Zwavelaars

De dingen die mij bezighouden

Saturday 31 August 2002

The Fellowship
Voor wie er geen genoeg van kan krijgen en weet wat de afkortingen TLOTR, TFOTR, TTT en TROTK betekenen: The Fellowship.nl: De grootste Tolkien fan site van de Benelux.
[Algemeen] Geplaatst door aad om 10:44:26 [permalink]

Friday 30 August 2002

Netcraft Web Server Survey
Hier probeer ik eens in de maand langs te surfen, om te zien hoe het met het marktaandeel van de diverse webservers gaat. De Netcraft Web Server Survey doet hier al jaren onderzoek naar. Door alle dot-com ellende lijkt het aandeel van Apache weer te groeien en dat is logisch. Apache, MySQL, PostgreSQL (of een andere database) en PHP kunnen alles wat betaalde Microsoft spullen ook kunnen maar met minstens één belangrijk verschil: het kost allemaal niets.
[Internet] Geplaatst door aad om 21:20:41 [permalink]
Nog een weblog directory
Op zoek naar een weblog in een bepaald land of met een zekere interesse? Kijk eens naar eatonweb portal :: the original weblog directory.
[Internet] Geplaatst door aad om 15:15:41 [permalink]

Thursday 29 August 2002

Batmobiel
Iets als de K.I.T.T. van de zestiger jaren, The Original 1966 Batmobile.
[Algemeen] Geplaatst door aad om 23:10:20 [permalink]
Wat neem ik mee?
Voor wie nog op vakantie gaat en altijd dingen vergeet, kan The Universal Packing List nuttig zijn.
[Algemeen] Geplaatst door aad om 22:26:21 [permalink]
Zo kan het ook
De platen- en filmindustrie is de afgelopen jaren compleet doorgedraaid. De juristen van deze maatschappijen hebben, geholpen door politici en rechters in de VS die het allemaal niet zo snappen, gedrochten gemaakt als de DMCA die weer hebben geleid tot bizarre uitspraken rond DeCSS. Wat CSS en DeCSS betreft komt het er in essentie op neer, dat het niet is toegestaan om een DVD die je gekocht hebt te bekijken met een andere speler of programma dan de platenmaatschappijen toestaan. Linux-gebruikers vallen daarmee buiten de boot. Compleet geschift en onrechtvaardig.

Over de absurd hoge prijzen van de CD's in Nederland heb ik het onlangs nog gehad. Die zelfde platenmaatschappijen doen er alles aan om de prijzen daarvan lekker hoog te houden en proberen tegelijk om het laden van MP3's via internet tegen te werken. Toegegeven, KaZaa, Napster en al die andere diensten zijn niet legaal. Elke artiest gun ik namelijk een redelijke vergoeding als ik een MP3-tje geladen heb.

Daarom is WebListen.com een mooi initiatief (hoewel niet uniek). Deze site zegt een overeenkomst te hebben met de “Spaanse Buma/Stemra” en voor een betrekkelijk klein bedrag kun je uit een lijst van ruim 125.000 nummers, MP3-tjes en WMA-tjes laden. Dë abonnementen zijn divers: een paar uur of een weekeinde lang onbeperkt laden voor een paar euro uit het hele bestand of alleen de nieuwe nummers. Voor nog geen €25 kun je een maand lang onbeperkt je gang gaan en dat ziet er goed uit. Het aanbod is divers en de verbinding is snel. Alleen het laden van meerdere nummers zou wel wat eenvoudiger en handiger kunnen. Verder zit bij mij onder XP met IE6 de Media-Player van Microsoft een beetje in de weg, maar dat komt wel goed.
[Internet] Geplaatst door aad om 19:20:14 [permalink]
Huh?
Langs de A28, vlakbij Zwolle staat een bord “Kalf machines” in de weide. Machines om kalveren te maken? Of wellicht om te helpen bij de geboorte van een nieuw kalfje?

Het antwoord op deze vragen is hier te vinden.
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 18:52:52 [permalink]
Linkdump
Altijd goed voor een paar interessante links, Dagelinks.nl van Sander Lindenburg. Deze keer met een paar hele mooie:

Mooie site met gegevens van oude TV-series, inclusief de begin tunes maar ook officiële home-pages.

