Zwavelaars

De dingen die mij bezighouden

Sunday 31 August 2003

Batterijen
Op zoek naar een “raar” of moeilijk verkrijgbaar type batterij of accu? Kijk eens op Allebatterijen.nl, die hebben een bijzonder grote collectie en leveren stipt af. Je bestelling heb je in twee of drie dagen in de bus!
[Internet] Geplaatst door aad om 16:48:05 [permalink]
Exit GN
Van der Giessen - de NoordNog meer ontslagen in een buurgemeente van mijn geboortedorp. Zoals bekend, gaat de werf van der Giessen - de Noord in Krimpen aan den IJssel stoppen en de 400 werknemers komen op straat te staan. Mijn vader heeft tot zijn pensionering 40 jaar bij die werf gewerkt. Eerst “buiten” en later op de tekenkamer. Hij had veel verhalen over de familie Van der Giessen maar ook zijn vroegere chefs. Eerst “de oude Speksnijder” (“de oude Spek” ) en later zijn zoon. Ik heb hier nog veel boeken over de schepen die bij de werf ontworpen en gemaakt zijn. Foto's vol van trotse mensen op het moment dat het schip de helling afgaat.

Ook in de jaren 70 en 80 was de opvatting dat de Nederlandse regering roomser is dan paus; Landen als Duitsland, Frankrijk en Italië subsidiëren, al dan niet in het geniep, hun scheepswerven en Nederland doet niets; “Omdat het niet mag.” Triest dat zo'n prachtige bedrijfstak uit Nederland verdwijnt.
[Nieuws] Geplaatst door aad om 09:16:00 [permalink]

Saturday 30 August 2003

Ohoeboeroe
OehoeboeroeZo rond 1990 was ik een regelmatige bezoeker van de nieuwsgroep soc.culture.netherlands. Een regelmatig terugkerend fenomeen was toen al de vraag wat de juiste naam van de uil uit Paulus de Boskabouter zou zijn: Ohoeboeroe (juist) of Oroeboeroe (onjuist). Pas ben ik de nieuwsgroep weer gaan bezoeken en nog steeds blijkt dit een onderwerp te zijn waarover men het niet eens kan worden. In deze post kun je zelfs een groot aantal sites vinden die over dit onderwerp gemaakt zijn en dan in ieder geval door de Oroeboeroe-aanhangers. De andere partij heeft ook zijn sites, zoals deze. Laten we het maar een stukje internet cultuur noemen.
>> De Naam van de Uil uit Paulus de Boskabouter is Oeroeboeroe.
>
> Das nog steeds niet onafhankelijk aangetoond
> dus het is iets te stellig om te zeggen dat dat
> de naam is.

Het is duidelijk aangetoond:
http://www.xs4all.nl/~kvandoel/oer/truth.html
http://lcg-www.uia.ac.be/~erikt/comics/paulus.html
http://hopje.xs4all.nl/~oeroeboeroe/
http://members.tripodnet.nl/exception/
[[knip]]
http://www.ovosoft.nl/leesplank
--
Niek Holtzappel (Ravachol) Homepage: http://www.xs4all.nl/~nholtz
Nieks Log: * http://www.xs4all.nl/~nholtz/nieklog *
[Internet] Geplaatst door aad om 17:48:51 [permalink]
Absint
Ik kende de naam van de drank absint wel, maar wist er verder niets van. Op deze site kun je er alles over lezen. Kijk ook naar de historie en de FAQ en lees over grootgebruikers als Vincent van Gogh, Oscar Wilde en (natuurlijk) Hemmingway. Absint mag weer verkocht worden (indien het aan bepaalde eisen voldoet) en moet volgens een vast ritueel gedronken worden.
[Algemeen] Geplaatst door aad om 11:59:34 [permalink]

Friday 29 August 2003

Collega
“Wat is Internet toch mooi, hè?!” zei een collega vanmorgen toen hij mijn kamer binnen liep. Natuurlijk moest ik dat beamen, zonder precies te snappen waar hij heen wilde. “Ik was een weekeindje aan het plannen voor de verjaardag van mijn vrouw en wilde wel eens wat meer weten over een hotel dat ik op het oog heb; Via Google kwam ik op een pagina en wie zie ik daar zitten? Aad en Hedy!” Als je op Google op “Hoog Holten” zoekt staan ons kort verslag over dat hotel/restaurant op plaats drie. Wat is internet toch mooi!
[Internet] Geplaatst door aad om 23:21:14 [permalink]

