Zwavelaars

De dingen die mij bezighouden

Monday 26 June 2006

Water, zand en olie
Een eigenaardig verslavende tijdverslinder, deze Falling Sand Game.
[Internet] Geplaatst door aad om 11:30:45 [permalink]

Thursday 15 June 2006

Koeien
Ik zie het steeds vaker.

Koeien in de metro.

Afgelopen week nog, zag ik er zo vier op een paar meter bij mij vandaan. De man in de stoel voor mij zat tijdens het lezen van de krant uitvoerig te kauwen. Niet zomaar een beetje maar echt dat herkauwen van koeien. Met die rondgaande onderkaak en soms de mond open. Niet ver van hem vandaan stond een vrouw die vrijwel hetzelfde deed. Gedurende een paar haltes waren nog twee anderen in zicht die ook met hun kaken zwaar aan het werk waren.

Een zwaar ontbijt dat op de weg naar het werk nog eens goed vermalen wordt? Zo te zien niet. Het zal wel gewoon kauwgum geweest zijn. Waarom mensen zo kauwen? Willen ze een “cool” imago opbouwen? Zijn het rokers die aan het afkicken zijn? De leeftijd kan het niet echt zijn want de man en vrouw waar ik mijn verhaal mee begon waren van middelbare leeftijd en zagen er redelijk “well to do” uit. De andere twee waren zo tegen de twintig.

Hoe dan ook, herkauwende mensen zien er nogal “onbeschaafd” uit.
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 21:26:28 [permalink]

Sunday 11 June 2006

Logica
Je moet er waarschijnlijk lang voor gestudeerd hebben om tot de volgende uitspraak te komen naar aanleiding van de zelfmoord van drie gedetineerden in Guantánamo:
"Ze zijn slim, ze zijn creatief, ze zijn toegewijd", zei admiraal Harry Harris, commandant van Guantánamo. "Ze hebben geen respect voor het leven. Niet voor dat van ons of voor dat van henzelf.“
Verder noemt hij de zelfmoord een ”act of warfare" tegen de VS. Nu zal een groot deel van de gevangenen inderdaad geen lieve jongens zijn met wellicht heel veel bloed aan hun handen maar tot op dit moment worden ze vastgehouden zonder aanklacht, zonder steun van een advocaat, vrijwel geen toezicht door onafhankelijke internationale organisaties en geen uitzicht op een eerlijk proces.
[Nieuws] Geplaatst door aad om 22:33:41 [permalink]

Tuesday 06 June 2006

Rond
Het moest een keer gebeuren.

Jarenlang hebben de fabrikanten van waspoeder ons laten geloven dat ze weer een nieuw wondermiddel toegevoegd hadden. Enzymen. Fosfaten. TAED en andere prachtige zaken. Daarmee kon nog witter gewast worden of werden nog-nog beter de kleuren beschermd of nog-nog-nog vuilere vlekken weggewast. Nieuwe formule! Verbeterd! Extra schoon!
Witte Reus maakt nu al een poosje reclame voor een waspoeder met de reinigende kracht van .... echte zeep:
Witte Reus Poeder met Pure Zeep voor al uw witte én lichtbonte was. Pure Zeep is van nature krachtig tegen vlekken. Kinderen maken vaak veel hardnekkige vlekken. Niet alle wasmiddelen krijgen deze lastige vlekken eruit. Dankzij de vertrouwde en krachtige Witte Reus fomule, nu verrijkt met Pure Zeep, worden vlekken grondig aangepakt. Witte Reus Poeder met Pure Zeep: voor een grondig schoon en fris wasresultaat.
Een revolutie is weer terug waar hij 50 jaar geleden begon.

De cirkel is rond.
[Nieuws] Geplaatst door aad om 23:15:34 [permalink]