Zwavelaars

De dingen die mij bezighouden

Monday 07 July 2008

Gadget
Twee weken geleden belde KPN Mobile. Of ik wist dat mijn abonnement van mijn mobiele telefoon in augustus afliep. Dat ze aanbiedingen hadden voor het verlengen ervan met 1 of 2 jaar. Nu ben ik tevreden over KPN en de dekking die ze bieden. Ergens wil ik in de toekomst wel eens de nieuwe iPhone uitproberen maar nu nog niet. Een jaar verlengen leek mij daarom prima. Ik mocht ook, gratis, een nieuwe telefoon uitzoeken. Ik was heel tevreden met mijn HTC TyTN, met uitschuif toetsenbord en UMTS/HSDPA maar goed, ik kon het toestel altijd verkopen nietwaar? Mijn keuze viel op de Nokia N82: met ingebouwde GPS, UMTS/HSDPA en Carl-Zeiss 5Mpixel camera met echte Xenon-flitser. Ik kon mij vaag een test herinneren waar dit toestel heel goed uitkwam.

Een weekje later had ik hem in huis en ik ben inmiddels helemaal om. Geweldig toestel! Heerlijk om ook weer eens een lekker snel reagerend scherm te hebben. Het Symbian-OS zal hier ook aan meehelpen in plaats van die trage en instabiele Windows Mobile ellende op de HTC. Natuurlijk is er een Gmail-client en snapt hij IMAP4. Verder een prima (Opera) browser, camera, muziek, radio, scherm, afmetingen... Google Maps werkt vlekkeloos met de ingebouwde GPS en de eigen Nokia navigatie werkt natuurlijk ook goed.

Het “echte” toetsenbord van de TyTN mis ik wel een beetje maar grote verhalen tik je toch nooit en met T9 kom je ook een eind. Kortom, ik heb na twee jaar weer een Nokia en het bevalt uitstekend.
[ICT] Geplaatst door aad om 16:45:00 [permalink]