Zwavelaars

De dingen die mij bezighouden

Monday 31 July 2006

Focus
Het is opmerkelijk hoeveel de uitspraak van auto focus in de TV-reclame van de Sony-Ericsson K800i lijkt op out of focus.
[Nieuws] Geplaatst door aad om 19:41:36 [permalink]

Sunday 30 July 2006

Oorlog
Wat laat, maar er is een soort buurt-oorlogje ontstaan na gedoe rond een Wuppie. Mooi citaat:
"Hij had vanuit zijn supportershart toch een band met de wuppie."
[Nieuws] Geplaatst door aad om 16:42:41 [permalink]

Saturday 29 July 2006

Mental
Hopen jullie ook elke keer dat die irritante eikel op rolschaatsen eens een keer van dat dak valt? Iemand die “Mental Energy Gum” nodig heeft en dan ook nog zo iets stoms doet, moet wel een IQ hebben dat lager is dan zijn schoenmaat.
[Nieuws] Geplaatst door aad om 19:13:41 [permalink]

Thursday 27 July 2006

Modus
Gisteren, toen ik op de metro stond te wachten, stonden er twee meisjes bij mij in de buurt. Ze waren elkaar net op het perron tegen gekomen. Ze kenden elkaar goed. De een was ongeveer 17 en de ander een paar jaar jonger.
De oudste liet een groot plakboek zien: “Daar zitten foto's in die ik net heb laten afdrukken.”
Ze liet wat foto's zien. Het waren grote A4 kleurenfoto's. Ik zag een pop die boven een toiletpot gehouden werd. Originele en echt mooie foto's. Waarschijnlijk volgde ze een opleiding fotografie.
De jongste was onder de indruk. Ze vroeg: “Welke modus gebruik je?”.
De andere begreep het eerst niet zo goed maar het kwartje viel snel en ze vertelde dat ze alleen maar met een analoge camera werkte.
“Oh... en welke modus van de vier is dat dan? Je hebt portret, landschap, ...”
“Nee, ” legde de andere uit, “ik gebruik alleen maar een analoge camera; Dat is geen digitale camera!”
Ze begreep het. Het gesprek ging verder over van alles en nog wat.
Op dergelijke momenten merk je dat je toch echt niet meer de jongste bent en dat er nu hele generaties zijn waarvoor “oude” analoge camera's, met film die je moet laten ontwikkelen en afdrukken, maar een heel vreemd concept is. Die zich ook niet meer kunnen voorstellen dat er 33 en 45 toeren plaatjes waren en rare kwestbare VHS-banden in plaats van CD's en DVD's. Dat het 15 jaar geleden nog niet goed was voor te stellen dat heel Nederland een mobiele telefoon zou hebben.
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 20:57:16 [permalink]
Bijna
Om 23:30h nog 26C. Lekker met je blote bovenlijf in de tuin zitten. Glas whisky onder handbereik. Kijken naar de wisselende schaduwen die de tuinverlichting en de olielampen op de grond werpen. De sterren. Af en toe een lichte bries. Het klateren van het water van de fontein op de keien. De geuren van de planten.
Het lijkt bijna op die nachten in de tropen waar je heerlijk lang buiten kunt zitten. Bijna, want ik mis nog het geluid van de krekels die daar zo kenmerkend zijn. Als we nog een paar jaar verder zijn en de natuur in dit deel van de wereld meer ingesteld is op (sub-)tropische omstandigheden, zal dat ook nog wel komen. Mij hoor je niet klagen.
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 00:10:04 [permalink]

Sunday 23 July 2006

Uitspraak
Afgelopen week zag ik tijdens het zappen, een klein stukje van (ik geloof) “JAG”. Iemand vertelde dat hij, als straf, overgeplaatst zou worden naar Paramaribo. De uitspraak ervan was voor Nederlandse oren nogal bijzonder. Het leek nog het meeste op Puh-rem-uh-RI-bo en dan met een hele vette uitspraak.
[Nieuws] Geplaatst door aad om 16:49:35 [permalink]

