Zwavelaars

De dingen die mij bezighouden

Friday 28 April 2006

Humor om te lachen
Behalve deze hele leuke Bumper Stickers heeft de site nog veel meer leuks.
[Internet] Geplaatst door aad om 20:42:40 [permalink]

Thursday 27 April 2006

Snel klaar
(Ring Ring)
“Met Aad.”
“Met BlaDieBla van HuppelDePup, mag ik wat vragen?”
“Hangt er vanaf waar het over gaat.”
“Wij hebben gemerkt dat veel mensen een te dure hypotheek hebben en...”
“...Ik werk bij BloDeBlo en dat is een volle dochter van de BlaBlaBank.”
“....OK.... goedenavond!”
“Goedenavond!”
(Klik)
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 22:17:19 [permalink]

Monday 24 April 2006

Rouw - 1
Hoe reageert een man als zijn vrouw, waar hij zeven jaar lief en leed mee gedeeld heeft, niet geheel onverwacht maar toch nog plotseling komt te overlijden? Ik begon al heel snel met het kopen van nieuwe grote kamerplanten. Een plant die het de laatste maanden steeds slechter was gaan doen wilde ik niet meer zien en werd vervangen. Enkele lege plekken in de vensterbanken vulde ik op met cactussen. Niet lang daarna kocht ik een uitgebreide nieuwe zomer garderobe. Iets wat ik voorheen pas na de nodige zachte drang van Hedy deed.

Met nieuwe dingen neem je afstand van de dood.
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 19:39:00 [permalink]

Sunday 23 April 2006

Wok
Gisteren, ter gelegenheid van het 12 1/2 jarige huwelijksfeest van vrienden, heb ik voor de tweede keer in mijn leven bij een Wok restaurant gegeten. De eerste keer was een maand geleden en dat was bij een reunie van een bedrijf waar ik gewerkt heb. Hedy en ik maakten de afgelopen jaren vaak grappen over dit wok-fenomeen als we bijvoorbeeld ergens diep in Twente, in the-middle-of-nowhere, een oude boerderij zagen die opzichtig uitgedost was met borden “Wok theater”. Ze schoten in een paar jaar tijd als paddestoelen uit de grond. Weg met steengrillen en gourmetten. Iedereen ging wokken. Wie bedenkt zo iets? Waarom gaat elke restaurateur in de populaire hoek plotseling zijn bedrijf ombouwen tot wok theater? Er zal wel geld mee te verdienen zijn.

Nu ik het fenomeen twee keer heb mogen ervaren, kan ik er ook echt een mening over geven. Hedy had het helemaal niets gevonden. In een drukke eetzaal zelf je eten bij elkaar rapen, in de rij gaan staan om het te laten bereiden was voor haar een soort voorportaal van de hel. Ik kan dat heel goed invoelen. Alleen omdat je met een flinke groep vrienden bent is het leuk. Dan is het eigenlijk overal leuk en gelukkig was de kwaliteit van het eten gisteren ook zeker niet slecht. Hierbij heb ik deze keer mijn eten op de bakplaat laten bereiden en niet in de wok. Wordt het niet zo'n vochtige drab zoals de eerste keer en dat was best smakelijk. Kortom, ik heb zeker een leuke tijd gehad.

Aan het eind van de avond begon ik voor het eerst te denken wat Hedy ervan gevonden zou hebben. Dat ze in ieder geval veel plezier gemaakt zou hebben. Bij thuiskomst zouden we er, met een borrel in de hand, nog lang over gehad hebben. In mijn gedachten hoordde ik haar lachen. Wetende dat ik dat nu zou moeten missen sloeg de somberheid toe. Om de feestvreugde niet te bederven ben ik maar snel naar huis gegaan om een stevige borrel in te schenken. Met het glas in de hand prooste ik naar haar foto: “Op al die prachtige jaren!”.
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 16:17:32 [permalink]

