Zwavelaars

De dingen die mij bezighouden

Tuesday 28 June 2005

Twee maten
Volgens een bericht op nu.nl, heeft het Amerikaanse Hooggerechtshof beslist dat internetdiensten als Grokster en Morpheus aangeklaagd kunnen worden wegens inbreuk op auteursrechten.
De rechters wezen daarmee een eerdere uitspraak van een lagere rechtbank van de hand. Deze rechtbank oordeelde dat internetdiensten, zoals Grokster en Morpheus, niet aansprakelijk zijn voor wat hun gebruikers doen, omdat de diensten ook voor legale doeleinden gebruikt kunnen worden.

“Wij zijn van mening dat degene die een dienst verspreidt met een illegale intentie aansprakelijk is voor juridische stappen door derden”, aldus rechter David Soulter. Volgens cijfers van de muziekindustrie is 90 procent van de uitgewisselde muziek- en filmbestanden op het internet illegaal gedownload.
Hoe je ook over deze uitspraak kan denken, het geeft in ieder geval mogelijkheden om ook de verkoop van vuurwapens in te perken. Die kunnen immers ook voor illegale doeleinden gebruikt worden.
Ik zal het wel te simpel zien.
[Nieuws] Geplaatst door aad om 15:33:00 [permalink]

Wednesday 22 June 2005

Microsoft en aardappels
Ik kan mij vergissen maar is de acteur in de CÍlaVita-reclame (de TV-kok waar het aardappelgerecht van ontvreemd wordt) en de acteur in de Microsoft-reclame (de astronomie versie) niet ťťn en dezelfde?
Zou Microsoft blij zijn met de aardappel associatie?
Zou CÍlaVita blij zijn met de Microsoft associatie?
Opmerkelijk trouwens dat hij het in de Microsoft-reclame heeft over de “Krab nebula” (Crab Nebula) in plaats van de “Krab nevel”.
Even zoeken op Google heeft dit bericht opgeleverd. Er zijn meer mensen die zich irriteren.
[Nieuws] Geplaatst door aad om 17:32:00 [permalink]

Sunday 05 June 2005

Nog niets geleerd
In het Apple-kamp lees je nu veel verhalen over de mogelijke overstap van Apple van IBM-CPU's naar Intel CPU's. Een argument dat hier steeds opduikt is dat Intel al over de 3GHz grens is en IBM nog niet. Weten ze nu nog niet dat het vergelijken van kloksnelheden tussen processoren met een totaal andere architectuur complete nonsens is? Zie AMD vs Intel. Zie (heel veel vroeger) de 6502 op 1MHz die sneller was dan de Z80 op 4MHz.
[ICT] Geplaatst door aad om 16:08:16 [permalink]
Storm
Aansluitend op het vorige bericht weet onze “PM” samen met Bot weer een geweldige storm in een glas water te ontketenen door de Belgische ambassadeur op het matje te roepen omdat de Belgische minister De Gucht Balkenende vergelijkt met Harry Potter. Toegegeven, da's een goedkope en simpele vergelijking die een minister niet waardig is, maar goed. Ook de kinderen van Jan-Peter zullen die grap wel eens gemaakt hebben. Blijft over dat Balkenende denkt dat hij charisma heeft? Over een verkeerd zelfbeeld gesproken.
[Nieuws] Geplaatst door aad om 12:54:37 [permalink]

Saturday 04 June 2005

Besluit
Laten we vandaag een besluit nemen. Zeker als je bij de afgelopen verkiezingen voor de Tweede Kamer op het CDA gestemd hebt (gelukkig heb ik mij daaraan nooit schuldig gemaakt). Het is toch niet van deze wereld hoe Balkenende over de uitslag van het referendum praat? Hij weet totaal niet hoe hij moet reageren. Hij snapt er totaal niets van. Heeft hij geen PR-medewerker? Een goede? Nee, het besluit dat genomen moet worden door iedereen in dit land en zeker de CDA-stemmers is dat deze partij zijn tijd meer dan gehad heeft en dat het tijd wordt dat ze langdurig uit de Regering verdwijnen. Kortom: stem geen CDA. Nooit.
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 18:37:35 [permalink]

Friday 03 June 2005

Jammer
Weblisten.com is niet meer. Een rechter in Madrid heeft de overeenkomst die men met de Spaanse Buma/Stemra had als niet afdoende bestempeld. De site is niet meer beschikbaar. Ik ben daarom direct overgestapt naar de Russische “All Of MP3”. Een rechter aldaar ziet een soortgelijke overeenkomst van deze site met de Russische Buma/Stemra wel als rechtsgeldig. De bediening en vormgeving van All-Of-MP3 lijkt sterk op Weblisten. Ze hebben ook een soort “download manager” om de gekochte muziek eenvoudig op de PC te krijgen. De prijzen zijn ook OK.

De iTunes-site van Apple blijft wat de vormgeving en bediening betreft de beste maar om nu bijna 1 euro te betalen voor een enkel nummer is mij te gortig. Nee, voorlopig ben ik weer onderdak.
[Nieuws] Geplaatst door aad om 08:55:19 [permalink]