Zwavelaars

De dingen die mij bezighouden

Sunday 27 June 2004

Filmpje
Het is natuurlijk niet zomaar dat KPN de afgelopen tijd druk bezig is geweest om de snelheid van ADSL te verhogen. Het laden van films via het Breedband-portal is nu voor elke klant mogelijk. Vorige week ben ik het eens gaan proberen. Nadat ik mij ingeschreven had, heb ik mijn laptop (met WiFi) op de TV aangesloten, een film gekozen, ingelogd om vervolgens de foutmelding te krijgen dat ik wel in Nederland moet wonen om van de dienst gebruik te maken...

Op mijn email naar de helpdesk kwam in ongeveer een dag een antwoord.
Beste Aad Dekker,
Wij vinden het vervelend dat je problemen hebt ondervonden bij het bekijken van een film.

De oorzaak voor de door jou ontvangen foutmelding is een storing die de afgelopen dagen heeft plaatsgevonden. De storing is inmiddels verholpen en wij willen je vragen om nogmaals een film te bestellen.
Misschien ben ik wat ouderwets, maar als een helpdesk mij plotseling met “jij” begint aan te spreken, kriebelt het een beetje. Vervolgens geeft het mailtje wat tips over hoe te handelen als het een volgende keer weer niet lukt.
Wat is je gebruikersnaam en wachtwoord? Met deze gegevens kunnen wij de situatie
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 21:46:44 [permalink]

Saturday 26 June 2004

Saus
Onlangs, met het oog op het aanstaande BBQ-seizoen, kochten we enkele flesjes saus. Het waren drie flesjes van Calv
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 21:07:25 [permalink]

Wednesday 16 June 2004

Metro
Vanmorgen kon ik nog n
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 21:22:37 [permalink]

Monday 07 June 2004

Zomer
Zo gaat'ie goed. Bijna negen uur 's avonds en ik zit nog lekker buiten met m'n laptopje te internetten, terwijl het nog boven de 20C is. Dat mag van mij nog vaker voorkomen deze zomer.
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 20:55:11 [permalink]
ADSL van KPN
Wederom is mijn ADSL-Basic verbinding de afgelopen dagen, zoals aangekondigd, iets sneller geworden. Downloaden gaat nu effektief met 230kB/s en het uploaden met 43kB/s.
[Nieuws] Geplaatst door aad om 20:51:09 [permalink]

Saturday 05 June 2004

Belangrijk onderzoek
Wat een nieuws op ZDnet:
Een Amerikaanse studie waarvan de resultaten volgende week verschijnen, toont aan dat vele ontwikkelaars vaak hun eigen code hergebruiken. Ze doen dat ook als het gaat om projecten voor een andere firma en er dus mogelijk sprake is van een copyrightschending.
Iedereen die ooit zelf programmeerde valt nu van zijn stoel van verbazing. Hoe is het mogelijk dat er programmeurs zijn die hun eigen code meenemen en hergebruiken?!
[ICT] Geplaatst door aad om 23:47:44 [permalink]

Wednesday 02 June 2004

Fotograferen
Nikon D70Vanaf ongeveer mijn tiende jaar maak ik foto's. Eerst met een goedkope instamatic camera die letterlijk via de Cornflakes gekocht was. Toen mijn ouders in de gaten hadden dat ik het leuk vond, kreeg ik voor mijn verjaardag een Polaroid camera cadeau. Dit was een vrij lompe zwart-wit camera, waarbij de film in een grote rol in de camera gezet moest worden. Na het maken van de foto moest je hem er rustig uit trekken, waarna de ontwikkeling begon. Na een paar minuten wachten kon je de beschermlaag eraf trekken om het resultaat te zien. Daarna met een klein sponsje de foto fixeren en klaar. Een tijdje erna, heb ik (via Wehkamp) mijn eerste spiegelreflex gekocht: een Zenit-E van 199 gulden. Weer een tijd later en na veel sparen, kon ik voor ongeveer 1100 gulden de Minolta SRT-101 kopen met Minolta 50mm/1.7 lens (ik heb hem nog steeds). Wat een wereld van verschil was dat met de Zenit!! De kwaliteit van de lens was vele malen beter en natuurlijk ook de kwaliteit van de camera zelf. Jaren heb ik deze camera gebruikt. Natuurlijk uitgebreid met andere lenzen (28mm, 135mm) en ook een andere body (Minolta XG2 met winder).

Tot ik in 1987 een Blaupunkt CR8010 8mm video camera kocht. Het meeslepen van twee forse camera's werd mij een beetje teveel maar het maken van foto's “erbij” bleef toch leuk. Daarom een kleine Minox GT-E kleinbeeldcamera met bijpassende flitser gekocht, waar (ondanks zijn grootte) uitstekende foto's mee te maken zijn. De video hobby bleef boeien, mede door het zelf kunnen monteren. Vroeger deed ik ook al zoiets met dia-voorstellingen. De mogelijkheden met het monteren via de computer zijn natuurlijk helemaal eindeloos. Het maken van foto's bleef echter toch trekken. Daarom 3 jaar geleden een Sony DSC-P1 gekocht, een prima “snapshot” camera. Vaak dacht ik toch met weemoed terug aan de spiegelreflexen, waar je werkelijk alles kon be
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 13:53:31 [permalink]