Zwavelaars

De dingen die mij bezighouden

Monday 30 June 2003

Werkeloos deel 1
Waarvan ik nooit had gedacht dat dit mij zou overkomen, is nu toch werkelijk gebeurd. Er zijn van die dingen, bijvoorbeeld beroofd worden, in elkaar geslagen in de metro, als je dat in de krant leest denk je, jeetje dat zoiets kan gebeuren, zo iets overkomt mij niet. Zo ook met gedwongen ontslagen, je denkt dat het alleen gebeurt bij productiebedrijven, waar de omzet terugloopt, of bij banken die hun administratie sterk vereenvoudigen. Echter dat zoiets bij een gerenommeerd beleggingsbedrijf dat haar 70 jarig jubileum heeft gevierd en waarbij ik 20 jaar heb mogen werken gebeurt, nee dat kan niet. Foute conclusie. Afgelopen vrijdag 27 juni heb ik het aan den lijve mogen ondervinden.

Boventallig.... een jaar geleden kende ik dat woord nog niet. Ineens is er ook geen functie voor je te vinden en dat terwijl je toch een brede achtergrond en ervaring hebt en dat terwijl op papier het LIFO stelsel gehanteerd zou moeten worden en er genoeg uitwisselbare functies zijn. Nee, je bent te duur, hebt niet genoeg 'genetwerkt', hebt nooit je mening onder stoelen of banken gestoken. Duur, lastig.

Wat die mensen die je boventallig verklaren je aandoen, als je nog het ouderwetse principe huldigt, wie niet werkt zal niet eten, beseffen ze niet. Het moet toch lekker zijn om eens 'wat rustiger aan te doen'. Je werkt al zo lang. Ja vanaf mijn 19e jaar. Afgelopen 10 jaar niet 1 dag verzuimd, al liep ik krom van de rugpijn, ik ging werken. Vond ik leuk. Jullie hebben toch een dubbel inkomen, wat maakt het uit. Jullie hebben geen gezin om te moeten onderhouden. Dat is zo, maar komt het niet bij jullie op dat je misschien werkt omdat je daar een eer in stelt? Dat het niet direct om de pegels gaat? Ik wist niet eens precies welk salaris ik verdiende.

Vandaag horen nog 70 man dat ze boventallig zijn. Prettige wedstrijd! Zullen die mensen, die vrezen dat zij tot the chosen behoren net als ik niet kunnen slapen? Meneer de president (CEO) wel te rusten slaap maar lekker in uw mooie ivoren toren.
[Persoonlijk] Geplaatst door hedy om 05:20:52 [permalink]

Monday 23 June 2003

Nee, hŤ?!
Wederom een bericht dat het handsfree bellen in de auto ook gevaarlijk is. Ongeveer twee jaar geleden schreef ik daar al eens dit over.
[Nieuws] Geplaatst door aad om 21:15:36 [permalink]

Monday 16 June 2003

Raar
Er is de afgelopen weken al veel gezegd over de heffing op blanco DVD's per 1 juli. Vanaf die datum kost een DVD+R Ä0,50 meer. Dergelijke heffingen gelden al voor audio en video banden maar ook voor CD-r/w's. Zie ook SONT, de stichting die het allemaal uitvoert.

Ik blijf het raar vinden. Sinds kort heb ik een DVD-writer in mijn PC. Het enige doel is om mijn eigen filmpjes er op te zetten (gaat trouwens prachtig!). Nu zou ik moeten gaan betalen omdat ik die DVD's ook zou hebben kunnen gebruiken voor illegale kopieŽn?

Ben ik nu eigenlijk vrij om een DVD te kopieŽren? Ik betaal er nu toch voor? Ik denk dat ik het antwoord wel weet: je betaalt wel maar je mag nog steeds geen kopie maken. Raar. Hoe dan ook, ik voel mij nu absoluut niet meer bezwaard om een kopie te maken van een gehuurde-DVD. Sterker nog, het motiveert mij juist om dat te doen.

Om daar een mooi begin mee te maken heb ik vandaag een spindle met 25 DVD+R's gekocht. Scheelt mij ruim Ä10 door ze nog voor 1 juli te kopen.

De platen/media industrie is momenteel de grootste corrupte bende die er is.
[Nieuws] Geplaatst door aad om 21:56:40 [permalink]

Sunday 08 June 2003

Uitzicht
Fraaie, 220 meter hoge, live webcam op de zendmast van Lopik die in stapjes de horizon afloopt.
[Internet] Geplaatst door aad om 15:25:39 [permalink]

Friday 06 June 2003

Nederlander wint internet-'Oscar'
Bericht op nu.nl over een site die al sinds het begin de “links-kant” van Zwavelaars bevolkt. Proficiat!
[Internet] Geplaatst door aad om 19:44:50 [permalink]

Tuesday 03 June 2003

Puppies te koop
Honden

Zijn ze niet om op te vreten (in figuurlijke zin) deze Korthals Griffon puppies, geboren op 23 april 2003. Er zijn nog enkele reutjes te koop. Leuke foto's op de homepage van moeder Gretna.
[Persoonlijk] Geplaatst door hedy om 12:39:51 [permalink]

Monday 02 June 2003

Waarom?
WespGisteren, in de tuin, zag ik een wesp lopend (!?) over het terras van links naar rechts gaan. Daar aangekomen kon hij niet verder door een stenen rand. Hij liep 10cm langs de rand om vervolgens weer de hele afstand over het terras naar links terug te lopen.

Wat was daar rechts achter die stenen rand allemaal te beleven, zodat die wesp daar lopend naar toe wilde gaan? Een belangrijke vergadering van loopwespen? Een feestje van de buurman? Een orgie? Had hij wel een goede route beschrijving gekregen? Was deze wesp erg teleurgesteld? Heeft hij later nog eens getracht daar te komen? Heeft hij zijn zoontje gestuurd om te zeggen dat pa niet komt? Hoe wist hij van dat feestje af? Email? SMS? Waar woonde mijn wesp? Hoever moest hij nog terug lopen? Kon de wesp eigenlijk wel vliegen of was hij te jong? Te oud? Zou hij, lopend, eigenlijk wel de avond halen of zou een vogel hem binnen een paar minuten opeten? Eten vogels eigenlijk wespen? Wat zijn de natuurlijke vijanden van wespen? Kunnen wespen invalide raken? Dement?

Zwavelaars liet deze en andere gedachten door zijn brein gaan. Nam vervolgens een slok Duvel en dommelde weg in de zon.

Who cares.
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 20:33:43 [permalink]