En deze zoekmachine naar email-adressen.
[Internet] Geplaatst door aad om 12:48:57 [permalink]
Roel.nl hacked
Zojuist gaf een bezoekje aan www.smoel.nl de tekst !!!H@CKED!!! Close the gate Ramon!!!! te zien.
[Internet] Geplaatst door aad om 11:22:45 [permalink]

Wednesday 28 August 2002

Staat de Amerikaanse regering buiten de werkelijkheid?
Het antwoord is nu zonder enige twijfel te geven! Volgens nu.nl gaat het ministerie van Buitenlandse Zaken van de VS conferenties houden over de vraag: Waarom haten ze ons? Ik ben benieuwd wat de Grote Denker in het Witte Huis, George W. Bush, gaat zeggen in zijn openings speech. Intussen gaat hij bijvoorbeeld gewoon door met het negeren van het Internationale Gerechtshof tegen Oorlogsmisdaden. Je zou toch verwachten, dat iedereen met een beetje verstand, al snel een vijftal redenen kan bedenken waarom diverse groeperingen over heel de wereld niet veel moeten hebben van de VS. Het is deste opmerkelijker dat de regering die antwoorden niet zelf kan verzinnen. Waarschijnlijk omdat ze compleet los staan van de normale wereld en geen enkele binding hebben met het normale leven binnen maar vooral ook buiten de VS.
[Nieuws] Geplaatst door aad om 23:07:46 [permalink]
Inbraak alarm
Ook een manier om inbrekers te weren.
[Nieuws] Geplaatst door aad om 20:35:14 [permalink]

Tuesday 27 August 2002

Don "Thunder Throat" LaFontaine
Lars bracht deze (Quicktime) trailer van de speelfilm "Comedian" van Jerry Seinfeld onder mijn aandacht. Het laden van de 12MB is zeker de moeite waard!

Als je wat meer wilt weten over die donderende, kenmerkende, stemmen die zo mooi een nieuwe film kunnen aanprijzen kijk (en luister) dan eens hier of hier naar "The Voice of God", Don "Thunder Throat" LaFontaine.
[Nieuws] Geplaatst door aad om 22:26:05 [permalink]
Vlöggelen
Zojuist terug van een verblijf van een paar dagen in Twente. Zie zwavel.com voor alle details hierover. Natuurlijk brachten we ook weer een bezoek aan Ootmarsum, de mooie oude stad waar we getrouwd zijn. Het is een plaats met hele oude gebruiken. Zo is het "vlöggelen" met Pasen uniek in Nederland. Acht ongetrouwde, katholieke, mannen ("de poaskearls") lopen op eerste paasdag door het dorp, terwijl men zich daar zingend bij aansluit. Uiteindelijk zorgen ze er voor dat het paasvuur op de juiste traditionele manier ontstoken wordt. Zie de site van Stichting Toverbal voor meer informatie en filmpjes.
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 21:59:11 [permalink]

Saturday 24 August 2002

Handig!
Pas gekocht, deze USB-drive en nu pas merk je hoe je de laatste tijd aan het tobben bent geweest met 1.4MB floppen. Dankzij alle Microsoft bloatware wordt het steeds lastiger wat documenten en presentaties even mee naar huis te nemen; Het past vaak niet meer op één floppy. Natuurlijk is dan de oplossing het maar te mailen maar dat is ook niet alles. Met deze USB-drive is dit allemaal verleden tijd! Zowel op het werk en thuis een werkmap aanmaken en na een simpele sync is alles in orde. (CNet zegt trouwens dat er geen USB-kabel bij zit maar dat is niet waar.)
[ICT] Geplaatst door aad om 13:33:09 [permalink]
Never a dull moment!
Het gaat maar door. Zie nu.nl.
[Nieuws] Geplaatst door aad om 12:26:45 [permalink]

