Zwavelaars

De dingen die mij bezighouden

Sunday 30 June 2002

Earth View
Een bijzonder mooie site, waar je bijvoorbeeld een actuele foto kan krijgen van Nederland. Experimenteer vooral ook met de knopjes Topo map, Clouds, IR clouds en Colour weather.
[Algemeen] Geplaatst door aad om 23:41:00 [permalink]
Bedrijfsfeestje
Vrijdag 14 juni een bedrijfsfeestje gevierd bij het Archeon in Alphen aan den Rijn, op eigen initiatief en door mijzelf georganiseerd met als thema Teaming een moderne kreet voor werken in teamverband. Terwijl het Archeon de locatie bood met hapjes, drankjes, afgesloten door een Romeins buffet, dat uitstekend van kwaliteit was, werd er tussentijds een Romeinse Quest georganiseerd door het bedrijf Siri. Aangezien ik een perfectioniste ben, had ik wel wat aan te merken op de organisatie door het Archeon, dat her en der een paar steekjes liet vallen. Gelukkig was de organisatie van de Quest in de bekwame handen van Frank Siri zelf. Foto's zijn te vinden op zwavel.
[Algemeen] Geplaatst door hedy om 09:09:11 [permalink]
Tropico Paradise Island
Ben je net zo verslaafd aan strategy games where you control the environment but not the people in it, like SimCity or Rollercoaster Tycoon, Zeus, Poseidon, Civilization etc. dan is the expansion pack van Tropico Paradise Island beslist iets voor jou. Je moet wel in het bezit zijn van de originele Tropico, dus heb je die nog niet, wacht dan even totdat er een voordelige Gold Pack uitkomt. Ik heb hem twee weken geleden gekocht (Ä 29,95), maar omdat ik altijd eerst het spel dat ik op dat moment aan het spelen ben wil uitspelen, heb ik hem nog niet geinstalleerd. Dat ga ik dus vandaag doen, hetgeen betekent, de hele dag lekker binnen gamen, ondanks het mooie weer en vanavond hamburgers, zelfgemaakte dus niet al te junkerig, met frites.
[Algemeen] Geplaatst door hedy om 08:55:20 [permalink]

Saturday 29 June 2002

TRUE Cartoons
Op TRUE Cartoons, naast zeer veel goede cartoons, ook de mogelijkheid om een wisselende cartoon op je eigen site te plaatsen:

[Algemeen] Geplaatst door aad om 21:14:04 [permalink]

Friday 28 June 2002

Mooi weer
Een geweldige uitvinding! Nu nog wachten op mooi weer.
[Algemeen] Geplaatst door aad om 21:59:14 [permalink]
Eikel in een Golf GTI-VR6
Klik hier eens op de Straatraces knop en huiver. (Via nerdsites).
[Algemeen] Geplaatst door aad om 21:19:50 [permalink]
Nu al?
Nu al problemen binnen de LPF. Dat is sneller dan ik verwacht had.
[Algemeen] Geplaatst door aad om 14:22:00 [permalink]

Thursday 27 June 2002

WorldCom
Nu WorldCom in de problemen zit en het mogelijk KPNQuest achterna gaat, zijn vele bedrijven met WorldCom-lijnen bezig om alternatieven te zoeken voor het geval de stekker eruit gaat. Het op korte termijn vinden van alternatieven voor pure internet-lijnen is geen probleem. Het gaat meer om de "dedicated" lijnen. Daar moet meer voor gedaan worden om die over te hevelen naar een andere netwerk-boer. Dit pleit er eigenlijk voor om geen dedicated lijnen meer te gebruiken maar dit zelf met VPNen over het normale internet te regelen. Performance is dan wel een punt...

