Zwavelaars

De dingen die mij bezighouden

Friday 28 October 2005

Kloof - 2
Wedden dat ook nu Donner (daar is'ie weer!) en Verdonk geen conclusies zullen trekken als politiek verantwoordelijken? Heeft hun baas het niet steeds over over een discussie over Normen en Waarden? Maar dat gaat natuurlijk niet over politieke normen en waarden. Stom van mij!

Zie ook Kloof - 1.
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 18:13:44 [permalink]

Wednesday 26 October 2005

Vreemd - 2
Vanmiddag was het ongeveer 17 graden maar het was toch vreemd om, eind oktober, een vlinder bij ons op de muur te zien zitten.
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 18:59:21 [permalink]

Tuesday 25 October 2005

Vreemd
Bij het thuis bewerken van een document gezien dat OpenOffice2.0-beta onder Suse-linux een Word-document van mijn werk beter snapt dan een hele recente Word zelf. Bepaalde tekens bijvoorbeeld werden onder OpenOffice perfect getoond terwijl ik vanmiddag op mijn werk toch echt hele andere zaken zag. Geeft in ieder geval aan dat OpenOffice een prima Word-vervanger is.
[ICT] Geplaatst door aad om 21:57:52 [permalink]

Sunday 16 October 2005

Citaat van de dag
Mooie constatering van iemand in een serie over jazz op Nederland 3 vanmiddag; Beschaving heeft alles te maken met “welkom”.
[Nieuws] Geplaatst door aad om 18:43:14 [permalink]

Thursday 06 October 2005

Vinger
Ik weet het niet helemaal zeker maar volgens mij kun je met deze telefoon, door een vinger op het display te zetten, iemand bellen. Dit roept vele vragen bij mij op. Hoe leg je namelijk de mentale verbinding tussen één van je tien vingers en een persoon? Ik bedoel, het is voor sommigen wellicht simpel om te onthouden dat je middelvinger staat voor je baas maar is dat de linker of rechtervinger?

Andersom, met welke vinger bel je bijvoorbeeld je vrouw? Je ringvinger? Je wijsvinger? Je pink?
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 19:28:07 [permalink]
Kloof?
Minister Bot vertelde gisteren eerlijk wat iedereen al weet; De invasie in Irak had wellicht niet moeten gebeuren omdat de gegevens die aan de basis hebben gestaan van dit besluit wellicht “niet helemaal goed” waren. Vandaag heeft zijn baas hem tot de orde geroepen: ook achteraf gezien was het besluit voor de invasie prima.

Ik heb het al eerder gezegd maar “JP” zal zich waarschijnlijk over een poosje weer vertwijfeld afvragen waarom er zo'n kloof bestaat tussen de politiek en de kiezer.

Wat een afgang.
Wat een dom gedrag.

Maar ja, als je deze week JP ook gezien hebt als hij de moslims een “prettige ramadan” toewenst, dan weet je genoeg. Hij lijkt het inlevend vermogen van een kwal te hebben.
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 19:15:06 [permalink]

Monday 03 October 2005

Laat me
Gisteren draaide ik de orginele “Laat me” van Ramses Shaffy en moest gelijk weer denken aan die fraaie documentaire “Naakt in de orkaan” die onlangs nog te zien was op de TV. Schokkend waren de beelden op het einde, waar Shaffy (wonend in een soort bejaardentehuis in Amsterdam), in de gemeenschappelijke ruimte, temidden van de andere bewoners, zit te kijken en luisteren naar een optreden van Willeke Alberti. Triest om zo'n geweldig kleurrijk en getalenteerd mens, waar het allemaal even niet zo lekker meer mee gaat, zo te zien.

Mooi is het verhaal van de tekstschrijver van “Laat me”, Herman Pieter de Boer op www.shaffy.nl, over het ontstaan van deze tekst:
Van producer Eric Boom kreeg ik een bandje en bladmuziek van het lied 'Ma dernière volonté' in mijn maag gesplitst. 'Maak daar eens iets moois van voor Ramses, wil je? Kan het gauw, want we hebben verder alles al klaar en we zijn al aan het opnemen.' (...) Boom twee dagen later aan de telefoon: 'Nee, ik uh...' Na vier dagen rinkelde de telefoon, in het holst van de nacht, 3 uur 23. 'Zeg, ja, hé, hallo, Shaffy hier,' klonk de beroemde stem, 'ik zou toch wel verdomd graag... 'Er kwamen nog wat woorden uit, op de achtergrond allerlei geroezemoes, ik verstond de helft niet, klik, weg. Een half uur lang was ik zenuwachtig wakker, toen zakte ik uitgeput weg. De volgende middag! De volgende middag, de onvergetelijke volgende middag, ging ik mijn stalkamertje binnen, ik zette het bandje aan en uit en weer aan, en schreef in twintig minuten de tekst van 'Laat me'. Zo betoverend is Ramses.
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 17:35:00 [permalink]