Zwavelaars

De dingen die mij bezighouden

Thursday 28 June 2007

Sjakie
De nieuwe baas heeft besloten dat er teambuilding nodig is en dat er “dus” ook een aansluitende kookworkshop moet volgen. Nu is er met de sfeer in het team niets aan de hand. De mensen kennen elkaar goed tot erg goed, weten wat ze aan elkaar hebben en gaan zeer goed met elkaar om. Geen spanningen, gekonkel of het elkaar een voet dwarszetten. Een teambuilding lijkt mij dan ook compleet overbodig maar de baas denkt daar kennelijk anders over omdat het op zijn niveau wel degelijk noodzakelijk is.

Hoe dan ook, het worden weer de bekende sessies met als doel om “door elkaar” dingen te doen en natuurlijk het proeven van elkaars verkoolde gerechten.

Nederland is compleet ver-sjakiet (naar Sjakie, de geitenwollen sociale hulpverlener uit Flodder).
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 18:30:29 [permalink]

Tuesday 26 June 2007

De Familie
Om de korte vakantie in Parijs af te sluiten, besloten we om in een Italiaans restaurant vlakbij ons hotel te gaan eten. In de keren dat we er voorbij gelopen waren had het onze aandacht getrokken door het verzorgde uiterlijk en de menu kaart.

Toen we aankwamen, rond 9 uur, was het rustig. De tafeltjes buiten waren allen voorzien van een “gereserveerd” bordje. Jammer, aangezien het nog heerlijk weer was. Toen de eigenaar onze teleurstelling zag, bleken we echter een vrije keuze te hebben uit elk gereserveerd tafeltje. We gingen zitten en begonnen het menu en de wijnkaart te bestuderen. Met onze ober raakten we spoedig in een leuk maar moeizaam gesprek: hij sprak slecht Engels en Frans met veel Italiaans.

Al snel kwam er een grote Citroën C6 aangereden. De chauffeur deed de deuren achter open en een man en een vrouw stapten uit. Ze werden enthousiast ontvangen door iemand die al in het restaurant zat. De eigenaar van de zaak sprak in snel Frans met onze ober. Ik verstond iets van “minister”. Een Franse minister die hier kwam eten? De aandacht verschoof in ieder geval snel naar deze nieuwkomer. Niet lang erna, kwamen kort na elkaar twee BMW's aanrijden. De bestuurders ervan zagen eruit als body guard of de eigenaar van een bordeel; Getraind lichaam, donkere kleding, strenge blik en nčt dat uiterlijk dat doet vermoeden dat het geen doorsnee zakenman is. Na een kort oponthoud aan een tafel buiten, verdwenen ze in het restaurant.

Inmiddels waren wij druk aan het speculeren wat de banden waren tussen de minister, de eigenaar van het restaurant en de onderwereld figuren. Enkele andere tafeltjes buiten waren ook bezet geraakt door toevallig passerende toeristen die ook niet gereserveerd hadden.

Weer tien minuten later stopte een taxi en stapten twee jonge vrouwen uit die ons eigenlijk het meest deden denken aan dure call girls. De wat vreemde ontmoeting met de jonge man, die uit het restaurant kwam lopen toen hij de dames uit de taxi zag stappen, ondersteunde die gedachte.

Niet lang erna scheurde een pizza-bezorger op zijn brommer langs het restaurant, zette zijn bromfiets neer en liep het restaurant binnen. Hij had geen pizza bij zich. Raar. Na vijf minuten vertrok hij weer zonder verder iets bij zich te hebben. Hij maakte een grote bocht en stopte bij een auto iets verderop. Het raampje van die auto ging open en er stapte iemand uit. De pizza-bezorger verdween even in de straat, buiten ons gezichtsveld om even later weer zichtbaar te worden en vervolgens voorgoed uit het zich te raken.

Onze fantasie maakte inmiddels overuren. Was hier een restaurant van de maffia in Parijs aan het werk? Geld wit wassen? Corrupte politici? Call girls? Je maakt nog eens wat mee in Parijs.
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 22:50:09 [permalink]

Monday 04 June 2007

Free
Afgelopen vrijdag vloog een reclame vliegtuigje boven Rotterdam met de tekst “Fit4Free vanaf 2,29”. Een raar idee van “free” heeft die club.
[Nieuws] Geplaatst door aad om 18:21:20 [permalink]