Hoe langer de onzekerheid bij WorldCom blijft, hoe meer alternatieven hun klanten gevonden hebben en dus ook hoe minder klanten ze aan zich gebonden hebben. Eigenlijk is de beste oplossing als een concurrent van WorldCom nu een redelijk bod doet op het bedrijf. Dat zou voor alle partijen een goede oplossing zijn: WorldCom en zijn aandeelhouders krijgen nu meer dan wellicht over 3 maanden, de koper krijgt een flinke hoeveelheid klanten en een prachtige netwerk-infrastructuur en de klanten kunnen ophouden om alternatieven te zoeken.
[Algemeen] Geplaatst door aad om 21:02:18 [permalink]
Everest
Vorige week naar het omniversum te Den Haag geweest om de film te zien, waar ik me al tijden op heb verheugd enwel de Imax film van de beklimming van de Mount Everest (Chomolungma) van David Breashears uit 1996. Dit was het rampjaar waarin zoveel klimmers zijn omgekomen omdat ze te lang op de top bleven, in een 'traffic jam' verzeild raakten en in een storm verdwaalden. Twee leiders van teams Scott Fisher en Rob Hall verloren hierbij het leven. Een en ander is goed beschreven in het boek van de inmiddels ook omgekomen Anatole Boukreev Into thin air. Het was een ervaring dat Omniversum, met het grootste filmdoek van Europa. Het lijkt alsof je deelneemt aan de film. Fantastisch!
[Algemeen] Geplaatst door hedy om 20:51:38 [permalink]

Monday 24 June 2002

IsraŽl
Verbal Jam geeft een aantal zeer leesbare beschrijvingen en analyses over de situatie in IsraŽl.
[Algemeen] Geplaatst door aad om 20:51:01 [permalink]
Yummie
Regelmatig struin ik het internet af voor sites met lekkere recepten en zo belandde ik bij Tastyweb. Het ziet er allemaal erg leuk uit. Aangezien ik momenteel op de biologische toer ben, ga ik binnenkort een recept met Quorn proberen.
[Algemeen] Geplaatst door hedy om 20:36:51 [permalink]
Nova
Journalistiek Nederland is in rep en roer over de gebeurtenissen bij Nova. Het Journaal en alle kranten besteden er uitgebreid aandacht aan. De gemiddelde lezer / kijker denkt waarschijnlijk: Wat kan mij het schelen? Ze doen hun best maar. Als blijkt dat Nova nieuwe stijl mij niet meer bevalt, dan kijk ik gewoon ergens anders naar. En of dat nu bij een publieke of commerciele zender is kan mij verder niet schelen.

Nee, dames en heren journalisten, ruim 99% van de Nederlanders is niet geinteresseerd in jullie problemen.
[Algemeen] Geplaatst door aad om 18:15:00 [permalink]

Sunday 23 June 2002

Random website dot com
Randomwebsite.comEr is altijd wel een leuke site te vinden via randomwebsite.com.
[Algemeen] Geplaatst door aad om 23:14:54 [permalink]
H-ring
H-ringToen ik een jaar of 10 was, kreeg ik het H-ring spel van mijn ouders. De naam is af te leiden uit de vorm waarin de ringen liggen aan het begin van het spel. H-ring is een oud-hollands spel dat een soort kruising is tussen biljart en sjoelen. Al een paar jaar organiseer ik voor vrienden het "Gesloten Rotterdamse H-Ring toernooi" met natuurlijk een echte wisselbeker. De foto op de voorkant van de orginele handleiding is een prachtig tijdsbeeld: verkeerde jurken, brillen en lampen.
[Algemeen] Geplaatst door aad om 20:54:41 [permalink]
Detox dieet, ofwel oude wijn in nieuwe zakken.
Weer een nieuw dieetboek dat met veel tamtam in de diverse 'gezondheidsbladen' werd aangekondigd. Nieuwsgierig geworden, kon ik natuurlijk geen weerstand bieden en kocht ik dit boek, dat perfect aansluit bij de noden van onze tijd, het Detox dieet.

