Zwavelaars

De dingen die mij bezighouden

Friday 27 January 2006

Moe
Vandaag is het 5 jaar geleden dat Hedy en ik ons verloofd hebben. Op 18 mei van dit jaar zijn we 5 jaar getrouwd. Gisteren heb ik Hedy naar een verpleeghuis moeten brengen omdat ze sinds 1 december 2005 in coma ligt en de vooruitzichten op herstel zeer slecht zijn. Dit alles na in totaal twee jaar problemen met haar gezondheid, het nodige herstel maar ook weer terugslagen. De basis van alle ellende is het Anti-fosfolipiden-syndroom (APS), de daardoor ontstane problemen met het gezichtsvermogen, het herseninfarct en de epileptische insulten die daar weer het gevolg van zijn.

Nu ik al het mogelijke gedaan heb en weet dat ze nu in zeer goede handen is, ben ik moe. Heel erg moe.

Het is tijd voor een vakantie.
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 19:02:25 [permalink]

Wednesday 18 January 2006

Ach en wee - 2
Er is natuurlijk nog een vervelend fenomeen dat mensen aanzet om illegale dingen te doen. Wat zien we namelijk vaak? In Amerika wordt gewerkt aan een nieuwe film met grote sterren. De PR-machine van de filmmaatschappij werkt op volle toeren. De hoofdrolspeler komt bij Oprah. Items bij allerlei andere TV-programma's. Een interview in Cosmopolitan. Artikelen in andere bladen. Men werkt soepel naar het moment toe dat de film in de biocopen verschijnt. Daarna krantenkoppen dat het de best verkopende film van het jaar is...
Die stomme filmbazen vergeten echter dat de rest van de wereld, dankzij TV en Internet dit ook allemaal volgen. Op het moment dat de film in de VS in de bioscopen draait wil men ook elders in de wereld de film bekijken! De DVD bestellen als die er al mocht zijn? Lukt niet, want die gestoorde filmbazen hebben het prachtige regio-systeem bedacht, waardoor een DVD uit de VS niet af te spelen is in Europa (nou ja, dat is het idee althans). Kortom, wat doet een filmgekke Europeaan? Een half jaar wachten totdat de film wellicht in de Nederlandse bioscoop komt? Of zich wenden tot Kazaa, Gnutella of Bittorrent? Moeilijke vraag....
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 22:11:38 [permalink]

Tuesday 17 January 2006

Dit bericht op nu.nl , over een uitgelekt pauselijk document, heeft als kop “Paus rekent af met liefdeloze seks”. Het deed mij denken aan een uitspraak van Woody Allen:
Sex without love is an empty experience, but, as empty experiences go, it's one of the best.
[Nieuws] Geplaatst door aad om 18:54:50 [permalink]

Monday 16 January 2006

Openbaring
Het voedingscentrum in Den Haag laat al ruim een week een spotje op TV zien: “Nieuw. De Balansdag”. Als je het de eerste keer ziet verwacht je een openbaring. Dat valt echter tegen. Gewoon minder eten of meer bewegen als je de dag daarvoor teveel gegeten hebt. Jeetje, wat een briljant nieuw idee! Daar was nog niemand eerder opgekomen!
[Nieuws] Geplaatst door aad om 19:49:26 [permalink]

Wednesday 11 January 2006

Ach en wee - 1
Zowel de bioscoop exploitanten als Stichting Brein hebben weer wat te klagen. Het aantal bezoekers aan bioscopen is weer gedaald in 2005 en natuurlijk heeft dat te maken met het downloaden van films via Internet. Volgens mij ligt het een beetje anders.

Wij gaan al een tijd niet meer naar de bioscoop om een aantal redenen. Ten eerste hebben we een hekel aan de pauze die je vaak helemaal uit de film haalt en je bijna dwingt om samen met een grote massa mensen te gaan vechten om een drankje. Ten tweede is het in de grote steden ook vaak geen plezier meer om je eerst langs alle zwevers, junks en agressieve Straatkrant verkopers te moeten vechten om de ingang van de mega-bioscoop te bereiken. Nee, het is niet zo vreemd dat ook de verkoop van home-theatre sets stijgt. Mensen zijn het zat. Het is veel plezieriger om films thuis in Dolby 5.1 op je breedbeeld te bekijken. Al dan niet met legaal gehuurde DVD's.

Het is weer het bekende verhaal dat we al kennen van de muziekindustrie. Te lang vasthouden aan oude distributie methoden terwijl een groot deel van de klanten liever iets met Internet zouden doen. Zie het succes van iTunes.

De teruggang van de bioscopen is al lang gaande. Ook voordat breedband Internet breed beschikbaar was. Men probeerde het te ondervangen door de mega-bioscopen met 6 of meer zalen.

Maar dat vergeten die gekken van Brein (what's in a name). Nee, het is echt allemaal de schuld van het downloaden. Kunnen ze weer een hogere “belasting” op lege media eisen.
[Nieuws] Geplaatst door aad om 18:51:24 [permalink]

Monday 09 January 2006

United States of Brittain
Volgens John Cleese is de tijd gekomen dat de VS haar zelfstandigheid verliest.
[Internet] Geplaatst door aad om 17:41:00 [permalink]

Sunday 08 January 2006

Het staat geschreven
Voor alles wat de mens doet is wel een rechtvaardiging te vinden in de Bijbel of Koran. Het mooie van al onze schriftgeleerden is wel dat ze het allemaal anders uitleggen. Wat de een letterlijk neemt wordt door de ander nog nader geinterpreteerd. Leuke voorbeelden kun je hier vinden.
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 20:35:44 [permalink]

Sunday 01 January 2006

Eenvoud
Het is simpel, er zijn twee mogelijkheden. Of God bestaat of Hij bestaat niet.
In het eerste geval is het zeker dat Hij zich niet echt druk meer maakt over de mensheid. Bewijzen volop: tsunami's, aardbevingen, bomaanslagen en noem maar op. Duizenden goede mensen en onschuldige kinderen die gruwelijke dingen overkomen of komen te overlijden. Wellicht is Hij op dit moment ergens anders in het universum bezig met Grootse Zaken die in de plaatselijke Heilige Geschriften komen. Daar heeft Hij een nieuwe interessante uitdaging gevonden maar hier op de aarde heeft Hij echt zijn aandacht niet meer gericht. Dat is zo'n tweeduizend jaar geleden gestopt. Zo bekeken is het eigenlijk effectief gelijk aan mogelijkheid twee, God bestaat niet, waardoor het maar het beste is te leven naar dit scenario. Verspil geen tijd aan gebeden. Je hebt het allemaal zelf in de hand maar je hebt gewoon ook dom geluk nodig.
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 10:53:00 [permalink]
2006
Een gezond 2006 gewenst!
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 01:52:00 [permalink]