Thursday 22 August 2002

Nieuwe gebruiken - 2
Misschien komt het omdat onze buurt aan het aftakelen is maar steeds vaker horen wij, op vier hoog met ramen en deuren dicht, het bonke-bonke-bonk uit auto's komen. Meestal is het een zwarte Golf of Civic, schijnbaar populair in die sub-sub-cultuur. De bestuurder is vaak een wezenloos kereltje met baseball-cap; Zonder enige twijfel een gestoord, doof, wezenloos kereltje met een IQ van pakweg 45, die als het hoogste bereikbare doel in het leven ziet om nog eens een vrouw te vinden met een IQ dat lager ligt dan van hem zelf. Snappen die low-life aso's niet dat ze mensen storen? Dat hun muziek niet iedereen aanstaat?
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 22:03:47 [permalink]

Wednesday 21 August 2002

Hoe dom kun je zijn?
Weer dalende omzet van muziek-CD's. Een bericht van nu.nl:
De brancheorganisatie voor de entertainment industrie, NVPI, heeft dat woensdag bekendgemaakt. Zij vermoedt dat de lagere cd-verkopen in de hand worden gewerkt door het illegaal kopiëren van muziek. Het downloaden via internet en thuiskopiëren hebben een enorme vlucht genomen, aldus de NVPI. In Nederland worden driemaal zoveel blanco cd's als voorbespeelde cd's verkocht.

'tuurlijk, jongens. En al die blanco CD's kunnen alleen maar voor illegale kopietjes gebruikt worden natuurlijk. Het maken van kopietjes voor in de auto of de backup van je harde schijf of het archiveren van je digitale foto's doet natuurlijk niemand. Verder is het natuurlijk heel normaal dat je voor een nieuwe CD zo'n 20 euro moet neertellen terwijl iedereen weet dat zo'n ruwe CD bijna niets meer kost en dat het nog dezelfde prijzen zijn als toen de CD net uitkwam en er in die tijd een "geweldig tekort" aan productie faciliteiten waren.

Nee, laat die plantenindustrie maar eens lekker onderuit gaan. De enige die momenteel beter worden van de exorbitante CD-prijzen zijn niet de winkeliers, ook niet de (meeste) artiesten maar alleen de platenmaatschappijen. Het is toch te absurd voor woorden dat iemand pas merkte dat een CD die in Nederland gemaakt was maar bij Amazon gekocht en weer verzonden naar Nederland, inclusief alle verzendkosten en invoerrechten nog steeds goedkoper was dan dat hij hier in Nederland gekocht zou zijn.

Wordt het niet tijd dat de platenindustrie hun domme, hyrocriete, rotkoppen eens houden? Wordt het niet eens tijd om te stoppen met het kopen van CD's in Nederland? Gewoon, boycotten die zakkenvullers en leugenaars!
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 21:34:26 [permalink]
Borstjes
Gisteren zag ik in mijn statistics dat Zwavelaars gevonden was via de zoekterm "borstjes" en dat snapte ik niet. Naar mijn beste weten komt dat nergens voor. Nedstat liet echter zien waar het stond. In de bijdrage van Frédéric van Druppels aan het kerstverhaal lezen we dat Nonkel Albert weet dat drop een bijzondere werking heeft.
[Algemeen] Geplaatst door aad om 21:12:13 [permalink]
Wijn
Waar blijven de grappen over Hilbrand Nawijn en Harry Wijnschenk? Nawijnschenk?
[Nieuws] Geplaatst door aad om 20:45:33 [permalink]
LPF
Gisteren was ik benieuwd of de LPF zelf ook nog wat te melden had over de nieuwe fractievoorzitter en tikte daarom niets vermoedend www.lpf.nl in en kreeg toch wel heel bijzondere partij-informatie op mijn scherm.
[Internet] Geplaatst door aad om 20:36:21 [permalink]
Nieuwe gebruiken - 1
De meeste trams in Rotterdam hebben rechts twee zitplaatsen naast elkaar en links een enkele. Je ziet al een poosje dat mensen links gaan zitten met hun rug naar het raam en beide benen/voeten halverwege op het gangpad. Ik maak er een sport van om met mijn schoenmaatje 46 lekker op hun voeten te trappen ("O, pardon!").
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 20:29:16 [permalink]