De enige nood waar dit dieet bij aansluit is volgens mij de geldnood van de schrijfster. De inhoud is lachwekkend. Het komt erop neer dat overgewicht niet ontstaat door te veel eten, maar door giftige chemicaliŽn. Daardoor wordt ons slankheidsvermogen aangetast. Eet je dus hetzelfde, maar dan de biologische variant, dan val je vanzelf af.

Zo wordt je dus van sla dikker dan van avocado, omdat sla meer chemicaliŽn bevat. Oke, klinkt niet onplausibel. Het grappige is, dat je na een brainwash van 218 pagina's belandt bij het uiteindelijke ontgiftingsdieet, dat niet anders is dan een dieet met een laag caloriegehalte, met .... uiteraard sla en alle overige ingrediŽnten waartegen de schrijfster eerst zo geageerd heeft.

Dat je van een dieet van 1200 calorieŽn per dag afvalt, dat leidt geen twijfel, maar om dit dan onder een wetenschappelijk (caloriearm) sausje te verhullen is de zoveelste volksverlakkerij, net als de Fit for life dieten, komt het op hetzelfde neer. Het overbekende elk pondje komt door het mondje.
[Algemeen] Geplaatst door hedy om 16:08:28 [permalink]

Friday 21 June 2002

Nieuwe treinstaking
Nu de NS besloten heeft om de treinen in de naaste toekomst grijs te verven, zie ik al een nieuwe treinstaking aan de horizon. Ging het NS-personeel onlangs nog in staking om het geestdodende "rondje om de kerk" een halt toe te roepen, binnenkort zullen ze het werk neerleggen om de geestdodende grijze kleur van de treinen tegen te houden. Dit kan immers gezien worden als een belangrijke verslechtering van het werkklimaat...
[Algemeen] Geplaatst door aad om 20:28:00 [permalink]

Thursday 20 June 2002

Platenindustie zelf schuldig aan eigen problemen
Zie ZDNet.nl.
[Algemeen] Geplaatst door aad om 21:41:29 [permalink]
'Domme' Nederlandse jeugd
Onder andere op nu.nl het bericht dat de Nederlandse jeugd slechter presteert dan de Belgische. Dat wisten we toch al jaren? Ik kijk niet zo vaak meer naar 10-voor-taal maar daar was het een uitzondering als het Nederlandse team won. De huidige pret-pakketten bij het voortgezet onderwijs helpen vast ook niet om wat algemene ontwikkeling bij te brengen. Maar het is natuurlijk wel te gek voor woorden dat er figuren zijn die niet weten dat de zon in het oosten opkomt. Dan ben je niet dom, dan ben je gewoon achterlijk.
[Algemeen] Geplaatst door aad om 21:28:30 [permalink]
MailWasher
Naar aanleiding van een uiterst positief stukje in de PCM heb ik afgelopen weekeinde MailWasher geÔnstalleerd en ik ben helemaal verkocht. Dit is werkelijk een prima stukje (gratis) software om spam tegen te houden! Eenvoudig in het gebruik, eenvoudig te configureren, krachtig en het werkt bovenal als een speer! Als je regelmatig spam ontvangt moet je MailWasher gewoon proberen!
[Algemeen] Geplaatst door aad om 20:54:13 [permalink]

Wednesday 19 June 2002

Korea
We hadden gisteren afgesproken om na het werk met een vriend, die in de buurt werkt, ergens te gaan eten. Ons eerste idee was om het Turkse restaurant Zenne weer eens te bezoeken. De combinatie van de weersverwachting (onweersbuien, regen, hagel) en de tent waarin Zenne gehuisvest is, leek ons echter geen goede combinatie. Nu had niet alleen Turkije gewonnen met het voetbal maar ook Korea. Zodat we besloten om het Koreaanse restaurant Koreana te bezoeken. Een eerder bezoek van ongeveer een jaar geleden had geen diepe indruk gemaakt maar gisteren was het een stuk beter. De mensen van het restaurant waren verder zo verguld met de overwinning van hun voetbalploeg dat de eerste fles wijn gratis was. Een leuk gebaar. Ook de rest van de avond hebben we hier plezierig gegeten.
[Algemeen] Geplaatst door aad om 21:09:39 [permalink]
Enron
Volgens nu.nl ontvingen de topmensen van Enron het laatste jaar voor de ontmaskering een miljoenensalaris. Toch knap van die oplichters.
[Algemeen] Geplaatst door aad om 20:40:05 [permalink]

