Zwavelaars

De dingen die mij bezighouden

Sunday 27 February 2005

Duiven
Mooie documentaire, afgelopen woensdag op Nederland 3, “Vreemd in de buurt”. Over de Transvaalbuurt waar steeds meer allochtonen komen wonen. De documentaire spitst zich toe op de duivenmelkers. Zowel Haagse als Turkse liefhebbers vinden elkaar in die sport. Mooi is de uitspraak van een Turk die het nog altijd jammer vindt dat zijn vader hem op 19 jarige leeftijd naar Den Haag heeft gehaald. Te oud om echt Nederlands te leren en te wennen. Hij zou bijvoorbeeld graag met zijn vrouw naar een disco gaan of, als ze jarig is, naar een restaurant maar dat wil hij niet doen omdat dat niet geaccepteerd wordt door de andere Turken in de buurt. Gevangen tussen twee culturen.
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 12:21:19 [permalink]

Tuesday 08 February 2005

Nostalgie
Heel veel jaren geleden kocht ik het klassieke TV-spel: “pong”. Een los kastje dat je aansloot op de antenne-ingang van de TV. Je kon er een viertal spelletjes mee spelen. Het standaard tennis (pong), een solo-versie en twee varianten die hockey voor moesten stellen. Ik heb hem nog steeds. Het spel is gemaakt door Magnavox, het USA-merk van Philips. Gisteren vond ik op mijn Linux-laptop een screensaver met de naam “pong” en inderdaad laat dit een welhaast perfecte simulatie zien van het oude spel. Inclusief een schaduwbeeld van de lijnen. Ook wat ruis op het scherm ontbreekt niet. Het mooiste is wel het krom trekken van het “racket” als het onder- en bovenaan het scherm komt. Prachtig!
[ICT] Geplaatst door aad om 20:49:31 [permalink]

Sunday 06 February 2005

YAVSR
Op www.antiquark.com een fraaie simulator van een rekenlineaal, die heel “geeky” YAVSR (Yet Another Virtual Slide Rule) gedoopt is door zijn maker.
[ICT] Geplaatst door aad om 15:37:25 [permalink]