Zwavelaars

De dingen die mij bezighouden

Monday 21 July 2003

Werkeloos deel 2
Nu ik al een beetje gewend ben aan mijn nieuwe 'status', het is tenslotte al weer 3 weken geleden dat ik boventallig werd verklaard(zie werkeloos deel 1), niet te verwarren met overjarig hoewel het in mijn geval wellicht beiden opgaat, voel ik mij als een drenkeling die het zinkende schip heeft moeten verlaten, maar nog geen veilige thuishaven heeft gevonden. Een beetje ronddobberend zoekend naar drijfhout, zoals beschreven in De Drenkeling.

Nadat ik de afgelopen weken veel energie heb geput uit de strijd tegen de onrechtvaardigheid door mijn zaak voor te leggen aan de Begeleidingscommissie Sociaal Plan, het LIFO principe is immers niet gevolgd, en door me te verzekeren van juridische bijstand, ben ik tijdelijk in een wat rustiger vaarwater beland, luisterend naar muziek van Gino Vanelli van het album Powerful People.
The Work Verse
I've been slavin' my mind just to try to find a way out
And it's been on my brain just to put the blame on you
I've gotta find a way just to make my day a useful one
Cause i'm a front row ticket to a nothin' show
I've got one free pass just to let me know

Hey babe it's a stagnant time
But it takes more than that to hang my coat and hat and sleep
I've gotta sweat once more till my bones feel sore
I tell you why

Cause i'm a front row ticket to a nothin' show
I've gotta crash this prison and not let go
My heart's on a sun cloud screamin' for progress
'cause i want work
I'll keep slavin' my mind just to try to find some kind of light

I'm gonna burn this damn ticket and think of tomorrow
And i won't live this long life in stagnation no more
My heart's on a sun cloud screamin' for progress
Cause i'm a man
And man's gotta work
[Persoonlijk] Geplaatst door hedy om 07:20:58 [permalink]

Sunday 20 July 2003

Lulkoekbingo
Pas deze week las ik in de Intermediair van 3 juli 2003, een zeer interessant artikel van Ilse Engwirda “Zeg het met bullshit”. Ze schrijft hierin: “Wie zijn baas niet meer kan volgen, moet oppassen. Want managementjargon wordt vooral gebruikt om de echte bedoelingen te verhullen.” Grappig is het stukje over hoe dit, volgens een vast recept, te werk gaat. Het voorbeeld is zo herkenbaar dat ik het hier integraal weergeef:
De eigenlijke boodschap:
FinanciŽel gaat het slecht. We hebben een achterstand in de betalingen. Daarom gaan we mensen ontslaan en minder produceren.

Stap 1: voeg een aantal vage woorden toe die nooit kwaad kunnen. Bijvoorbeeld context, proactief, relatief. per saldo.
Per saldo gaat het financiŽel slecht. In die context hebben we een achterstand opgelopen in de betalingen. Basically zullen we mensen gaan ontslaan en relatief minder produceren.

Stap 2: maak je boodschap gewichtiger door de woorden te verlengen.
Per saldo is onze financiŽle situatie slecht. In die context hebben we een achterstandspositie opgelopen in ons betalingsverkeer. Basically zullen we mensen gaan ontslaan en het productieniveau relatief verlagen.

Stap 3: verdoezel de akelige woorden.
Per saldo is onze financiŽle situatie minder positief dan voorgaande jaren. In die context hebben we een achterstandspositie opgelopen in ons betalingsverkeer. Basically zullen we een nieuwe uitdaging zoeken voor een aantal medewerkers, en die zo nodig op grotere afstand positioneren, en het productieniveau aanpassen aan de te realiseren omzet.

Stap 4: legitimeer je acties met management concepten.
Per saldo is onze financiŽle situatie minder positief dan voorgaande jaren. In die context hebben we een achterstandspositie opgelopen in ons betalingsverkeer. Basically zullen we rekening houdend met de core competenties een nieuwe uitdaging zoeken voor een aantal medewerkers, en die zonodig op grotere atstand positioneren. Daarbij baseren we ons op hun balanced score card. We gaan weer focussen op onze core business en het relaltieve productieniveau volgens just in time principes aanpassen aan de te realiseren omzet.
[Nieuws] Geplaatst door aad om 13:43:32 [permalink]

Sunday 13 July 2003

Schrijven
Blijft leuk, deze site van GE.
[Internet] Geplaatst door aad om 22:59:39 [permalink]

Tuesday 01 July 2003

Restrooms of the Future
Een hele site over de toiletten van de toekomst.
[Internet] Geplaatst door aad om 22:44:41 [permalink]
Uw Mening Telt!
[Nieuws] Geplaatst door aad om 22:35:37 [permalink]