Monday 17 June 2002

Copy-protected CDs
CNET.com maakt melding van een rechtzaak in de VS tegen de belangrijkste makers van muziek-CD's met een kopieer beveiliging. Ik ben benieuwd wat de uitspraak wordt maar in een land met nogal wat bezopen wetten op het vlak van copyright, zal het wel een overwinning voor de grote maatschappijen worden.
[Algemeen] Geplaatst door aad om 22:38:45 [permalink]
Fortune Cookies
Verbal Jam heeft weer een Fortune Cookie geplaatst. Begin bij #1 te lezen.
[Algemeen] Geplaatst door aad om 22:10:53 [permalink]
Thyssen Krupp
Het afgelopen weekeinde is de server waar Zwavel en dus ook Zwavelaars op draait "omgenummerd" en op een andere server gezet door mijn hostende partij. Het gevolg is helaas geweest dat zwavel.com bijna twee dagen niet bereikbaar was. Afijn. Niet zo mooi natuurlijk. Gelukkig had deze weblog er om de een of andere reden geen last van (??). Het blijkt dat ze wat te optimistisch waren over de verspreidings snelheid van de nieuwe DNS-records. Ofzo. Hoe dan ook, ook Thyssen Krupp heeft er problemen mee gehad aangezien ik zie dat er nogal wat hits op zwavel.com daar vandaan komen.

Dat zal schrikken zijn; Klik je op iets om de nieuwste lift te zien en pats, zie je dit.
[Algemeen] Geplaatst door aad om 20:51:53 [permalink]

Sunday 16 June 2002

Onze Taal
Niet alleen het maandblad is het lezen meer dan waard, ook de site van Onze Taal op het internet is heel leuk!
[Algemeen] Geplaatst door aad om 16:28:29 [permalink]
The Matrix: Reloaded
Dat wordt weer mooi!
[Algemeen] Geplaatst door aad om 10:59:22 [permalink]
Reistijd
In een persbericht van 31 mei, geeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) een samenvatting van een onderzoek naar het reisgedrag in Nederland. We blijken per dag gemiddeld 35km te reizen, aldus dit bericht.

Dit deed mij denken aan iets dat ik enige tijd geleden las over de maximale reistijd die over heel de wereld vrij standaard blijkt te zijn. Of je nu te voet, met ezel, paard en wagen, auto, tram, metro of trein naar je werk reist, ongeveer 70 minuten is de grens die de mens wereldwijd accepteert.
[Algemeen] Geplaatst door aad om 10:55:05 [permalink]

Wednesday 12 June 2002

Geen invasie
Op nu.nl geruststellende woorden na klachten van Van Aartsen aan het adres van de Amerikaanse regering. De situatie blijft natuurlijk gelijk. Op het moment dat de VS het nodig acht om Amerikanen die voor het Internationaal Strafhof moeten verschijnen uit Nederland te halen, kunnen ze dat volgens hun eigen wet. Andere internationale wetten vergeten we dan maar even om nog maar te zwijgen over de bijzondere situatie dat een NAVO-land bij de andere NAVO-partner binnenvalt. Rare snijboon, die Sjors W. Bush.
[Algemeen] Geplaatst door aad om 22:36:12 [permalink]
Mozilla
Gisteren heb ik Mozilla 1.0 geladen en ik moet zeggen dat het mij absoluut niet tegen valt! Hier en daar zie je nog wat Netscape-trekjes en hij werkt verder prima. Ik heb na een dag geen rare dingen gezien. Gevoelsmatig lijkt hij soms wel iets trager dan IE6. Hij zal in ieder geval mijn standaard browser onder Linux worden. Of dat ook onder XP het geval zal zijn laat zich nog bezien. Wordt vervolgd...
[Algemeen] Geplaatst door aad om 22:13:43 [permalink]

