Zwavelaars

De dingen die mij bezighouden

Wednesday 26 November 2003

SCO vs IBM
Ik weet niet of jullie de wonderlijke juridische strijd volgen tussen SCO en IBM. Het gaat hierbij vooral over het mogelijk geïnfecteerd zijn van de Linux-broncode door nog met copyright beschermde, orginele, “echte”, Unix-broncode, waar SCO de eigenaar van is. De weblog Groklaw geeft hier uitstekende, diepgaande, actuele en uiterst leesbare verhandelingen over.
[Nieuws] Geplaatst door aad om 21:22:23 [permalink]

Friday 21 November 2003

Voor de eer?
Het is opmerkelijk. In de periode voor De Wedstrijd tegen de Schotten, werd in de pers veel aandacht besteed aan de gevolgen voor de carriere van de jonge voetballers in het geval dat ze niet naar Portugal zouden gaan. Dit werd toegelicht met interviews van nog vaag bekende voetballers van vroeger die ook stamden uit een tijd dat het Nederlands elftal niets voorstelde. En wat zien we tijdens De Wedstrijd? Iedereen gaat 90 minuten voluit en stopt zelfs niet met voetballen op het moment dat ze met het benodigde aantal doelpunten voorstaan. Ik heb er maar één verklaring voor. De jonge voetballers waren deze keer voldoende gemotiveerd om 90 minuten te werken, aangezien ze begrepen dat ze anders de miljoenen contracten in Spanje, Italië en Engeland wel konden vergeten.
[Nieuws] Geplaatst door aad om 23:50:15 [permalink]
Spam - 3
Mijn bericht van drie weken geleden lijkt bijna profetisch te zijn geweest. Hoe dan ook, de spam die het bedrijf customerblast.com toen gestuurd heeft, heeft meer mensen geïrriteerd. Sommigen daarvan, zoals de heren Reet, Bastard, VK en De Vries zijn een regelrechte aanval gestart en met redelijk succes. Op dit moment is de site dan ook niet bereikbaar. Ik heb vandaag ook flink minder spam ontvangen dan op andere dagen. Lees de details en de huidige stand van zaken op de genoemde sites. Meedoen kan ook.
[Internet] Geplaatst door aad om 23:03:53 [permalink]

Tuesday 18 November 2003

Balkenende
Een “gestoorde man” is in oktober bij het huis van Balkenende in Capelle aan den IJssel aangehouden omdat een buurvrouw argwaan kreeg toen de man vroeg waar de premier eigenlijk woonde. Met wat zoeken op Internet had de man het adres gemakkelijk kunnen vinden, zoals hier op de site van het Gereformeerd Wetenschappelijk Genootschap. Een bezoekje aan bijvoorbeeld RouteNet geeft hierna precies aan waar hij woont.
[Nieuws] Geplaatst door aad om 21:28:43 [permalink]

Sunday 16 November 2003

GSM jammer
Ideaal voor in de trein, metro en restaurant! De (niet echt legale, maar o zo gewenste) GSM jammer.
[Nieuws] Geplaatst door aad om 17:20:59 [permalink]
Ouder training
Certificaat Puppy TrainingEen paar weken geleden, tijdens een feestje, vertelde één van de aanwezigen dat ze binnenkort met de nieuwe hond naar de “puppy training” zouden gaan. H. en ik dachten dat ze ons in de maling nam en begonnen smakelijk te lachen en grapjes te maken. Aan de reacties van de anderen bleek echter dat dit serieus was. Het bestaat echt, puppy training. Even zoeken op Google geeft 24.600 hits. Hoe kan ik zo naïef zijn om te geloven dat een hond in zijn baas de leider van de roedel ziet en dat je daarom streng maar rechtvaardig moet zijn. Een grote mond en wellicht een tik op zijn snuit geven als hij “stout” is en hem prijzen, aaien en voedsel geven als hij “goed” is. Meer hoef je niet te weten om een hond op te voeden.

Het geeft wel te denken dat mensen met hun honden naar een dergelijke training gaan. Dat geeft toch aan dat ze niet weten hoe een hond opgevoed moet worden. Weten ze dan wel hoe een mensen baby opgevoed moet worden? Is het daarom niet gewenst om ouders eerst naar een “ouder training” te sturen?
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 17:14:06 [permalink]

Friday 14 November 2003

Iran en de VS
Van NOS nieuws:
In een maandag uitgebracht rapport schrijft de IAEA geen bewijzen te hebben gevonden dat Iran aan een kernwapenprogramma werkt.

Die conclusie verbaast de VS, blijkt uit de eerste officiële reactie van onderminister John Bolton van Buitenlandse Zaken. "Die aanname in het rapport is gewoon onmogelijk te geloven. De talrijke pogingen achter de schermen van Iran om nucleaire technologie te verwerven lijken alleen maar te wijzen op een kernwapenprogramma", adus Bolton
Hoe komt het toch dat je dergelijke uitspraken van de VS, of ze gelijk hebben of niet, nu echt niet meer serieus kan nemen?
[Nieuws] Geplaatst door aad om 10:42:26 [permalink]

Thursday 13 November 2003

Google zoeken: kerstverhaal
Als je in Google naar “kerstverhaal” zoekt, staat Zwavelaars bijna bovenaan, danzij het ketting-kerstverhaal van 2001 en 2002. Aan de tellertjes is goed te zien dat vele internet bewoners de afgelopen weken hier naarstig naar op zoek waren.
[Internet] Geplaatst door aad om 21:41:12 [permalink]
Sinterklaas vs de kerstman
Natuurlijk is Sinterklaas leuker dan de kerstman. Al is het alleen maar omdat de kerstman bedacht is door een rare amerikaan en verder niets toe te voegen heeft aan het Sinterklaas feest. Ik heb natuurlijk wel de Sinterklaas herinneringen uit mijn kinderjaren. Een brief van Sinterklaas bij de kachel, besmeurd met zwarte vingers (“van Piet!” ), die ik vol trots aan de juffrouw liet zien. Mijn moeder die op 5 december jarig was. Een kar, vol met Pieten die door onze straat reed en die snoeihard handen vol met pepernoten naar ons gooiden. Mijn moeder die zei “Je weet vast wel dat Sinterklaas niet bestaat en dat wij een Sinterklaas cadeautje voor je zus aan het kopen zijn”. Ik wist het natuurlijk eigenlijk wel maar had deze harde werkelijkheid nog even voor mij uit geschoven. Het was even slikken maar ik hield mij groot en eigenlijk wordt je op zo'n moment een beetje volwassen.
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 21:35:29 [permalink]

Tuesday 04 November 2003

Snel, sneller
Zojuist gezien dat KPN van mijn Basic-ADSL aansluiting, zoals eerder aangekondigd, de download snelheid heeft verhoogd van 80kB/s naar zo'n 108kB/s en dat is goed te merken. Zwavelaars is blij!
[Nieuws] Geplaatst door aad om 18:21:00 [permalink]