Monday 19 August 2002

Cupido en alcohol?
Toevallig (?) bij elkaar op nu.nl:
Van nu.nl
[Nieuws] Geplaatst door aad om 21:36:30 [permalink]
DVD regio code
Worden de filmbonzen eindelijk wijzer?
[Nieuws] Geplaatst door aad om 21:24:47 [permalink]

Sunday 18 August 2002

Verwondering
Met mijn elektro en ICT achtergrond weet ik vrij goed hoe het allemaal werkt maar ik had zojuist toch weer die verwondering toen ik wat software aan het laden was van de Asus-site in Taiwan. Nog even gekeken hoe het netwerk-pad liep: Amsterdam (Nederland), Elkridge (Maryland VS) , San Jose (Californië VS) en daarna Taipei (Taiwan). Het omspant drie continenten en twee oceanen en je gaat letterlijk de halve wereld over. Wonderlijk.
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 14:56:14 [permalink]
The Gadgets Weblog
[Internet] Geplaatst door aad om 11:16:35 [permalink]
Die mooie zomer
Het wordt weer zo'n zondag, waarop half nederland zich verplicht voelt zich naar de kust te begeven om daar mannetje aan mannetje een dosis huidkanker op te doen.
Wat haat ik dat mooie weer. Kan het niet gewoon een graad of 21 zijn, met een licht motregentje in de vroege ochtend, waardoor het gras heerlijk fris ruikt als je buiten komt? Ons land is toch niet berekend op mediterrane temperaturen? Dan had het wel Italie of Spanje geheten. Hier is toch binnen de kortste keren het bier op?
Hoe moet ik morgen nu weer uitleggen, dat ik de hele dag heerlijk binnen ben gebleven, Aad en ik, zij aan zij, achter onze computers, Tropico spelend of het onlangs in de uitverkoop van Mediamarkt aangeschafte Theme Park World? Ik had al Rollercoaster Tycoon, maar dit mocht niet aan mijn verzameling ontbreken. Enfin, één troost, ook deze zomer gaat weer voorbij. Op 2 september krijgen we de sleutel van ons nieuwe huis en wie weet, zal ik volgend jaar ook tot de categorie verplicht BBQ-en tijdens het weekend behoren. Gezellig in de dampen van de BBQ van onze buren en het gekrijs van de ongetwijfeld aanwezige buurtkinderen. Gelukkig zit daar nog wel een flinke ruimte tussen, maar net als kattengejank klinkt kindergeblèr overal doorheen. Je merkt het al, een ware kindervriend.
[Algemeen] Geplaatst door hedy om 08:51:44 [permalink]

Saturday 17 August 2002

Nucleus v1.5
Zojuist zonder een enkel probleem over op Nucleus v1.5. Klasse, Wouter!
[Internet] Geplaatst door aad om 15:34:30 [permalink]

Friday 16 August 2002

Ferry H.
Ferry HoogendijkDe "meest sympathieke" LPF'er, Ferry H., heeft het vertrek van Dijkstal uit de kamer kiezersbedrog genoemd. Mag ik even braken? Heeft Mat Herben dat dan ook niet gedaan? En hoewel je in het geval van mevrouw De Vilder niet van kiezersbedrog kan spreken is dat in ieder geval niet zo netjes en integer geweest. En als je er goed over nadenkt is de huidige LPF eigenlijk één groot kiezersbedrog.
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 22:57:47 [permalink]
Beleggers zijn gek - 6
Toen de VOC begon met het uitgeven van aandelen was het doel duidelijk; Een bedrijf heeft kapitaal nodig en retouneert daarvoor in ruil een deel van de eventueel te maken winst. Een constructie met voordelen voor beide partijen. Natuurlijk is de verschaffer van het kapitaal, de belegger, vooral geïnteresseerd in de mogelijkheid van het bedrijf om winst te maken zodat hij een leuk rendement krijgt op zijn investering maar de constructie is helder: je verschaft geld aan een bedrijf waar je vertrouwen in hebt waarbij je verwacht je investering met winst terug te verdienen.

