Zwavelaars

De dingen die mij bezighouden

Monday 26 September 2005

Beleg
Op zoek naar een leuk terras in een kleine stad in het noorden van ons land. Al snel zagen we een terras behorende bij een klein eetcafé. Lekker in de zon, enkele gasten en een paar vrije tafels. We gaan zitten en bestellen wat te eten en te drinken. Nog geen 5 minuten later. Onraad. Een Vader en Moeder, Kinderwagen en Zoon van een jaar of vier naderen het terras en besluiten te gaan zitten. Gelijk is de sfeer anders. Moeder is de baas en begint gelijk met bevelen. Aan de eigenaar wordt gelijk gevraagd of hij wat water wil geven voor het aanmaken van het Olvarit-eten voor De Baby. Als Het Voeden eenmaal begint, is het wachten op Het Gillen dat gaat komen. Het Jong van vier vindt de pannenkoek niet lekker en wil de friet van De Vader. Die blijkt toch ruggegraat te hebben (of wil de friet niet delen) en zegt dat Het Jong eerst de pannenkoek moet opeten en daarna de overgebleven friet mag hebben.

Herkenbaar? Iets dergelijks komt dagelijks voor op vele plaatsen in Nederland. Het Leuke Jonge Gezin zorgt ervoor dat een willekeurig terras of restaurant in een soort staat van beleg komt waardoor iedereen hoopt dat ze zo snel mogelijk verdwijnen.

Beste jonge ouders, blijf thuis met je spruiten of blijf in ieder geval weg bij horeca gelegenheden waar al mensen zitten.
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 21:03:16 [permalink]

Thursday 15 September 2005

Vijf
Wedden dat er over twee jaar een scheerapparaat is met zes mesjes?
[Nieuws] Geplaatst door aad om 20:13:02 [permalink]
Kloof
In elk ander normaal democratisch land, vertrekt een minister als er grove fouten zijn gemaakt op het gebied waar hij/zij politiek verantwoordelijk voor is. Momenteel loopt het debat met minister Donner. Ik weet zeker dat Donner morgen nog steeds de Minister van Justitie is. Ik weet ook zeker dat over een poosje Donner en Balkenende weer eens zullen verzuchten dat ze toch echt niet begrijpen waarom er zo'n kloof is tussen “de politiek” en “de kiezer”.

Kom op, zeg! Er moeten nu echt, simpel gezegd, koppen rollen. De minister, mensen bij het OM, de politie en justitie. Weg ermee!
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 19:59:09 [permalink]

Sunday 11 September 2005

Talpa
Toen ik zojuist even keek wat er vanavond zoal op de TV te zien is, schrok ik flink toen ik mij realiseerde dat ik sinds de start van Talpa er maar hooguit 15 minuten naar gekeken heb. Ben ik wel normaal?
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 18:28:32 [permalink]