Monday 25 August 2003

Oldeberkoop
Een typische naam voor een mooi dorp in Friesland, waar we weleens doorheen gereden zijn op weg naar Beetsterzwaag. Een dorp dat op dit moment een afschuwelijk geheim met zich meedraagt. Vanochtend is hier op klaarlichte dag een meisje van 11 ontvoerd.

Wat moet er op dit uur om 22:47 door de ouders van dat kind heengaan. De hele dag is er hoop geweest, dat ze toch nog voordat het donker werd gevonden zou worden. Nu is het al een paar uur donker en voorzover bekend geen nieuws. Wat voor een onmens is het die dit op zijn geweten heeft.

Is er dan niemand die iets gezien heeft? Er zijn toch wel buren of leven we inmiddels in een maatschappij waarin men zo is afgestompt, dat men liever de ogen sluit als er naast je iemand in elkaar wordt geramd, dan dat je er wat van durft te zeggen?

Ik herinner me nog het nieuws waarin de ontvoering van Gerrit Jan Heijn werd bekendgemaakt. Op dezelfde dag was er een man als vermist opgegeven, die later de ontvoerder Ferdi E bleek te zijn. Kortom, toeval bestaat niet. Er moet toch iemand zijn die de link kan leggen tussen deze gebeurtenis en iets in zijn naaste omgeving?

Wakker worden mensen, die pet past ons allemaal.
[Nieuws] Geplaatst door hedy om 23:03:53 [permalink]

Sunday 24 August 2003

Twee
Helemaal vergeten; Op 3 augustus is Zwavelaars twee jaar oud geworden!
[Internet] Geplaatst door aad om 21:40:49 [permalink]

Saturday 23 August 2003

MLK
Is Internet niet prachtig? Als je, 40 jaar na het uitspreken van de beroemde rede van Martin Luther King, er nog eens naar wilt luisteren, kun je onder andere hier terecht.
[Internet] Geplaatst door aad om 23:06:44 [permalink]
Two Fat Ladies
Op de website van de BBC kwam ik één van mijn favoriete kookprogramma's tegen, Two Fat Ladies, van het duo Jennifer Patterson (overleden in 1999) en Clarissa Dickson Wright. Hoewel de recepten mij te zwaar en te vet zijn, geniet ik vooral van de verhalen.

Op de BBC website zijn wat anekdotes over hen te vinden. Een ervan gaat over de laatste dagen van Jennifer Paterson.
During her last days at Chelsea and Westminster Hospital when people rang to see how she was, Jennifer would roar: “Still dying!” down the phone at them. She held court at her bedside and demanded visitors brought her caviar rather than flowers which she 'never saw the point of'.
Zelf een liefhebber van kaviaar zou je bijna zeggen: What a lovely way to go.
[Algemeen] Geplaatst door hedy om 07:49:13 [permalink]

Tuesday 19 August 2003

Lemmings
Geweldig! Via KarmaUniverse (de vader van Nucleus), een versie van Lemmings in je browser! Absolute klasse!
Update: door copyright-problemen is het spel niet meer beschikbaar maar verteld de maker daar nu over wat er allemaal gebeurd is...
[ICT] Geplaatst door aad om 21:09:28 [permalink]
Verbieden
Tijdens de spits mag je geen fiets in de metro meenemen. Ik hoop dat ze dit snel uitbreiden met kinderwagens (of “buggy's” zoals dat tegenwoordig vaak genoemd wordt).
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 20:49:57 [permalink]
Lastig
Wat is dat toch lastig tegenwoordig. Veel appels zijn voorzien van een klein plakkertje dat aangeeft van welk merk het is. Niet het ras van de appel ofzo maar de leverancier. Dat is allemaal nog niet zo erg maar dat plakkertje... Als je het eraf haalt, krult het gelijk op en het blijft het aan je vingers hangen zodat je het weer met de grootste moeite in de vuilnisbak kunt krijgen.
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 20:48:07 [permalink]

