Zwavelaars

De dingen die mij bezighouden

Wednesday 29 March 2006

Commentaar
Waarde lezer, indien je behoefte voelt om te reageren dan is dat vanaf nu weer mogelijk. Met het actief worden van een “Captcha” plugin heb ik er vertrouwen in dat de spammers er niet meer doorheen komen.
[Nieuws] Geplaatst door aad om 21:02:25 [permalink]

Tuesday 28 March 2006

Dromen
Een paar dagen na het overlijden van Hedy, nog voor de begrafenis, had ik een rare droom waar ik alleen nog delen van kan herinneren.

Ik belde ergens aan en de deur werd open gedaan door Hedy. De situatie kwam vrij gewoon over. Ik voelde wel een afstand en geen vreugde om haar te zien. Het volgende dat ik mij herinner is dat ik aan tafel zit bij mijn moeder (die in 2000 overleden is maar Hedy nog gekend heeft). We eten. We zijn gewoon bij haar thuis, waar ik geboren en getogen ben en zitten op precies die stoelen waar we altijd zaten in een dergelijke situatie. Mijn moeder zit wat somber aan tafel met haar linkerarm haar hoofd ondersteunend en in haar rechterhand een vork waarmee ze zonder al te veel inspiratie eet. Ik vraag of er wat is. Ze was normaal namelijk altijd heel vrolijk en sprak over van alles en nog wat. “Nee”, zegt ze, “het is niets.”

Verder weet ik mij niets meer te herinneren.
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 20:43:19 [permalink]

Sunday 26 March 2006

Skoda
Soms is er een reclame die het gewoon niet heeft. Te hoog gegrepen is. Waarvan je weet dat de mensen er nog niet klaar voor zijn. Waar je ook direct kunt doorzien hoe de contacten tussen opdrachtgever en reclamebureau liepen. Wat de wens van die opdrachtgever was. En het jammerlijke idee dat bij het reclamebureau daarna ontstond. En het gebrek aan realiteit bij de opdrachtgever toen het idee voor de uiteindelijke reclame gepresenteerd werd door het reclamebureau.
Ik bedoel natuurlijk de “Volg de Skoda-rijder” reclames van de afgelopen tijd. In de jaren 70 was Skoda een simpele en goedkope rammelbak uit het Oostblok. Inmiddels is het een auto die goed kan meekomen met de concurentie maar om nu te zeggen “Volg de Skoda-rijder”? Nee, dat is nog veel te vroeg en dat gaat deze reclame ook zeker niet bewerkstelligen. Het is eerder een reclame die de Skoda-rijder weer net zo belachelijk maakt als in de jaren 70.
[Nieuws] Geplaatst door aad om 21:38:02 [permalink]
Nop
Het antwoord op alle bloatware, een bijzondere invulling van het “thin client” concept en extreem programmeren in assembler.
[Internet] Geplaatst door aad om 19:08:02 [permalink]

Saturday 18 March 2006

Bloedende Zwavelaars
Bloedende ZwavelaarsWat bloederig.

[Internet] Geplaatst door aad om 20:28:39 [permalink]

Friday 17 March 2006

Kristallen bol
Gedachten lezen of in de toekomst kijken is iets dat we allemaal wel eens zouden willen doen. Op deze site lijkt dat wonderbaarlijk te lukken. Wat simpele wiskunde legt de basis van de truuk bloot maar niet alles. Het duurde even voordat ik zag wat er verder aan de hand is en dat is weer een andere truuk...
[Internet] Geplaatst door aad om 22:16:32 [permalink]

Friday 10 March 2006

Hedy
Vandaag is Hedy begraven. Zie zwavel voor een in memoriam.
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 17:02:12 [permalink]