Indonesië: Bali

(7 t/m 23 maart 2002)

 

Dit is het archief.


PGP publickey

 

18 October, 2021 17:02

 

De voorbereiding

Danseres Bali blijft ons boeien. Reden genoeg om ook in 2002 dit eiland nogmaals te bezoeken. De vlucht hadden we via een reisbureau geboekt en de hotels had Hedy via het internet uitgezocht. Uiteindelijk lieten we Travelina Indonesia ook de hotelboekingen doen, aangezien zij hele gunstige kamerprijzen aanboden; Veel beter dan als je het zelf direct bij de hotels boekt. Travelina heeft zich prima van zijn taak gekweten. Alle reserveringen waren in orde en ook de hotel- en airporttransfers die zij voor ons verzorgden waren prima op tijd en in orde. De personen waarmee wij contact hadden, I Wayan Susapta ("Sapta") en I Gst. Ngr. Rai ("Rai"), spraken prima Engels en waren uiterst correct. Kortom: aan te raden!

De situatie op Bali

HibiscusDoor de politieke situatie zijn veel mensen huiverig om Indonesië te bezoeken. Verder heeft sinds 11 september 2001 de toeristenbranche een flinke dreun gekregen door het flink teruggelopen aantal vliegreizen. Deze punten en het feit dat wij aan het einde van het regenseizoen in Bali waren, hebben tot gevolg gehad dat we alle aandacht van het personeel hadden; Veel hotels waren maar voor hooguit 30% bezet. Doordat meer dan 60% van de mensen op Bali zijn inkomsten uit de toeristenindustrie krijgt, menen deze zelfde mensen dat het ook niet te verwachten is dat er op Bali ooit onrusten zullen ontstaan. Men is veel te bang dat de toeristen wegblijven.

De hotels

Ons eerste hotel was The Oberoi nabij Kuta, hierna een bezoek aan het Nusa Lembongan Resort op het kleine Nusa Lembongan eiland, 25 km voor de zuid-oost kust van Bali en tot slot het Kamandalu in Ubud.

The Oberoi >