Sunday 17 August 2003

Gelukkig
Nu.nl, om 18:19Gelukkig hoeven de schepen niet kleiner te worden om op de lage Rijn te varen.
[Nieuws] Geplaatst door aad om 18:21:28 [permalink]

Saturday 16 August 2003

Bloed
Twee dagen geleden was ze het huis binnen geglipt. De twee bewoners, een man en een vrouw, hadden haar niet gezien. In die twee dagen had ze zich schuil kunnen houden in de keuken, de woonkamer en nu dan de slaapkamer. Ze hoopte dat ze deze nacht eindelijk weer eens huis kon houden. Er was nog één hindernis te nemen... De vrouw lag al op bed terwijl de man nog in de badkamer stond. Het kwam er nu op aan! Nu moest ze lenig zijn en goed manouvreren en dan, dan zou de slachtpartij kunnen beginnen.

De man kwam uit de badkamer en ze volgde hem zachtjes, vlak achter hem. Hij schoof de klamboe een stukje opzij en het lukte haar net om naar binnen te schieten. Gelukt! Ze vloog naar boven, opgewonden en blij! Deze nacht zou ze weer genieten van bloed, veel bloed! Boven in de klamboe bleef ze zitten. Even wachten totdat ze slapen. En dan...
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 10:11:43 [permalink]

Friday 15 August 2003

Q-Blog: deel 4
Hij is er weer: Q-Blog.
[Internet] Geplaatst door aad om 22:20:03 [permalink]
W.A.
W.A. waar ben je? Nederland heeft problemen op het gebied waar jij alles vanaf weet. We hebben je kennis, inzicht en wijze raad nodig. We willen horen wat we moeten doen om te voorkomen dat er zout water ingelaten moet worden. We willen alternatieven horen. Korte en lange termijn oplossingen. Maar nee, op het moment dat jij je in eigen land zou kunnen profileren als de specialist op het gebied van watermanagement, ben je afwezig. Horen we je niet. Bezig met het schilderen van de kinderkamer? Jammer dat je daar zulke vuile handen van krijgt. Misschien dat je schoonvader daar nog een truukje voor weet? En natuurlijk op zoek naar de beste zwangerschap gymnastiek in buurt. Gelukkig heeft Prenatal in Den Haag een Megastore, dat scheelt.
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 21:40:32 [permalink]

Thursday 14 August 2003

Foto
Mooi, die foto van Hernant Lakhani, de man die een raket aan een FBI-agent wilde verkopen, kort na zijn arrestatie. Je ziet op zijn gezicht de berusting, de teleurstelling en de wetenschap dat hij waarschijnlijk voor heel lang de gevangenis ingaat.
[Nieuws] Geplaatst door aad om 22:37:21 [permalink]
Dorp
Geboren en getogen in Krimpen aan de Lek, ken ik natuurlijk de buurgemeente Lekkerkerk (die tegenwoordig samen de gemeente Nederlek vormen) erg goed. Het is dan ook triest om te zien dat de firma Bakker in Lekkerkerk zo'n 150 man gaat ontslaan omdat de grote klant Albert Heijn ergens anders hun snacks en worst gaan inkopen. En dat in een dorp van 8000 mensen.
[Nieuws] Geplaatst door aad om 22:29:04 [permalink]

Tuesday 12 August 2003

Al wat gevonden?
Met dit warme weer volg ik het nieuws wat minder goed maar zijn ze nu al gevonden, die massa vernietigingswapens in Irak?
[Nieuws] Geplaatst door aad om 22:56:07 [permalink]
Engels
Vandaag, onder andere op nu.nl, het bericht dat de Nederlandse taal wereldwijd steeds populairder aan het worden is. “Behalve in Nederland zelf” dacht ik direct. Je moet bijvoorbeeld goed zoeken om vandaag de dag nog een winkel te vinden die een “uitverkoop” heeft. Het zijn meestal “Summer Sales” geworden.
[Nieuws] Geplaatst door aad om 22:34:08 [permalink]