Zwavelaars

De dingen die mij bezighouden

Friday 28 March 2003

Michael Moore
Al eerder schreef ik wat over Michael Moore, de man die onlangs bij het in ontvangst nemen van een Oscar voor de beste documentaire, felle kritiek gaf op Bush. Zijn open brief aan “W” is grappig en fel en geeft aan in welke stijl zijn boek Stupid White Men, waarvan op zijn site een hoofdstuk te lezen is, de aanval opent op de Bush-kliek.
[Nieuws] Geplaatst door aad om 22:43:17 [permalink]
Kip, koe en varken
KipVroeger zagen we bij de ruimingen van koeien (BSE) en varkens (varkenspest) nog regelmatig huilende veehouders op de buis. Met de kippenruimingen is het wat dat betreft een stuk rustiger. Geen schokkende beelden van een tros kuikens in de grijpers van een graafmachine, geen dode kippen die uit protest in een boom zijn gehangen. Niets. Zijn kippenboeren harde, gewetenloze mensen die helemaal geen gevoel hebben? Die alleen maar aan geld denken? Die bij het zien van een kluwen dode kuikens gelijk uitrekenen dat de schade, dankzij de compensatie van het Rijk, minimaal is?

Inderdaad.

Maar waarschijnlijk speelt vooral een rol dat de meeste mensen niet zo'n band opbouwen met een kip of kuiken als met een Gretha27 mogelijk is na een paar jaar. Maar het maakt de kippenruimingen allemaal wel minder interessant voor het grote publiek.
[Nieuws] Geplaatst door aad om 21:24:20 [permalink]

Wednesday 26 March 2003

Waste
Door een interview, daarnet op TV, met een Britse hospik uit de Golfoorlog en de ellende die hij toen meegemaakt heeft, moest ik denken aan een vrij bekend gedicht dat ik jaren geleden eens tegen kwam. Met wat zoeken op internet heb ik het weer gevonden:

Waste of muscle, waste of brain,
Waste of patience, waste of pain,
Waste of manhood, waste of health,
Waste of beauty, waste of wealth,
Waste of blood, waste of tears,
Waste of youth's most precious years,
Waste of ways the saints have trod,
Waste of glory, waste of God,
War!

“Woodbine Willie”, WO-I
En dat staat even los van de vraag of je “voor” of “tegen” de inval in Irak bent.
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 22:14:51 [permalink]
Nudge, nudge, wink, wink
Jaren geleden heb ik eens de “Ultimate Monty Python Rip Off” CD gekocht met daarop alle bekende Python sketches. Pas weer eens beluisterd in de auto en daar heb ik nog dagen plezier van gehad! De liedjes “Finland, Finland” en “I like Chinese” bleven de hele dag in mijn hoofd nagalmen, naast die prachtige zinnen als “Your wife interested in.... photographs Eh? Know what I mean - photographs? He asked him knowingly.... nudge, nudge, snap, snap, grin, grin, wink, wink, say no more.” Om over de dead parrot maar te zwijgen.
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 21:45:47 [permalink]
Da's jammer...
Karel “Kiekens” De Derde Belg is gestopt met zijn weblog en dat is jammer.
[ICT] Geplaatst door aad om 21:26:13 [permalink]

Friday 21 March 2003

Ik snap het allemaal niet...
Op het moment dat de eerste schoten in Irak vielen, daalde de olieprijs met 6% en stegen de beurzen. Ben ik nu gek of zijn die beleggers niet helemaal goed snik?
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 22:17:05 [permalink]
Lente!
BloesemPrecies op dit moment is de (astronomische) lente begonnen!
[Nieuws] Geplaatst door aad om 02:02:00 [permalink]

Thursday 06 March 2003

Special Bite
Ben je op zoek naar eetrecensies van restaurants in de grote steden kijk dan eens naar Special Bite. Vergeleken bij een site als Iens een stuk professioneler opgezet met handige zoekfuncties en een wekelijkse mailing brengt je op de hoogte van alle nieuwe hotspots in de regio.
[Algemeen] Geplaatst door hedy om 08:19:02 [permalink]