Zwavelaars

De dingen die mij bezighouden

Wednesday 31 January 2007

Zelf
Vandaag, op mijn werk, kwamen we tot de volgende conclusie:
We weigeren mensen serieus te nemen die zichzelf serieus nemen.
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 20:36:02 [permalink]

Tuesday 30 January 2007

Waarom
Onlangs vroeg iemand mij waarom ik dit weblog heb. Waarom ik hier al die dingen over mijzelf plaats. Waarom ik op zwavel.com ook nogal wat informatie geplaatst heb.

Ik begon uit te leggen dat ik zelf altijd goed oplet bij wat ik plaats. Dat ik nooit iets zal plaatsen dat mijzelf of anderen in verlegenheid zal brengen. Dat ik bijvoorbeeld hier op Zwavelaars wel hele persoonlijke dingen geplaatst heb maar dat dit geen zaken zijn die ik niet tegen elke willekeurig persoon in een “normale” ontmoeting zou vertellen. Dat ik probeer een link met mijn werkgever te vermijden. Van nature zit er wel een leraar in mij en dat speelt wellicht ook een rol bij het vullen van Zwavelaars. Het is een medium waar ik mijn mening kan geven aan een grote groep en wat zij ermee doen, is verder niet belangrijk. Misschien is het ook een soort milde therapie als ik over mijn ergernissen schrijf.

De oorsprong van Zwavel is trouwens vrij simpel. Ik wilde een altijd te benaderen log bijhouden van vakanties en uitjes om op die manier altijd een antwoord te kunnen geven op de vraag “Wanneer waren we ook alweer in ...?”. Mijn geheugen slaat dit soort informatie niet goed op. Dat ik er vorig jaar ook een gedenkplaatsje aan Hedy gemaakt heb is niet meer dan normaal als je weet hoe zij ook met Internet omging en ook graag op Zwavelaars dingen schreef.

De enige reactie op de gestelde vraag is dan ook simpel: Waarom niet?
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 22:12:09 [permalink]
Gevoel
Op de dag dat Vista officieel het licht zag, zag ik de Nederlandse Microsoft-baas, Theo Rinsema, op het Journaal. Laat ik die nu nog kennen uit de tijd dat we beiden bij Multihouse werkten. Hij was daar account manager. Geloof ik. Ik werkte daarvoor bij Ormas in Houten dat door Multihouse overgenomen werd (voordat Multihouse weer een onderdeel van Centric werd). Ik had niet veel met hem te maken. Kan mij vooral herinneren dat hij niet zo groot was en strak in het pak zat. ZDnet.nl schrijft in een artikel:
Rinsema en Wagelaar legden in hun toespraken de nadruk op termen als veiligheid, een prettige gebruikerservaring en de 'Wow-factor' die Windows Vista bij gebruikers teweeg moet brengen. Tevens werden een intu´tievere manier van zoeken binnen Vista en verbeterde toezichtmogelijkheid voor ouders als vernieuwende kenmerken genoemd.

Tjeerd Hoek, de uit Nederland afkomstige manager van het designteam van de Windows Vista user experience, vertelt dat 'perception is reality' een van de belangrijkste credo's is geweest bij het ontwikkelingsproces. De user experience gaat niet alleen om het uiterlijk of het gebruikersgemak, maar de complete ervaring die een consument heeft bij Windows Vista.

Bij het ontwikkelen van Vista heeft Microsoft veel nadruk gelegd op het belang van de manier waarop gebruikers het systeem ervaren. Daarbij is niet alleen aandacht besteed aan de functionaliteit en de technische kwaliteit, maar ook aan de hele 'look and feel' die een systeem uitstraalt. Andere takken van industrie hebben hier al veel aandacht aan besteed, maar nu heeft ook Microsoft tijd gestopt in de manier waarop hun systeem aanvoelt.