Friday 21 July 2006

Rouw - 4
Ik herinner mij heel goed hoe het was met Hedy. Veel details over hoe we thuis, na het werk, met een glas wijn en wat hapjes de dag bespraken. Hoe we met het avondeten bezig waren en aan tafel zaten. De etentjes buiten de deur, de weekeindjes die we om en om voor elkaar organiseerden, de vakanties, hoe prachtig mooi ze was, talloze voorbeelden waaruit bleek dat we precies wisten wat de ander dacht, hoe we elkaar aanvoelden, haar lach.
Al deze herinneringen zijn kristalhelder. Het zijn echter steeds meer “rationele” herinneringen. Er is afstand. Afstand in tijd en gevoel. Denken dat je het voelt maar niet beleven.
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 22:46:29 [permalink]

Friday 14 July 2006

Centrum
Je ziet ze wel eens lopen; Zo'n groepje van RET-controleurs. Altijd met een man of vijf. De manier waarop ze zich voortbewegen is bijzonder. Langzaam. Bijna slenterend maar toch met een doel. Je ziet dat ze geen haast hebben. Ze weten dat niet zij zich moeten schikken naar de wereld maar dat de wereld rekening moet houden met hen. Er gebeuren gewoon geen dingen als zij er nog niet zijn. Dingen gebeuren pas als zij zijn aangekomen en daarom maakt het niet uit hoe hard ze lopen. Alles draait om hen. Ze zijn gewoon het centrum van de wereld.
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 22:59:47 [permalink]

Thursday 13 July 2006

Rouw - 3
Deze week is het grafmonument geplaatst. Natuurlijk ben ik gelijk gaan kijken of alles volgens afspraak gedaan is. Dat is gelukkig het geval. Het geheel had, denk ik, Hedy's goedkeuring gekregen; Strak, geen overbodige dingen en gebruik van rood en zwart graniet. Kleuren die ze vaak droeg.

Eigenaardig om daar zo bij het graf te staan. Inmiddels al weer vier maanden na haar begrafenis en meer dan zeven maanden nadat ze in coma raakte en we voor het laatst met elkaar hebben gesproken. Als ik terugkijk op de moeilijke momenten van de laatste twee jaren heb ik mijzelf gelukkig niets te verwijten en er waren in die periode ook nog vele mooie momenten. Alle mooie herinneringen beginnen een vaste plaats te krijgen. Het heden en de toekomst hebben inmiddels weer de overhand. Hoewel het een cliché is, kun je niet anders zeggen dan dat het leven en de waan van de dag, gewoon doorgaat.
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 21:51:29 [permalink]

Saturday 08 July 2006

Rouw - 2
Een berichtje op nu.nl van alweer een paar weken geleden naar aanleiding van een onderzoek van de Yale School of Medicine. Een bevestiging van de oorzaak van het overlijden van Hedy. Natuurlijk, het APS was de onderliggende reden maar deze kwaal is door het ontslag (oeps, “boventallig verklaring”) weer “wakker” geworden. Met onder andere een herseninfarct als gevolg. Volgens het bericht:
Uit een steekproef onder 4300 personen tussen de 51 en 61 jaar is gebleken dat mensen die hun baan hebben verloren twee keer zo vaak worden getroffen door een hartaanval of beroerte als leeftijdsgenoten met werk. Ook als rekening wordt gehouden met factoren als roken, overgewicht, diabetes en een hoge bloeddruk.

"Voor veel mensen is het op oudere leeftijd verliezen van je baan een uiterst stressrijke ervaring die vele ongewenste gevolgen kan hebben, waaronder hartaanvallen en herseninfarcten", aldus onderzoeksleider William Gallo.
Zoals ik al schreef, een bevestiging van iets dat ik al wist. Je schiet er alleen niets mee op.
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 19:34:23 [permalink]

Wednesday 05 July 2006

Muziek
Normaal gebruik ik AmaroK op mijn (Linux/SuSE 10.1) laptop om naar muziek te luisteren. Daar zit al heel lang een optie in om de informatie van de nummers die je besluisterd hebt naar Last.fm te sturen. Ik heb daar, tot vandaag, nooit aandacht aan geschonken. Dat is jammer! Het is een prima manier om nieuwe muzikale dingen te ontdekken. De enige manier om het echt te ontdekken is er zelf mee aan de slag te gaan. Doen!! (Zie ook de Last.FM “button”, links in het menu.)
[Internet] Geplaatst door aad om 17:03:30 [permalink]