Zwavelaars

De dingen die mij bezighouden

Thursday 31 October 2002

Back online!
We zijn er weer! Het heeft even geduurd maar we hebben weer een werkende ADSL-verbinding! Hoewel de verbinding puur qua ADSL eigenlijk gelijk werkte, moest Tiscali eerst nog iets wijzigen op het meer logische netwerk-vlak en dat heeft dus anderhalve week geduurd. Hoe dan ook: eindelijk online op ons nieuwe adres!
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 20:34:13 [permalink]

Tuesday 29 October 2002

Bali
De recente aanslag op Bali is inmiddels weer uit het nieuws verdwenen. Ruim 85% van de bevolking is echter op de een of andere manier financieel afhankelijk van toeristen en die zullen nu wegblijven. Toen wij er in maart voor het laatst waren was het ook merkbaar rustiger dan vorige keren. Dat was natuurlijk een direkt gevolg van de aanslagen op het WTC in New York. De gidsen vonden het aan de ene kant wel leuk want ze konden meer tijd doorbrengen met hun gezin maar geld verdien je daar natuurljk niet mee. En nu weer een paar gekken die er voor zorgen dat die inkomsten nog wel een tijd laag zullen blijven. Die zelfde gekken zullen waarschijnljk wel een verhaal hebben dat hiermee de westerse samenleving een zware klap is toegebracht. Een wellicht grotere klap wordt echter uitgedeeld aan de plaatselijk bevolking.
[Nieuws] Geplaatst door aad om 09:22:40 [permalink]

Friday 25 October 2002

Ergernissen
Leuk, bezoek ontvangen in je nieuwe huis! Ondanks de nog uit te pakken dozen en het ontbreken van meubilair, dat nog in bestelling is, is het huis nu wel Besuch fähig. Een van de redenen waarom wij wilden verhuizen, was het ASO-gedrag van sommige medebewoners. Midden in de nacht, trippel trippel trippel, click autodeur open, KNAL autodeur dicht, starten motor en natuurlijk ... HONKING THE HORN!
Gisteravond dus, ons bezoek neemt afscheid, rijdt weg en je raadt het al. HONKING THE HORN. Onze buren in de zeer gezapige rustige wijk Plan Landweg zullen wel erg blij met ons zijn .
[Algemeen] Geplaatst door hedy om 08:11:01 [permalink]

Monday 21 October 2002

We zijn er nog!
Vorige week maandag is Huize Zwavelaars verhuisd van Rotterdam naar Poortugaal (met twee o's en a's ). Inmiddels zijn we daar weer helemaal “op orde”. Hoewel de computers en ADSL inmiddels aangesloten zijn en werken, zijn de IP-adressen voor Tiscali in onze wijkcentrale “op”. Volgens de (prima) helpdesk van Tiscali zal dit binnen een paar dagen geregeld zijn en vanaf dat moment zullen we hier weer regelmatig nieuwe berichten plaatsen.
[Algemeen] Geplaatst door aad om 09:20:59 [permalink]

Thursday 10 October 2002

Zo lang?
Loesje
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 22:20:14 [permalink]

Monday 07 October 2002

Niet lip-sync
Er zijn veel van die reclames waar overduidelijk een poging ondernomen is om de acteurs na te synchroniseren. Vooral veel make-up producten die door een bekend fotomodel de hemel ingeprezen worden zijn voorzien van een stem die duidelijk niet goed synchroon loopt met de lippen. Waarom eigenlijk? Een dergelijke simplistische manier om een spotje opnieuw te gebruiken geeft volgens mij een zekere minachting van het publiek weer. Laat toch gewoon de orginele stemmen horen en zet daar eventueel ondertitels bij maar niet dat stomme ge-mis-praat. Het zal wel het beleid zijn van de hoge bazen van die concerns die juist vinden dat de klanten in hun eigen taal aangesproken worden. Ze zijn blijkbaar niet op de hoogte van het feit dat in Nederland en Begië de films en series ondertiteld worden en niet, God zij dank, “nagesproken”. Beste reclame-mensen van die concerns in Nederland, kunnen jullie je bazen niet duidelijk maken dat we dat niet leuk vinden? Dat het mateloos irrant is als we dat op TV zien en dat het juist een reden is om het product niet te kopen?
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 20:48:58 [permalink]

