Zwavelaars

De dingen die mij bezighouden

Sunday 26 November 2006

J.B. Fletcher
Ik zie bij zappen in de vroege avond regelmatig stukjes van “Murder, she wrote”, de oude (en belegen) serie met Angela Lansbury als de detective schrijfster Jessica Fletcher. Je snapt niet dat al die vrienden, kennissen en familie van Jessica niet sidderen van angst als zij weer eens langs komt, want steevast worden ze vermoord of minimaal verdacht van moord.
Angela Lansbury had al een respectabele toneel- en filmcariere opgebouwd (Oscar en Tony nominaties) toen ze in deze serie (die haar diverse Emmy's en Golden Globe's opleverde) ging spelen. Ook na het stoppen ervan, is ze weer actief op het toneel.

Het is leuk om te zien hoeveel bekende acteurs en actrices in de serie komen opdraven. Zo kunnen we bijvoorbeeld Martin Landau, Leslie Nielson en Joaquin Phoenix zien en nog vele anderen waarvan vaak de gezichten bekender zijn dan hun namen.
[Algemeen] Geplaatst door aad om 15:24:55 [permalink]

Tuesday 21 November 2006

Oud
Met alle gebeurtenissen van de afgelopen dagen is het nu toch wel erg duidelijk geworden dat het gezegde “Dat loopt als een trein” niet meer van deze tijd is.
[Nieuws] Geplaatst door aad om 16:40:12 [permalink]
Huh?
Op ZDNet.nl een bericht over het mogelijk plaatsen van rootkits in het geheugen van PCI-kaarten. Als je weet waar het acroniem “ROM” voor staat, dan bevat het bij eerste lezing echter een vreemde zin.
“In zijn rapport toont Heasma aan dat het mogelijk is een rootkit op het beschrijfbare ROM-geheugen van een expansiekaart te plaatsen.”
En het klopt natuurlijk ook nog, maar eigenlijk hebben we het natuurlijk over een EAROM of iets dergelijks.
[ICT] Geplaatst door aad om 14:08:33 [permalink]
HAFMO
Gisteren, in Pauw & Witteman, was good-old Hans van Mierlo te gast. Toen hij eenmaal op stoom gekomen was, kwamen de heldere analyses weer rap uit zijn mond. Je kunt het ook niet laten om te gaan vergelijken met de huidige lichting politici, die bijna allemaal op elkaar zijn gaan lijken in hun taalgebruik. De politiek mist iemand als Van Mierlo.
[Nieuws] Geplaatst door aad om 11:38:29 [permalink]

Friday 17 November 2006

Nee!
Het is onmogelijk om momenteel een programma op de Nederlandse TV te vinden waar niet een lijsttrekker zijn/haar opwachting maakt.
Ik heb het nu wel gezien. Al die platgetrapte standpunten en sound bites; Ik kan inmiddels op elke vraag prima een antwoord geven in de stijl van een Balkenende, Bos, Marijnissen of Rutte.
Beste programmamakers: Mogen we alsjeblieft even rust hebben?
[Nieuws] Geplaatst door aad om 13:11:28 [permalink]

Monday 13 November 2006

AMS-IX
De statistieken van de AMS-IX (hèt Nederlandse internetknooppunt) laten ongeveer een verdubbeling van het internetverkeer in één jaar zien.
[Internet] Geplaatst door aad om 11:20:04 [permalink]

Monday 06 November 2006

Blond
Ik heb enige tijd geleden een paar afleveringen gezien van de orginele, Amerikaanse, Beauty and the Nerd en dat was wel grappig. Na die twee afleveringen had ik het wel gezien. RTL5 is nu begonnen met de Nederlandse versie. Hoewel ik niet zal kijken, wordt je er in de leaders flink mee bestookt. Zo zagen we al dat een blonde dame (op de site kan ik zien dat ze Daniella heet) gevraagd werd waar de toren van Pisa staat. Ze gaf als antwoord “Rome”.
In de leaders van vorige week zag je haar kwaad tegen iemand (een nerd?) roepen “Je denkt toch niet dat ik een dom blondje ben?!”.
Nee, dat zal hij vast niet denken; Hij weet het inmiddels door dat vorige antwoord.
[Nieuws] Geplaatst door aad om 21:00:35 [permalink]

Thursday 02 November 2006

Raar
Rare kop in De Stentor: Librije een na beste restaurant. Waarom de een na beste noemen? Waarom niet de beste (Oud Sluis)?
[Nieuws] Geplaatst door aad om 21:17:55 [permalink]