De perceptie die gebruikers hebben, moet overeenkomen met het gevoel dat Microsoft wil overbrengen met Windows Vista. Als een solide functionerend systeem kleine foutjes vertoont in de grafische interface, dan zal dat voor een gebruiker een minder robuuste indruk wekken dan wanneer alles soepel en foutloos op het scherm verschijnt. Microsoft wil het gevoel dat consumenten hebben volledig overeen laten komen met de functies die het systeem biedt. Daarom is extra aandacht besteed aan het uiterlijk van Vista, aldus de Nederlandse Microsoft-top."
Tja, een OS dat een gevoel moet overbrengen. Dat er grafisch gelikt uit moet zien om interne tekortkomingen te verbergen?
[ICT] Geplaatst door aad om 21:54:54 [permalink]

Saturday 13 January 2007

Coccinellida
Vanmiddag zat er een Lieveheersbeestje op de deurpost van mijn voordeur maar het is toch echt 13 januari!
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 17:05:10 [permalink]

Wednesday 03 January 2007

Ach en wee
Wat erg!
Volgens het KNMI wordt de kans op een Elfstedentocht steeds kleiner! Dat gebieden onder water komen te staan, weer andere gebieden juist droger worden, oogsten mislukken, mensen omkomen en diersoorten uitsterven is minder belangrijk. Nee, als De Tocht Der Tochten in gevaar komt, is er Úcht wat aan de hand.

Ik ben er wel blij om eigenlijk; Op zich heb ik niets tegen de Elfstedentocht, dat is een mooie traditie. Waar ik niet tegen kan is alle overdreven media-aandacht vanaf het moment dat het net drie nachten een paar graden gevroren heeft. Overal zie je dan IJsmeesters die steeds hetzelfde verhaal vertellen (“Ja, Harlingen is momenteel een probleem maar met ijstransplantaties gaat het wellicht nog lukken” waarna de presentator weer wat oude shots laat zien wat men dan gaat doen).

Het mooiste programma, jaren geleden, waar ik hard om heb moeten lachen was een interview met een IJsmeester die met zijn boor het ijs opging om te meten hoe dik het was en vervolgens, al borende, door het ijs zakte. Prachtig!
[Nieuws] Geplaatst door aad om 21:25:21 [permalink]

Tuesday 02 January 2007

Gestoorde fanaten
Een bericht op nu.nl schrijft over het stijgen van het aantal mensen dat uit geloofsovertuiging niet verzekerd zijn. Er blijkt hiervoor een speciale regeling te zijn:
De meeste verzekeringsweigeraars wonen in Gelderland (40 procent), Zuid-Holland (25 procent), Utrecht en Zeeland. Deze concentratie loopt over de zogenoemde Bible belt, waar relatief veel gereformeerden wonen.

Gemeenten met het grootste aandeel gemoedsbezwaarden zijn Neder-Betuwe (4,88 procent), Bergambacht en Staphorst (minder dan 2 procent). Ongeveer een derde van de gemoedsbezwaarde huishoudens bestaat uit kinderrijke gezinnen.

De SVB, die de administratie bijhoudt van alle geregistreerde gemoedsbezwaarden, kan ontheffing verlenen van de premieplicht. In plaats van premie betalen de gemoedsbezwaarden hetzelfde bedrag aan loonbelasting. De Belastingdienst stort dat op een spaarrekening, waarop weigeraars voor bijvoorbeeld hun zorgkosten een beroep kunnen doen.
Wat een onzin. Iemand die uit principe weigert om premie te betalen is prima maar dan moet je ook consequent zijn en accepteren dat je geen uitkering krijgt bij werkeloosheid, geen AOW en waarschijnlijk ook geen geld als je huis afbrandt. Als je dit soort kunstmatige truuks accepteert dan ben je niet recht in je leer. Wat een stel pseudo gelovigen, hypocriete gestoorde fanaten!
[Nieuws] Geplaatst door aad om 20:25:27 [permalink]

Monday 01 January 2007

Toeval
Een minuut in het nieuwe jaar speelde de random-playlist van de MP3-speler het prachtige “Missing You” van John Waite. Waarschijnlijk viel het van alle aanwezigen alleen mij op.

Ik jou ook.
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 11:07:00 [permalink]
Vooruitblik
Iedereen een zeer goed en gezond 2007 gewenst!
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 00:10:00 [permalink]