Zwavelaars

De dingen die mij bezighouden

Tuesday 25 May 2010

iPad - 1
Sinds enige weken heb ik een iPad en hij bevalt mij uitstekend. Beter dan ik verwacht had. Ik had verwacht dat het vooral een grote iPhone zou zijn waarmee het browsen comfortabeler gaat. Dat is het ook wel maar er is meer. Dat komt vooral door het slim gebruik maken van het grotere scherm. Allerlei apps (waaronder de standaard email client) gebruiken het linkerdeel van het scherm voor overzicht en dat werkt uitstekend. Ook de nieuwe iPad app van IMDb is zo een feest om mee te werken. En wat te denken van de WolframAlfa app? Nu is het een geweldig bruikbare tool.

Ook het lezen van boeken via of iBook of de Amazon Kindle app gaat prima! Het lezen van boeken met Adobe DRM is trouwens mogelijk door deze met een klein Python-script te verwijderen. Dat gaat snel en probleemloos. Zo kun je de e-boeken die je bij Selexyz of Bol gekocht heb toch in iBook (en de meeste andere e-lezers) laden en lezen.
 
Voor het tikken en browsen is hij handiger dan een iPhone en het is daarmee een goed alternatief voor een netbook. De iPad is wat ik gehoopt had dat de Nokia 770 zou zijn maar die had een nog te klein scherm om dat volledig waar te maken.
 
Ik heb de wifi-versie maar kan via MyWi op mijn iPhone (die de 3G verbinding daarvan beschikbaar stelt al wifi hotspot) overal toch werken als dat nodig mocht zijn. Scheelt de meerprijs van de echte 3G-versie en ook de extra kosten van een data abonnement.
[ICT] Geplaatst door aad om 14:15:19 [permalink]

Monday 17 May 2010

Voicemail
Al eens eerder heb ik over C verteld. Afgelopen week heeft ze voor de eerste keer een berichtje op mijn VoiceMail achtergelaten. Vroeger deed ze dat niet maar na eerder aandringen van mij had ze klaarblijkelijk ervoor gekozen om het toch maar eens te proberen toen ik de telefoon even niet op kon nemen. Toen ik haar wat later sprak begon ze uitvoerig over dat rare VoiceMail te vertellen en het zou C niet zijn als ze daar niet een eigen uitspraak voor had. VoiceMail noemt ze voosmail.
[Persoonlijk] Geplaatst door aad om 23:15:16 [permalink]