Tegenwoordig spelen er ook hele andere dingen. Bijvoorbeeld hedge-funds. Je kan je aandelen tegen een vergoeding uitlenen aan iemand anders die ze dan gaat gebruiken om stevig te speculeren. De uitlener loopt geen risico maar de lener is alleen bezig met het proberen om geld te verdienen. Het bedrijf waar die aandelen van zijn speelt allang geen rol meer. Het is handel in lucht maar wel van een soort dat invloed heeft op "de economie". De handelaren maken elkaar gek en zorgen er zo voor dat een bedrijf op papier veel meer waard is dan in werkelijkheid (ik heb al eens keer iets over de kwaliteit van de analisten gezegd). Als daar dan normale correcties op komen kan het land in paniek raken terwijl er eigenlijk niets aan de hand is. De opgeblazen ballon neemt weer normale proporties aan.

Moeten we niet terug naar het beleggen in zijn zuivere VOC-vorm?
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 22:31:43 [permalink]
Virus informatie
Gezien bij Hello-Again en nu ook bij Zwavelaars (zie het menu, links onderin) actuele virus informatie.
[Internet] Geplaatst door aad om 21:42:43 [permalink]

Thursday 15 August 2002

Warm?
Zon's Morgens als ik naar mijn werk ga is het nooit te warm en overdag breng ik door in een airconditioned gebouw waar je soms maar beter je colbertje aan kunt trekken, anders is het te koud. Als je weer buiten komt merk je pas wat je overdag gemist hebt. Aan de ene kant is het jammer dat je overdag helemaal niet merkt hoe lekker het weer buiten is maar aan de andere kant is het zo wel plezieriger werken. Vroeger heb ik wel in gebouwen gewerkt met een plat dak en zonder airco. Op dagen met temperaturen boven de 25C kwam er niet veel werk uit je handen en werd er veel tijd besteed aan het halen van ijsjes en koele dranken. Comfortabel was het zeker niet. Sterkte aan iedereen die moet werken in een te warm gebouw.
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 21:59:12 [permalink]

Wednesday 14 August 2002

Joeri Cornille's Uren.Dagen.Nachten.
Na wat problemen met zijn provider heeft Joeri van Uren Dagen Nachten een nieuwe plek gevonden.
[Internet] Geplaatst door aad om 20:28:37 [permalink]

Tuesday 13 August 2002

Upgrade DVD-speler
Afgelopen zondag heb ik mijn Philips 957 DVD-speler van nieuwe firmware voorzien. Best wel spannend. Na het invoeren van de CD-ROM met nieuwe software staat de speler een paar minuten te rammelen terwijl er wilde status meldingen over het display rollen. Gelukkig geen problemen. De nieuwe versie zou SVCD's nog beter af moeten spelen maar ik merk eerlijk gezegd geen verschil.
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 22:04:26 [permalink]
Huh?
Hoezo, Coolpix?
[Nieuws] Geplaatst door aad om 21:26:46 [permalink]
Verstand vs gevoel
Balkenende zal niet blij zijn. Na het vertrek van Mat Herben heeft mevrouw De Vilder bedankt voor de post van staatssecretaris van Emancipatie en Volksgezondheid. Hoogendijk moet weer, tussen die paar vrienden die hij heeft, gaan zoeken naar een geschikte kandidaat.

Staan al die LPF-kiezers nog steeds achter hun partij? Als over een paar maanden het kabinet valt en er nieuwe verkiezingen komen zullen ze in het stemhokje deze keer waarschijnlijk meer hun verstand dan gevoel gebruiken. Laten we eerlijk zijn de LPF is toch vooral dat: De Lijst van Pim Fortuyn.
[Nieuws] Geplaatst door aad om 21:20:52 [permalink]

