 3D
Op deze site kun je een "3D-Spaziergang" door Wetzlar nemen. Een zeer uitgebreide en nauwkeurige VRML-wereld van deze plaats.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 21:35:10 [permalink]
De Lijst Simpel - 2
Gelet op de grote groep mensen die tijdens het sporten letsel oplopen en daar vervolgens de werkgever maar ook anderen de dupe van laten worden en de besparingen die daar derhalve te behalen zijn, de stelling:

Iedereen die sport, dient zelf een ziektenkosten verzekering af te sluiten en te betalen. Doet men dit niet dan zal men direkt bij de eerste ziektedag t.g.v. van letsel door sport, ontslagen worden.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 16:33:55 [permalink]

Sunday 19 May 2002

De Lijst Simpel - 1
Nu we over een paar maanden toch weer verkiezingen hebben, heb ik besloten om maar een eigen partij op te richten: De Lijst Simpel. Want die politici maken het allemaal veel te moeilijk. Alle problemen zijn simpel op te lossen. In de komende tijd zal ik hier steeds een artikel uit ons programma publiceren. Het uitgangspunt van onze partij is:

Alle mensen zijn gelijk maar sommige zijn meer gelijk dan anderen.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 17:13:15 [permalink]

Thursday 16 May 2002

De Grote Roerganger
Toen ik gisteren die toespraak van Mat Herben van de LPF zag moest ik eigenlijk lachen. Het leek een beetje op een sketch van Van Kooten en De Bie. Om de twee zinnen werd er wel een uitspraak van Fortuyn aangehaald. Werd verwezen naar één van diens boeken op een manier die mij deed denken aan het China van Mao;

"De Grote Roerganger heeft gezegd dat ...."
"En is het niet zo dat De Grote Roerganger in zijn boek ..."

Kom op jongens en meisjes, dat jullie geen flauw benul hebben van de politiek is nog tot daaraan toe maar papa Pim is er niet meer. Jullie zullen toch echt zelf moeten gaan nadenken.

Denkend aan heibel in de tent bij die andere nieuwe partijen van vorige verkiezingen, zoals de CP/CD en de diverse ouderen partijen, kun je voorspellen wat er gaat gebeuren: binnen een paar maanden valt de hele bende in ruzies, schelden en modder gooien uit elkaar.

Het wordt een leuke tijd.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 21:02:13 [permalink]

Sunday 12 May 2002

Iens
Zoek je een restaurant in één van de grote steden, kijk dan eens bij Iens independent index. Een hele leuke site, waar je zelf als proever aan mee kunt werken of aan de stamtafel kunt plaatsnemen. Je vindt hier naast restaurants in alle categorieen ook traiteurs en toko's vermeld.

[Algemeen] Geplaatst door hedy om 12:23:01 [permalink]
Giro
Alle media geven ruim aandacht aan het feit dat de Giro in Groningen zal starten. Vanavond hoorde ik dat geen Nederlandse omroep de beelden direct gaat uitzenden omdat dat te duur is.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 12:16:24 [permalink]

Friday 10 May 2002

Hysterie?
Wetenschappers die bezig zijn aan een studie over de hysterie na de dood van Herman Brood hebben sinds deze week weer meer dan genoeg materiaal om hun ideeen te toetsen. Wat zich bijvoorbeeld vandaag in Rotterdam afspeelde is van zuid-amerikaanse proporties.

Laat ik voorop stellen dat ik de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen niet op Fortuyn gestemd heb en ook zeker niet op 15 mei op hem gestemd zou hebben. Voor mij was hij een rare vent met ideeen die in het algemeen niet de mijne waren. Maar wel een heel intelligent iemand die wist wat hij wilde en met een stijl en charme die in Den Haag niet eerder te zien was. Een stijl en manier van doen die hem een flink aantal stemmen in Rotterdam opleverde en nog veel meer in het verschiet op 15 mei.

Natuurlijk was het goed dat hij zei wat hij dacht. Waar Politiek Correct Gedrag toe kan leiden zien we maar al te duidelijk in de VS en ook Nederlandse politici en "intellectuelen" maken zich er maar al te vaak schuldig aan. Het verstikt de vrije meningsuiting en discussie.

Als de mensen die vandaag en de dagen daarvoor blijk gaven van hun afschuw van een moord op iemand om zijn politieke ideeën dan begrijp ik dat. Of als ze zo steun willen geven aan de democratie. Of als ze op hem gestemd hebben of zouden gaan stemmen. Als ik echter bijvoorbeeld de tafrelen op de A13 en A4 op het Journaal zie, dan bekruipt mij het gevoel dat er meer aan de hand is. Het lijkt wel of iedereen collectief zijn verstand verloren is. Of zou het nu politiek correct zijn om zo te handelen?

[Algemeen] Geplaatst door aad om 19:56:59 [permalink]

Thursday 09 May 2002

huis
Een week om niet snel te vergeten. Met een vergelijkbaar katerig gevoel als toen Herman Brood van het Hilton was gesprongen aan het begin van de week, is alles in een vreemde stroomversnelling geraakt en hebben we gisteren de koop gesloten van een mooie vrijstaande villa in Poortugaal, een gemeente zo'n 10 km ten zuiden van Rotterdam. We hadden dit huis afgelopen weekend van buiten bekeken en na het bezichtigen van de binnenkant afgelopen dinsdag, was het ons duidelijk dat we dit wilden hebben. Hiermee komt er een einde aan het regelmatig bezoeken van de Funda site, waar het aanbod van alle makelaars in Nederland op te vinden is. Nu krijgen we het volgende stadium van het zoeken naar vloeren, wanden, verfkleuren en dergelijke en het bekijken van programma's als Eigen huis en Puin, zoals dat in de Donald Duck wordt genoemd.

[Algemeen] Geplaatst door hedy om 23:33:05 [permalink]

Monday 06 May 2002

Q leeft!
Hij is er weer, Q-blog uit Vlissingen.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 22:25:23 [permalink]
Salut, Pim
Il pleure dans mon coeur
Comme il pleut sur la ville;
Quelle est cette langheur
Qui pénètre mon coeur?
Je was een markant figuur in de Nederlandse politiek. Je zei, wat iedereen dacht, maar niet durfde te zeggen omdat het niet 'politiek correct' was. Je was een man met een gevoel voor esthetica, die omdat je jezelf bleef,weerstanden opwekte, aan wie boerenkinkels als Melkert 'een puntje konden zuigen'.

Hoever deze weerstanden zouden gaan heeft niemand durven bevroeden. Je was een succes met de gemeenteraadsverkiezingen van Rotterdam en je had altijd de juiste das om. Je was iemand goed voor een avond interessant debat. Ik voeg je toe aan het lijstje van mensen, die ik jammergenoeg niet heb mogen ontmoeten, maar met wie ik in het hiernamaals graag nog eens van gedachten wil wisselen.

[Algemeen] Geplaatst door hedy om 22:04:17 [permalink]

Sunday 05 May 2002

Soldaat
Een op computers georienteerde weblog met de bijzondere naam soldaat.org.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 20:21:50 [permalink]

Saturday 04 May 2002

Nieuwe Kaart
Benieuwd wat de plannen van de Gemeente, Provincie of Rijksoverheid zijn in een bepaald gebied van Nederland? Kijk naar De Nieuwe Kaart van Nederland om snel een antwoord te krijgen.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 21:35:31 [permalink]