Monday 17 April 2006

Al Lowe
De bedenker van Leisure Suit Larry heeft een leuke site met onder andere hele grappige foto's, zoals deze.
[Internet] Geplaatst door aad om 23:05:51 [permalink]

Sunday 16 April 2006

Waarom XP?
Waarom zou je eigenlijk nog met Windows XP (of iets anders uit die familie) werken? Op mijn laptop heb ik al een paar jaar SuSe draaien en dit is de PC die ik elke dag gebruik. Voor alle belangrijke taken zijn prima programa's voorhanden, zoals browsen (Firefox), email/kalender/todo/adressen (Evolution) en tekstverwerken (OpenOffice). Ik kan alle films bekijken die geen rare Microsoft DRM hebben (RealPlayer, MPlayer), ik kan mijn muziek beheren en syncen met mijn iPod (gtkPod), luisteren, rippen, tags beheren en branden (AmaroK, XMMS, Grip, EasyTag, K3b), nieuws lezen (Pan), Podcasts beheren / laden (jPodder), websites beheren (NVU), foto's bewerken (Gimp) en noem maar op.
Waarom heb ik dan nog steeds een PC met XP?
Eigenlijk alleen voor Adobe Premiere Pro, DreamWeaver (want NVU heeft wat vervelende kantjes) en ACDSee (GWenview komt een beetje in de buurt). En spelletjes. Als ik nog eens een game-console koop is dat laatste ook geen argument meer. Dan nog even wachten tot NVU wat beter wordt. Schiet Premiere Pro over en die heeft onlangs de Mac-versie laten vallen dus een Linux-versie zit er verloptig vast niet in. Premiere Pro heeft bij mij over een poosje dus het rijk alleen op “de” Windows PC.
[ICT] Geplaatst door aad om 17:09:24 [permalink]

Saturday 15 April 2006

Beestjes
Een bijzondere hobby.
[Internet] Geplaatst door aad om 19:38:47 [permalink]

Friday 14 April 2006

Goede Vrijdag
“Prima gebruiksvoorwerp”
Jezus van Nazareth
Aarzelde niet
Met zijn huldebetoon

“Sober maar smaakvol, en
Allerambachtelijkst!”
Hij kon het weten
Als timmermanszoon

Drs. P.
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 12:00:00 [permalink]

Sunday 09 April 2006

Eigenaardig
Gevonden in Zijperspace.nl, een site die alle familieberichten in de Nederlandse kranten doorzoekbaar maakt. Eigenaardige hobby.
[Internet] Geplaatst door aad om 12:52:13 [permalink]

Saturday 08 April 2006

Verjaardag
Vandaag zou Hedy jarig zijn geweest. Ze hield er niet van om haar verjaardag te vieren. Laat staan in groot verband. Beter om het samen te vieren, ergens in het buitenland, liefst op een plek waar het lekker weer is. De vakanties in de Malediven, Indonesie, Cyprus en Madeira staan mij bijvoorbeeld nog goed bij.
Nu de ergste pijn van het verlies inmiddels is verdwenen, komt er steeds meer het gevoel dat het zo jammer is dat het zo snel na zeven jaar voorbij moest gaan. Dat het er voor ons niet inzat om samen oud te worden. Gelukkig heb ik een grote hoeveelheid met alleen maar mooie herinneringen aan haar.
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 15:30:11 [permalink]

Sunday 02 April 2006

Politiek
Op nu.nl een bericht dat de wegen begin 2006 veel drukker zijn gebleken:
“De stijging wordt onder meer veroorzaakt door de 80-kilometerzones die op 1 november 2005 op snelwegen rond de grote steden zijn ingesteld. Op die trajecten samen steeg de filedruk met 28,8 procent”
Wedden dat onze minister van Verkeer nog deze maand nieuwe 80-kilometerzones aankondigt omdat gebleken zou zijn dat ze een prima oplossing zijn voor het file probleem?
[Nieuws] Geplaatst door aad om 23:53:23 [permalink]