Monday 12 August 2002

Jarig!
www.kaartenhuis.nlHelemaal vergeten; Ik zie net toevallig dat Zwavelaars op 3 augustus zijn eerste verjaardag heeft gehad!
[Nieuws] Geplaatst door aad om 22:12:48 [permalink]
The Fountains to Paradise
Vooral door Arthur C. Clarke's boek The Fountains to Paradise is het idee van de ruimte lift bekend geworden en nu blijkt de NASA ook geld te gaan besteden aan wat serieus onderzoek op dat vlak. Het idee is simpel; Span een draad tussen de aarde en een sateliet in een geostationaire baan. Je kunt nu via die draad een lading naar de ruimte brengen tegen absurd lage kosten in verhouding tot de hedendaagse raketten. De bouw van het internationale ruimtestation, ISS, zou er veel en veel goedkoper door worden. Probleempje is wel om een tegelijk stevige en toch dunne draad te maken die niet onder zijn eigen gewicht bezwijkt. De laatste jaren lijkt dit langzaam binnen het bereik van onze technologie te komen.
[Nieuws] Geplaatst door aad om 21:48:04 [permalink]

Friday 09 August 2002

Vrouw bijt man
In de categorie Man Bijt Hond.
[Nieuws] Geplaatst door aad om 21:03:47 [permalink]

Wednesday 07 August 2002

Edsger W. Dijkstra
Via Tonie het bericht dat Edsger W. Dijkstra gisteren is overleden. Dijkstra was, samen met bijvoorbeeld de Brit Anthony Hoare, een van de invloedrijkste pionieers op het vlak van de informatica. Zijn denkbeelden, zoals bijvoorbeeld te vinden in het bekende boekje "GOTO's considered harmful" uit 1968, hebben vele informatici voor het leven getekend en hebben de basis gelegd voor het zogenaamde gestructureerde programmeren.

Dijkstra was een wat moeilijk mens maar heeft wellicht mede daardoor diverse prachtige citaten op zijn naam staan. Hier volgen er een paar uit mijn blote hoofd:
Asking if a computer can think is like asking if a submarine can swim.

De programmeertaal APL is een vergissing tot in de perfektie doorgevoerd.

Kennis van BASIC komt overeen met een permanente hersenbeschadiging en het leren ervan zou derhalve verboden moeten worden.
[Nieuws] Geplaatst door aad om 21:34:57 [permalink]
Nog een puzzel
Eureka puzzel - Bottle3Na het oplossen van dit puzzel had ik een andere uitdaging nodig. Het werd weer een puzzel van EUREKA, de met vier sterren gewaardeerde "bottle 3" puzzel. Deze heb ik een paar weken geleden gekocht. In eerste instantie snapte ik er helemaal niets van maar gisteren was ik tot de conclusie gekomen wat de truuk moest zijn. Dat bleek ook nog te kloppen want in korte tijd had ik het kruis uit de fles. Niet helemaal zoals het hoort waarschijnlijk maar dat wordt de volgende stap en nu ik weet hoe het in elkaar zit was ook dat te beredeneren. De uitvoering blijkt lastiger, maar goed. Dat komt ook wel goed.
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 21:12:14 [permalink]

Tuesday 06 August 2002

USAbox.com
Had ik het gisteren nog over het feit dat Stupid.com geen spullen buiten de VS stuurt, zie ik vandaag bij L-rs.org de geweldige dienst van USAbox.com. Hiermee krijg je een email en postadres in de USA en sturen ze pakketjes door naar je adres in Nederland! Je moet wel een US-mail formulier ondertekenen en dat door een notaris o.i.d. laten waarmerken... Ze bieden trouwens ook een internationale telefonische doorschakeldienst aan. Wordt een nummer in Florida automatisch doorverbonden naar je telefoon in Nederland.
[Internet] Geplaatst door aad om 21:59:50 [permalink]
Is dat nodig?
Deskundigen vinden het nodig dat Rochelle Rikkers wordt opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. Als je het mij vraagt zou het veel beter zijn om haar in een vertrouwde omgeving te houden, zoals bij haar grootouders. Dat daar dan wel deskundige begeleiding nodig is kan ik mij voorstellen maar om haar op te nemen? Nee, dat lijkt mij meer ingegeven door de wens van "de deskundigen" om een interessant studie-object in de buurt te hebben dan dat het de beste keuze is voor het meisje zelf.
[Nieuws] Geplaatst door aad om 20:52:07 [permalink]

