Zwavelaars

De dingen die mij bezighouden

donderdag 29 mei 2003

Voorkennis
MierenVanmiddag, in de tuin, zag ik mieren druk bezig om tussen de naden van de tegels door hun nest vrij te maken van zand. Korrel voor korrel werd in een straal van 20cm rond de ingang van het nest weggebracht. Over een week wordt onze tuin en het terras grondig onder handen genomen, waarbij letterlijk geen steen en plant op dezelfde plek blijft.

Wat zouden die mieren vanmiddag gedaan hebben als ze dat geweten hadden?
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 17:40:43 [permalink]

dinsdag 27 mei 2003

Quote van de Week
In de categorie Quote van de Week verwijs ik graag naar een berichtje op nu.nl, waarin Prof.dr. J. van den Herik en prof.dr. E. Postma geciteerd worden. Ze zeggen dat, op termijn, een kunsthistoricus het af gaat leggen tegen een computer. Op die manier zou een computer een echte Rembrandt kunnen herkennen, terwijl de mens hier wellicht nog moeite mee heeft. Het citaat waar ik moeite mee heb, staat aan het eind:
De computer moet wel een beetje gevoel voor waarneming krijgen, zeggen ze.
Ja, hallo, daar zit nu juist het probleem!
[Nieuws] Geplaatst door aad om 17:44:00 [permalink]

maandag 26 mei 2003

Beter en beter
Haringen (www.dierentuin.net)Elk jaar weer hetzelfde verhaal; De nieuwe haring is w??r beter dan het vorige jaar. Zou dat nu echt waar zijn of is het alleen maar een poging om de verkoop te stimuleren? Ik gok op het laatste.
[Nieuws] Geplaatst door aad om 17:38:00 [permalink]

zondag 25 mei 2003

Kerk van kaas?
Toch raar, dat je op Ananova het bericht moet lezen dat men in Edam een Kaaskerk wil maken, terwijl ik dat nog niet ergens anders gehoord had.
[Nieuws] Geplaatst door aad om 15:11:14 [permalink]

donderdag 22 mei 2003

Shit!
Wat een manier om het loodje te leggen...
[Nieuws] Geplaatst door aad om 21:06:31 [permalink]
Nucleus v2.0
Gisteren in 'no time' over naar Nucleus v2.0. Die upgrade instructies en scripts maken het toch wel erg eenvoudig.
[Nieuws] Geplaatst door aad om 20:42:26 [permalink]

vrijdag 16 mei 2003

Luuk
Gisteren ontving ik het bericht dat Luuk op 56 jarige leeftijd plotseling is overleden.

Bij het eerste bedrijf waar ik na mijn studie ging werken (Ormas) is hij lange tijd mijn chef geweest. Ik zal hem altijd herinneren als een briljante, aardige man met veel humor. Luuk is met zijn schaakprogramma YNCT nog de Nederlandse kampioen computerschaak van 1981 geweest. De reden van die naam was typisch Luuk; Het programma had soms een nogal onvoorspelbaar gedrag in het eindspel, zodat een gewonnen partij door een paar domme zetten toch nog werd verloren. Je kon eigenlijk niet zeggen of dat eindspel goed zou gaan. YNCT staat dan ook voor “You Never Can Tell”.
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 22:03:55 [permalink]

dinsdag 13 mei 2003

Het werkt echt!
Inmiddels de eerste oud-klasgenoot van de middelbare school gevonden via www.schoolbank.nl en dat is toch wel 26 jaar geleden dat ik hem voor het laatst gezien heb...
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 21:48:24 [permalink]

maandag 12 mei 2003

WAP
Met de komst van twee nieuwe mobiele telefoons in huize Zwavelaars, kon het natuurlijk niet uitblijven, “Zwavel goes WAP!” op http://www.zwavel.com/wap/. Opera gebruikers kunnen hier natuurlijk direkt op klikken anderen moeten hun WAP-phone of PDA opstarten...

Eens kijken wat dat allemaal gaat worden. Leuk is natuurlijk om de Zwavelaars RSS-feed om te zetten naar WML...
[Nieuws] Geplaatst door aad om 19:42:12 [permalink]

maandag 05 mei 2003

Reizen
Grappig. Achterburen vertelden gisteren dat ze na een bezoek aan onze site, dachten dat we werkzaam waren in de reiswereld.
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 21:21:43 [permalink]

vrijdag 02 mei 2003

Gadgeteers
Zijn er nog gadgeteers die Gizmodo niet kennen?
[Internet] Geplaatst door aad om 21:51:31 [permalink]
Multi Culti
Vanmorgen in de metro begint achter mij een meisje in rap portugees in haar mobieltje te praten. Ergens verborgen in die voor mij onverstaanbare rij woorden, is opeens “centraal station” te horen om direct weer te verdwijnen in een woordenbrij. Na een paar minuten sluit ze het gesprek af met een accentloos “Okee, doei!”.
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 21:20:53 [permalink]