Tuesday 11 June 2002

Moleskine
Deze mooie notitie boekjes zij al enige tijd te koop bij Donner in Rotterdam.
[Algemeen] Geplaatst door aad om 20:25:51 [permalink]
Hmm, lekker, chocolade!
Dit recept ziet er heerlijk uit!
[Algemeen] Geplaatst door aad om 20:16:54 [permalink]

Monday 10 June 2002

Hunt the Wumpus
Dat is nog eens nostalgie! Een C-versie van het klassieke BASIC-spel Hunt the Wumpus. Denk daar nog eens aan als je nu op je PC Quake-3 speelt.
[Algemeen] Geplaatst door aad om 21:59:37 [permalink]

Sunday 09 June 2002

Bommelstein
Kasteel De Haar te Haarzuilens Het is daar mooi.
[Algemeen] Geplaatst door aad om 20:17:15 [permalink]
Draadjes
Via WÍzine mooie Flash van een mens aan draadjes...
[Algemeen] Geplaatst door aad om 12:33:20 [permalink]
Dit is toch te zot voor woorden?
Het is toch niet te geloven dat deze wet nu toch echt in de VS aangenomen is? Toen het enige tijd geleden bekend werd dat dit zou kunnen gaan gebeuren dacht ik nog dat het nooit zover zou komen. Dat er genoeg verstandige politici zijn die weten dat dit niet kan. De combinatie politici, verstandig en VS had mij genoeg moeten zeggen. En wat doet Nederland? Ik verwacht toch dat zowel de huidige als nieuwe regering hier een hele hoop kabaal over gaat maken.
[Algemeen] Geplaatst door aad om 11:19:33 [permalink]

Saturday 08 June 2002

Over op Nucleus
Het is gelukt; Zonder al te veel problemen draait Zwavelaars nu met Nucleus1.1. Een volgende stap is nog het verder aanpassen van de vormgeving.
[Algemeen] Geplaatst door aad om 22:35:32 [permalink]
Stilte
Druk bezig met de voorbereidingen van de migratie naar Nucleus. Dat gaat vandaag of morgen gebeuren....

[Algemeen] Geplaatst door aad om 15:39:32 [permalink]

Tuesday 04 June 2002

Het is weer OK
Nieuwe router aangesloten en huize Zwavelaars heeft weer een breedband internet verbinding. De oude router blijkt toch nog in de garantie te vallen dus ga ik die maar eens opsturen. Kan ik hem altijd nog verkopen als hij terug is.

De test met Nucleus gaat goed....
Waarschijnlijk ga ik binnenkort Greymatter de deur uitgooien. Ik heb al gezien dat de conversie naa Nuclues prima verloopt...

[Algemeen] Geplaatst door aad om 21:30:11 [permalink]

Monday 03 June 2002

Storing
Doordat zaterdag plotseling mijn router/switch het begaf (een nieuwe ga ik morgen halen) even iets minder updates. Net nu ik van plan was om Nucleus1.1 eens goed aan de tand te gaan voelen. Een eerdere 0.9 versie had mij nog net teveel ruwe kantjes. De combinatie PHP en MySQL spreekt mij bijzonder aan. Natuurlijk is het handig dat Nucleus oude GreyMatter-spullen kan importeren.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 20:37:51 [permalink]

Saturday 01 June 2002

De Lijst Simpel - 3 - Nederland is te vol!
In het kader van "Nederland is te vol" pleit De Lijst Simpel voor Kinderaftrek; Mensen die geen kinderen hebben krijgen een toeslag, mensen met ťťn kind krijgen niets en mensen met meer dan ťťn kind moeten daarvoor belasting gaan betalen die proportioneel is met het aantal.

[Algemeen] Geplaatst door aad om 10:27:36 [permalink]