Zwavelaars

De dingen die mij bezighouden

Wednesday 22 February 2006

CineMoe
Op ZDNet.nl een bericht dat een onderdeel van Philips een watermerk techniek ontwikkeld heeft voor bioscoopfilms:
Philips ontwikkelde CineFence, waarbij in beelden en de soundtrack van bioscoopfilms watermerken worden aangebracht. Deze zijn voor de bioscoopbezoeker niet zichtbaar, maar zijn met speciale methodes - ook vanaf een slechte camcorderkopie - zichtbaar te maken.

De watermerken in beeld en geluid blijven ook in stand wanneer de film vervolgens wordt gecomprimeerd in formaten als VCD, DivX of mpeg4. Zo stelt CineFence de industrie in staat een kopie terug te voeren naar de bioscoop en de datum waarop de kopie werd gemaakt.
En dan? Dan is bekend dat iemand op 12 januari 2006 om 20:00 in de Cinerama-5 bioscoop in Groningen heeft zitten filmen. Het doel daarvan kan alleen maar zijn om de bewuste bioscoopeigenaar onder druk te zetten om beter op te letten. Wat kan deze vervolgens doen? Een Brains vinden die de Thunderbird camera detectoren kan maken? Iedereen fouilleren? Overgaan tot het plaatsen van metaaldetectors? Hij zal wat moeten doen want voor je het weet krijgt hij de films niet meer. Het wordt kortom steeds leuker om naar de bioscoop te gaan...
[Nieuws] Geplaatst door aad om 19:00:42 [permalink]

Tuesday 14 February 2006

Groei
Zojuist zie ik op nu.nl het volgende:
Groei Nederlandse economie
[Nieuws] Geplaatst door aad om 11:04:09 [permalink]