Zwavelaars

De dingen die mij bezighouden

Monday 18 August 2008

Voorbij
De zomer lijkt nu echt voorbij. Vanmorgen, op het tijdstip dat mijn wekker gaat, was het nog vrij donker. Natuurlijk ook omdat het bewolkt was en regende. In allerlei bomen en struiken in de tuin zijn de besjes bijna rijp. Tekenen van de natuur dat het zoetjes aan weer uit is met de pret en we ons moeten gaan opmaken voor de herfst en winter.

Ik hoop op nog een paar mooie weken voor die herfst en winter losbarst.
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 17:15:00 [permalink]

Wednesday 13 August 2008

3 augustus 2001
In de archieven van Zwavelaars is te zien dat het inmiddels ruim 7 jaar geleden is dat dit weblog gestart is. Daarmee is het waarschijnlijk zoetjes aan tot de oudste nog bestaande en actieve (hoewel dat soms wat hapert) weblogs in Nederland gaan behoren. Natuurlijk met andere die hards als Verbaljam maar niet meer met een Bieslog (die met een herbezinning bezig is).

In het begin was het vooral om het fenomeen webloggen te onderzoeken en te ervaren. Hierbij helpt het als je het altijd leuk gevonden hebt om “verhaaltjes” te schrijven. Dat laatste bleef maar stond regelmatig onder druk van gebeurtenissen in het dagelijkse leven. Dan heeft Zwavelaars even geen prioriteit. Bij mij zal er dan ook niet snel een crisis zijn die ik op Zwavelaars breed zal uitspinnen: “Wat is de zin van webloggen?”, “Kan ik het nog wel opbrengen?” en meer van dergelijke uitingen die bij webloggers van het eerste uur te vinden zijn.

Hoe lang ik nog door zal gaan? Geen idee. Voorlopig denk ik er niet aan om een “rm -rf” op Zwavelaars los te laten.
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 08:24:35 [permalink]

Tuesday 12 August 2008

Verkocht
Gisteren bij de notaris geweest. Het huis in Poortugaal is nu niet meer van mij. Voordat ik naar de notaris ging heb ik nog even mijn naambordje er afgehaald en een laatste rondje gemaakt. Een leeg huis. Niet meer mijn huis. Geen “thuis”.

Het is goed geweest.

In de auto naar de notaris, kwam het bekende citaat van Charles Dickens in mij op; Zijn “A Tale of Two Cities” begint met “It was the best of times, it was the worst of times.” en dat past wel bij de tijd die ik in Poortugaal gewoond heb. Prachtige tijden vanaf de verhuizing in 2002 en ellende vanaf half 2005 (en eigenlijk al wat eerder).

Ik ben natuurlijk blij dat het huis verkocht is. Het is een afsluiting van toch een mooie periode terwijl er al een nieuwe mooie periode begonnen is.

Ik hoop wel dat deze periode veel en veel langer mag duren.
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 17:45:00 [permalink]