Sunday 06 October 2002

Het mag weer
Gisteren in een van de vele klus/woon/life-style programma's die er in het weekeinde op de TV te zien zijn, vertelde een styliste een paar keer dat “iets weer mag” in het interieur. Behang “mag weer” en ook veel krullen “mogen weer”. En wie zegt dat nu eigenlijk? Welke instanties bepalen of “iets weer mag”? Mensen die zichzelf deskundigen noemen? Ik denk dat iets “mag” als je het zelf mooi of leuk vindt en daar heb je geen enkele deskundigheid voor nodig.
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 21:58:30 [permalink]
Prins Claus
Een sympathiek mens, misschien te aardig voor zijn lot, 'echtgenoot van' is op deze prille herfstdag overleden. Als je de roddels van mijn Haagse kapper zou moeten geloven, werd Claus menigmaal door zijn vrouw op onheuse wijze in gezelschap 'voor paal gezet'. Toch schijnt het een goed huwelijk te zijn geweest en heeft onze koningin veel van hem geleerd. Ik reciteer het chançon van mijn lievelingszanger Jaques Brel 'les vieux':
Et l'autre reste là, le meilleur ou le pire, le doux ou le sévère, Cela n'importe pas, celui des deux qui reste se retrouve en enfer.
[Algemeen] Geplaatst door hedy om 21:30:19 [permalink]
De leukste mop
Op diverse plaatsen hebben we al kunnen lezen wat, volgens wetenschappers, de leukste mop van de wereld is. Op die site kun je ook zien wat bijvoorbeeld de leukste van België en Duitsland is. Als ik een mop had moeten nomineren, zou ik wellicht deze hebben voorgedragen (met dank aan mijn ex-collega Rob de Vries, die hem mij ooit vertelde):
Een Amerikaanse toerist in Duitsland staat voor een standbeeld van Schiller en zegt: "Aha, Goethe! Eine kleine Nachtmusik! Ta-ta-ta-taaaah!
[Nieuws] Geplaatst door aad om 09:30:41 [permalink]

Thursday 03 October 2002

Geen ondersteuning?
Gisteren SP1 voor XP geladen (aangezien ik alle updates trouw geïnstalleerd had, was het “maar” 42MB in plaats van 134MB). Natuurlijk moet je eerst de licentie overeenkomst accepteren voordat de installatie begint. Ik heb hem pas zojuist eens doorgelezen en dan blijkt maar weer dat je eigenlijk als gebruiker geen enkele rechten hebt. Je moet gewoon blij zijn dat je XP mag gebruiken maar verder moet je niet zeuren. En dan te bedenken dat sommige bedrijven huiverig zijn om GNU/GPL software te gebruiken omdat je dit niet koopt en er “dus” geen leverancier is om op terug te vallen. Bij Microsoft (en de meeste andere software makers) heb je dan wellicht voor je gevoel iets om op terug te vallen maar daar moet je dan in ieder geval stevig voor betalen en de garantie is “Mocht het werken, dan horen we het graag!”.
[ICT] Geplaatst door aad om 22:39:16 [permalink]
400 - Unknown host on this server
Bezoekje aan nu.nl gaf zojuist het volgende scherm:
400 - Unknown host on this server
You or your user agent sent a request to this server that it cannot process. This is because the request that you sent is for a server named www.nu.nl on port 80, and that hostname is not known to this server.

Please retry the operation, perhaps using a correct Host header this time or using another name in the URL for the server.

You may try to contact this server again after fixing anything that was wrong at your end of the connection. Alternatively, please try to go to this server's homepage, which may be able to lead you to the location that you want to go.

If you keep on having trouble with this server and the trouble will not go away, no matter what you try, please feel free to contact webmaster@ilse.nl. Be sure to mention the following information:

REQUEST_METHOD: GET
REQUEST_URI: /
SERVER_PROTOCOL: HTTP/1.1
HTTP_HOST: www.nu.nl
Ze doen net of het mijn probleem is
[Internet] Geplaatst door aad om 21:51:40 [permalink]
UPC
Verbal Jam heeft gemerkt dat UPC wat traag is met het afsluiten van zijn account; Na een half jaar kan hij nog steeds mailen. Ik heb ruim een jaar geleden mijn QuickNet account opgezegd, na de nodige schrikbarend slechte ervaringen met UPC. In mei (ik had er geen haast mee) heb ik mijn modem ingeleverd, wat mij nog het terugbetalen van €46 borg gaat opleveren. Eind juli kreeg ik daar een bericht van plus een melding dat het wel eens wat langer kon gaan duren in verband met de invoering van een nieuw financieel systeem. Het geld heb ik nog steeds niet ontvangen.
[ICT] Geplaatst door aad om 21:31:27 [permalink]