Zwavelaars

De dingen die mij bezighouden

vrijdag 31 oktober 2003

Incrowd
In management kringen zijn de Krauthammer-opleidingen een begrip. Triest wordt het als een aantal mensen in een groep, die de opleiding gevolgd hebben, getriggered worden door de situatie en in de gaten hebben dat het de cursus “Hoe te reageren op vreemde situaties” was, hoofdstuk 3, paragraaf 7, sub a om dan natuurlijk ook op deze voorgeschreven manier reageren.

De opmerkingen en grapjes vliegen in zo'n situatie over de tafel zodat iedereen merkt dat ze het ook herkend hebben. In-kraut hammer grapjes.
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 18:05:00 [permalink]

maandag 27 oktober 2003

Werken
Een stukje uit dit bericht op nu.nl, over de baby van M?xima:
De echtgenote van prins Willem-Alexander legde in september op advies van haar artsen haar werkzaamheden neer om rust te nemen. Dat werkt goed. [...]
[Nieuws] Geplaatst door aad om 22:43:49 [permalink]

zondag 26 oktober 2003

Spam - 2
Gemiddeld krijg ik per dag ongeveer 50 ongevraagde emailtjes. Al eerder vertelde ik dat daarbij tegenwoordig ook pogingen bij zijn om je een spamfilter te verkopen. Ook de andere kant, providers die al die rommel voor je willen versturen hebben nu het spam-fenomeen gevonden:
Dear Advertiser,

Our sending servers are top of the line. Connection is a T-1. Proxies are provided and a copy of supermailer will be on the server for you.. Send at speeds of over 250,000 an hour. You get 20 million emails loaded on your server ready to send if you need it. These servers normally run $1500 a month but through this offer only, your price is $750 a month. Go to: www.customerblast.com and submit a request form on our “contact us” page mentioning this ad and the discounted price of only $750 A representative will contact you back. We can have it set up for you within 48 hours. You can login with our remote administrator from anywhere in the world to send your mail.
Thanks,
John
Op de site, die in Panama staat, doen ze hun best om geen leesbaar email-adres achter te laten. De technical en administrative contact van het domein hebben een vaag AOL-adres: Johnson, Sarah htransfer@aol.com

Zou ik toch bijna zin krijgen om die club helemaal suf te spammen...
[Internet] Geplaatst door aad om 10:29:00 [permalink]

zaterdag 25 oktober 2003

Hebbedingetje
Een nieuwe camera van Sony, de Cybershot DSC-T1.
[Nieuws] Geplaatst door aad om 16:26:49 [permalink]

woensdag 22 oktober 2003

Kerstdrama
Probleem voor het kerstmenu: klikkippen die ingezet waren bij de vogelpest hebben nu bij de kalkoenen de zwartekoppenziekte veroorzaakt.
[Nieuws] Geplaatst door aad om 21:22:06 [permalink]

zondag 19 oktober 2003

Zoeken
Interessante zoekmachine, de KartOO visual meta search engine. Geeft een andere insteek als Google er niet uit komt.
[Internet] Geplaatst door aad om 12:33:07 [permalink]
Old webloggers never die
Hij is er weer, De Derde Belg aka Kiekens aka Karolus aka Karel.
[Nieuws] Geplaatst door aad om 11:34:29 [permalink]

donderdag 16 oktober 2003

Sildenafil Citrate
Een nieuw woord voor mijn spam-filter: Sildenafil Citrate.
[Internet] Geplaatst door aad om 21:53:27 [permalink]
Spam
Het is toch triest dat je spam krijgt van een bedrijf dat een spam-blocker wil verkopen...
[ICT] Geplaatst door aad om 21:19:58 [permalink]

dinsdag 14 oktober 2003

87 miljard
Het blijft toch raar. “W” die maar liefst 87 miljard extra vraagt om wapens te vinden die er niet zijn. Voor een dergelijk bedrag kan menig land toch een aardig arsenaal opbouwen. Het kan bijna niet anders of “W” gebruikt dat geld om alsnog de wapens en fabrieken te bouwen waarvan hij gehoopt had dat die er al waren. Saddam is echter slimmer dan Bush (pleonasme?). Hij zette dat bedrag op eigen bankrekeningen in Syri? en deed net alsof hij het aan wapens opmaakte. Bush doet nu eigenlijk net zoiets; hij doet alsof het bedrag aan het zoeken van wapens besteed wordt maar intussen zal het wel op de bankrekeningen van zijn familie en vrienden verdwijnen.
[Nieuws] Geplaatst door aad om 20:48:30 [permalink]

vrijdag 10 oktober 2003

Oeps
Het vorige verhaaltje over het omzeilen van een ongetwijfeld zeer goed doordachte beveiliging deed mij trouwens denken aan iets dergelijks, jaren geleden. Er werd toen een product aangekondigd waarmee het niet mogelijk zou zijn om email verder te verpreiden als de zender dat niet zou willen (Maxima zou er nu blij mee zijn). Mailtjes die zichzelf alleen op het scherm tonen en daarna automatisch, ala Mission Impossible, vernietigd worden. Het simpele feit van een alt-printscreen of een foto van het beeldscherm was echter genoeg om deze “beveiliging” te verslaan.
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 23:34:57 [permalink]
It's a mad, mad, mad, mad world
We wisten al dat de Digital Millennium Copyright Act in de VS niet klopt. We weten ook dat de muziekindustrie al jaren huilt als een verwend kind omdat hun exorbitante inkomsten teruglopen. We weten ook dat ze te dom, te lui, te ingeslapen en te hebzuchtig zijn om in te zien dat er ook een ander distributiekanaal geopend moet worden waar mensen legaal, tegen betaling van een redelijke vergoeding, muziek kunnen laden. En nu zijn er weer een paar van die klojo's die vinden dat het indrukken van de shift-toets bij het laden van een CD bestraft moet moet worden.

Het is te triest om lachwekkend te zijn.
Update: iemand heeft het licht gezien. De aanklacht is ingetrokken.
[Nieuws] Geplaatst door aad om 23:28:31 [permalink]

zondag 05 oktober 2003

Neefjes en nichtjes
Tante Mabel, vertel nu nog eens wat een blaffer is. U kunt zo leuk vertellen. Bijna net zo leuk als opa Jorge over dat verstoppertje spelen met al die mensen. Jammer dat andere opa er niet meer is. Oma vertelt dat hij ook leuk kon vertellen over de padvinderij vroeger in het land waar hij geboren is.
Tante Mabel, er zit poedersuiker aan uw neus.
[Algemeen] Geplaatst door hedy om 11:02:45 [permalink]

woensdag 01 oktober 2003

Minder kranten verkocht
Het nieuws dat er minder kranten verkocht zijn, verbaasde mij niet echt. Wat wil je ook met dit soort geweldige initiatieven!
[Nieuws] Geplaatst door aad om 18:32:00 [permalink]