Zwavelaars

De dingen die mij bezighouden

Friday 28 September 2007

Flip flop?
De teenslipper wordt in diverse landen wel “flip flop” genoemd, naar het geluid dat je hoort als er iemand met dit schoeisel voorbij loopt. Onlangs heb ik dit zelf weer kunnen constateren. Je hoort echt “flip flop flip flop ...”. Met wat inspanning is er ook nog “flop flip” van te maken maar de eerste vorm is wat blijft hangen. Waarschijnlijk omdat de “flop” een wat lagere klank heeft en het daardoor meer geschikt is als “laatste klank”.

Waarom zijn het eigenlijk twee klanken? Waarom is het geen “flip flip” of “flop flop”? De slippers zijn toch verder gelijk (op de links/rechts verschillen na, natuurlijk). Komt het omdat de mensen niet symmetrisch lopen en daardoor een voet meer belasten waardoor er twee klanken komen? Misschien doordat bijvoorbeeld het linker been wat meer kracht heeft en zodoende bijdraagt aan een ander geluid?
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 00:21:21 [permalink]

Monday 10 September 2007

Time warp
Vorige week heb ik naar de DVD Casino Royale (2006) gekeken; De eerste James Bond film met Daniel Craig als “007”. Een onderhoudende en zeker een van de betere Bond films.

Het verhaal speelt zich af aan het begin van de loopbaan van Bond, als hij net zijn “license to kill” heeft ontvangen. Zo bezien, zou het ergens aan het begin van de jaren 60 moeten afspelen, nog voor de eerste Bond-film, Dr. No uit 1962. Het is dan echter wel erg vreemd dat de film gewoon in het heden lijkt te spelen, met zaken als mobiele telefoons, laptops en de laatste modellen van Aston Martin en Ford Mondeo...
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 14:18:25 [permalink]

Thursday 06 September 2007

Ik wist het
Op nu.nl
“'Vroeg opstaan niet gezond'
Uitgegeven: 6 september 2007 15:03

TOKIO - Generaties lang is gepredikt dat het goed zou zijn voor "den werkenden mensch" om vroeg op te staan. Maar uit wetenschappelijk onderzoek blijkt nu dat dat juist ongezond is.”

Ik ga het morgen gelijk weer in praktijk brengen, het is tenslotte goed voor mij.
[Nieuws] Geplaatst door aad om 15:28:00 [permalink]