Zwavelaars

De dingen die mij bezighouden

Friday 29 November 2002

De Neus van Michael Jackson
Leuke site, dat Anomalies Unlimited. Er staat ook een bizar en grappig verhaal over De Neus van Michael Jackson.
[Internet] Geplaatst door aad om 23:32:32 [permalink]

Wednesday 27 November 2002

Ze stopt?
[Nieuws] Geplaatst door aad om 20:23:16 [permalink]

Tuesday 26 November 2002

Evolutie
Wie zegt dat de evolutie traag verloopt moet het bericht op NOS nieuws eens lezen:
“Kinderen hebben een ingebouwde 'zapklok'. Ze weten precies hoe lang reclamepauzes op televisie duren en zappen precies op tijd weer terug. Dat blijkt uit een onderzoek van Mediabureau Carat.”
[Nieuws] Geplaatst door aad om 21:39:43 [permalink]

Sunday 24 November 2002

Boudewijn Büch
Zijn kenmerkende reisprogramma's, zijn boeken over zijn eiland-gekte, zijn wekelijkse column in de Vara TV-Gids waarin altijd de facinatie doorklonk over mensen die heel hun leven bezig waren geweest aan zoiets raars als bijvoorbeeld de studie van het gebruik van zeep in de zeventiende eeuw. Zijn enthousiasme en bevlogen manier van vertellen straalde uit zijn werk. Na het lezen van zijn boeken of het zien van zijn programma's deelde en begreep je zijn facinatie. In een tijd waar de TV steeds gepolijster wordt, zullen we zijn eigen geluid heel hard missen.
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 19:49:28 [permalink]

Saturday 23 November 2002

Heren, oppassen met die laptop!
Via nu.nl, nuttige informatie voor alle mannelijke laptop gebruikers.
[Nieuws] Geplaatst door aad om 19:26:52 [permalink]
Daar zijn we weer!
Hoewel Zwavelaars gewoon in de lucht was, bleek het niet mogelijk de site te benaderen. Dit was het gevolg van een verandering met de DNS-servers bij mijn “hoster”. Door een miscommunicatie tussen die hoster, mijzelf en vooral Network Solutions, was Zwavelaars uiteindelijk effectief niet meer te benaderen. Maar goed, we zijn er weer.
[Nieuws] Geplaatst door aad om 17:31:35 [permalink]

Wednesday 13 November 2002

Metro
Sinds onze verhuizing gaan we met de metro naar ons werk in plaats van tramlijn 1. Inmiddels denken we met weemoed terug aan die tram. Vooral na de ingebruik name van de verlengde Calandlijn op 4 november rijden de metro's zeer onregelmatig en zijn in de spits compleet afgeladen. Ik hoop dat de nieuwe lijn en dienstregeling snel op orde komt want zo is het een drama.
[Nieuws] Geplaatst door aad om 22:34:28 [permalink]

Tuesday 12 November 2002

Kerst
Sinds enige tijd zien we overal om ons heen dat De Feestdagen weer in aantocht zijn. Al weken is aan de reclame op TV te zien dat Sinterklaas weer spoedig in het land zal zijn. Ook winkels zijn druk doende om de etalage met Sint- of Kerstspullen te vullen. Hier bij Zwavelaars zie ik aan het aantal malen dat men ons via de zoekmachines weet te vinden via het woord “kerstverhaal” dat het einde van het jaar weer in aantocht is. Of Zwavelaars weer een kerst-stokje start? Wie weet...
[Nieuws] Geplaatst door aad om 21:01:26 [permalink]

Sunday 10 November 2002

Keuken plaatsen
Vorige week is bij ons een nieuwe keuken geplaatst. Vanaf maandag was het dus rommelig in huis. Collega's wisten ons op te beuren met allerlei horror verhalen over het keukenboeren gilde. We hebben alles maar over ons heen laten komen. Aan het einde van elke dag, als we in spanning ons huis binnen kwamen, namen we de schade op. Het viel steeds mee. Er werd netjes gewerkt, weinig of geen stof te vinden en men leek op schema te liggen. Op vrijdag was het klaar. Alles was werkend en in prima staat. Hoewel, er was een foutje gemaakt. Dit bleek echter goed oplosbaar te zijn. Binnenkort wordt het afgerond, hopen we...
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 20:27:40 [permalink]

Tuesday 05 November 2002

Een dodende jesus
Via nu.nl, een bericht dat veel weg heeft van een “broodje aap” verhaal: Dashboard Jesus Kills Ohio Teen. Prachtig is de laatste zin: “We're just glad our daughter had Jesus in her heart when she died,” said Mr. and Mrs. Fulps.
[Nieuws] Geplaatst door aad om 20:41:59 [permalink]

Monday 04 November 2002

Pankoek
PannekoekPaul van Grembergen, de Vlaamse minister van Cultuur, heeft natuurlijk gelijk. Het is onzin dat de officiële spelling “pannenkoek” is. Immers, het gaat om een “koek” uit een “pan”, een “pankoek”. Een woord dat beter uit te spreken valt als je “pannekoek” zegt. Niet zo vreemd dat men het in de VS en andere engelstalige landen over een “pancake” heeft. Hoeveel coke je dan wel niet gesnoven moet hebben om te bedenken dat de nieuwe spelling “pannenkoek” moet zijn, gaat mijn voorstellingsvermogen te boven.
[Nieuws] Geplaatst door aad om 21:37:15 [permalink]

Saturday 02 November 2002

The Matrix: Cow?
Via Q-blog, dit zeer leuke en knap gemaakte filmpje.
[Internet] Geplaatst door aad om 22:20:46 [permalink]
Philips P 210
Nooit geweten, de eerste “zak japanner” was de Philips P 210.
[ICT] Geplaatst door aad om 22:05:25 [permalink]

Friday 01 November 2002

Gebitscorrectie?
Vanavond naar 'The Others' gekeken op video, met Nicole Kidman in de hoofdrol. De film is hier en daar een klein beetje griezelig, maar haalt het niet bij films als 'The Blair Witch Project'(deel I)als het om griezelen gaat en is af en toe echt slaapverwekkend. Wat me nu opviel is, dat zo te zien Nicole wat aan haar tanden heeft laten doen. Een van haar grootste charmes, haar aandoenlijke pruimenmondje, is op onverklaarbare wijze verdwenen. Jammer, want dat maakte haar nu juist uniek. Doet me denken aan Faye Dunaway, die op een gegeven moment na haar succesfilms als 'Bonny & Clyde' en 'China town' op het witte doek verscheen, ik meen in de film 'Wait until spring, bandini', met enorm grote stifttanden, weg charme en gelijk 10 jaar ouder. Genoeg reden dus om goed te blijven poetsen.
[Algemeen] Geplaatst door hedy om 23:10:08 [permalink]