Sunday 04 August 2002

Compleet maf.
Op zoek naar leuke gadgets of een bijzonder cadeau? Breng eens een bezoekje aan Stupid.com, daar is vast wel wat te vinden. Deze Racquet Zapper, bijvoorbeeld, lijkt heel handig. Of dit geweldige cadeau waar zelfs de meest verwende Eigen Huis & Tuin kijker nog jaren plezier van heeft. Jammer dat ze buiten de VS niet verzenden...
[Algemeen] Geplaatst door aad om 10:44:39 [permalink]
Avonturen van Tom Poes
Copyright 2002 Toonder Studio's BVGisteren heb ik "deel 0" van de heruitgave van alle avonturen van Tom Poes gekregen van mijn zus. Het zijn facsimile-uitgaven van de verhalen die vanaf 1955 t/m 1984 in Donald Duck verschenen. Intekenen op alle 20 delen kan bij de uitgever.
[Nieuws] Geplaatst door aad om 10:31:42 [permalink]

Saturday 03 August 2002

Het gaat lekker!
De nieuwe Regering is er nog maar net of er is al van alles te beleven. Er is al meer heibel dan in acht jaar Paars! Een staatssecretaris die na een paar uur al ontslag neemt, een minister die een top-ambtenaar ontslaat, een andere minister die voor zijn beurt aan het praten is wat betreft de lastenverlichting en een vice-fractievoorzitter die zich met de rechtspraak aan het bemoeien is omdat een rechter linksere achtergronden heeft dan hijzelf (dat is niet zo moeilijk met dat enge mannetje Hoogendijk).
[Nieuws] Geplaatst door aad om 14:42:31 [permalink]

Friday 02 August 2002

Beleggers zijn gek - 5
Een gereedschap van beleggers waar ik niet in geloof is de technische analyse van de koersen. Er zullen hier vast heel veel intelligente mensen naar gekeken hebben en op afgestudeerd of gepromoveerd zijn maar het klopt gewoon niet. Het kan bijvoorbeeld niet zo zijn dat trends van vele tientallen jaren geleden per definitie iets zeggen over het heden. Er zal namelijk in die tijd heel veel veranderd zijn. Dertig jaar geleden was de maatschappij anders. Er zaten meer "oude industrie" bedrijven in dan nu, geen Compaq, geen Dell, geen Microsoft, geen Palm en geen Cisco. Als al deze bouwstenen anders zijn hoe kun je dan met gezond verstand volhouden dat je dat kan gebruiken om de huidige situatie te duiden en zelfs om er verwachtingen voor de toekomst aan vast te knopen?
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 22:55:59 [permalink]
Greg Bear
Op de site van Greg Bear, staat het nieuws dat er wellicht een film gemaakt zal worden van zijn boeken The Forge of God en Anvil op Stars. Beide boeken behoren volgens mij tot de "betere" science-fiction waarbij Bear ook blijk geeft het "science" deel te begrijpen.

In beide boeken (en ook Moving Mars van hem) wordt een leuk idee uitgewerkt. Dat met de boekhouding van elk atomair deeltje (voor zover dat bestaat) te rommelen is, mits met een ander deeltje precies het tegenover gestelde gedaan wordt. Je kan daardoor iets per direkt over gigantische afstanden verplaatsen als je iets anders maar een zelfde afstand de andere kant op verplaatst.
[Nieuws] Geplaatst door aad om 22:39:44 [permalink]
Cherry Duins
Een foto van transcedente meditatie op duizend woorden deed mij aan Cherry Duins denken. Heel wat jaren geleden maakte hij een programma over "TM". Hij bezocht een TM-centrum ergens in Zwitserland. Hier kreeg hij uitvoerig uitleg over hoe gevorderde beoefenaren van TM konden "hoppen" of "vliegen". Waarop Duins met die typische stem van hem opmerkte "maar mensen kunnen toch niet vliegen!?"
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 22:29:47 [permalink]
Miljoenen
Ik heb het idee dat als je alle aantallen optelt van die Viacom-borden ("X miljoen treinreizigers/voetgangers/... per dag") dat je ruim over de 16 miljoen uitkomt.
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 21:59:57 [permalink]