Zwavelaars

De dingen die mij bezighouden

Friday 30 March 2007

Mooi citaat uit Who Framed Roger Rabbit, waarin Jessica Rabbit zegt:
I'm not bad!
I'm just drawn that way.
[Algemeen] Geplaatst door aad om 22:45:43 [permalink]

Tuesday 27 March 2007

Baan
Afgelopen zondag heb ik naar De Uitverkorene gekeken, die werd uitgezonden door de VPRO. Deze film van Theu Boermans, naar een scenario van Frank Ketelaar en Kees Prins, gaat over de streng gereformeerde broers Johan en Peter van de Laan (Kees Prins en Pierre Bokma). Deze rollen zijn duidelijk geďnspireerd door de broers Jan en Paul Baan van het gelijknamige, voormalige, softwarebedrijf Baan.

Werkelijk een bijzonder goede film waarin sterk geacteerd wordt door alle hoofdrolspelers.

Een jaar of tien geleden heb ik nog eens een maand of 8 bij Baan in Barneveld gewerkt. Als ICT-consultant/projectleider. Ik heb het bedrijf en de mensen daar toen zeer leren waarderen. Goede, ontspannen sfeer. Mensen die trots zijn op het bedrijf, de broers Baan en de producten. Met iedereen waren goede afspraken te maken die zonder druk “gewoon” nagekomen werden.

Jammer dat het allemaal zo fout gegaan is.
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 10:09:00 [permalink]

Monday 26 March 2007

Te laat
Hoe komt het toch dat ik vaak nčt de metro mis en vrijwel nooit de metro nčt haal?
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 21:34:54 [permalink]

Friday 23 March 2007

The A-Team
Op dezelfde zender waar ze tot voor kort nog Murder, She Wrote herhaalden, wordt nu The A-Team getoond. Ik heb nooit veel van de serie gezien. Het was begin jaren 80 op de TV en behoorde met mijn leeftijd niet echt tot de doelgroep. Grappig om dan nu zo nu en dan een aflevering te zien.

Natuurlijk is de serie naar huidige maatstaven traag en voorspelbaar maar het meest opmerkelijke is wel het vreemde gebruik van geweld. Er wordt nogal wat afgeschoten in de serie maar vreemd genoeg gaat er nooit iemand dood of zie je bloed. Raar is het dat de leden van het A-Team er flink op los schieten maar nooit een mens raken. Kunnen ze niet mikken? Jawel. Ze kunnen schieten als de beste. Als ze willen, kunnen ze namelijk met een enkel schot de banden van een wegrijdende auto kapot schieten! Je kunt niet anders dan concluderen dat The A-Team heel bewust niemand raakt! Het zijn de Goeden tegen de Kwaden die altijd overwinnen.
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 22:48:56 [permalink]

Saturday 17 March 2007

Maand
Alweer een maand geleden dat ik een berichtje plaatste. Was in vele opzichten een rare maand. Zo is er de situatie op mijn werk waarbij de afdeling waar ik onder val tot Corporate Zondebok is aangemerkt, waardoor de motivatie van de medewerkers nog verder onder het nulpunt gezakt is. Die van mij ook. Mijn remedie was veel vrije dagen opnemen en gelukkig kon dat op die dagen waarop het prachtig weer was. En dat mooie weer was natuurlijk ook raar. Verder was het de maand waar Hedy een jaar geleden gestorven was. Ook was het de maand waar het liedje “What a Difference a Day Makes” gedurende een dag even niet uit mijn hoofd te bannen was.

Afijn, het mooie weer zijn we een weekje kwijt, de Corporate Zondebok zijn we nog wel even, ik ben een jaar in de tijd (en veel meer in het gevoel) verder en dat liedje is weer gewoon een mooi liedje.

In een maand kan er veel gebeuren maar uiteindelijk toch niets veranderen.
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 20:22:26 [permalink]