De Leuf

 

Dit is het archief.


PGP publickey

 

18 October, 2021 17:02

 

Van donderdag 8 april t/m zaterdag 10 april 2004 hebben we wederom Zuid-Limburg bezocht. Deze keer een zestal kilometer ten oosten van Kasteel Wittem, het Restaurant De Leuf in Ubachsberg. Paul en Sandra de Bunt runnen dit restaurant met één Michelinster. Er zijn enkele eenvoudige kamers aanwezig, om te overnachten en daar hebben we gebruik van gemaakt.

De eerste avond hebben we het vijfgangen diner gegeten.Prima! De tweede avond werd toevallig de nieuwe kaart ten doop gehouden. Mijn keuze daaruit, te beginnen met gebakken langoustines op een soepje van bloemkool en afgemaakt met wat kaviaar, was heerlijk.

De ingang van De Leuf

Al met al een zeer goed en plezierig restaurant met uiterste vriendelijke en correcte bediening waar het goed toeven is. De kamers zijn simpel maar schoon en netjes en niet duur. Zeker waard om nog eens naar terug te keren.

Op (goede) vrijdag 9 april zijn we op aanraden van het personeel naar Hasselt in België gereden. Het werd ons aangeprezen als een "klein Maastricht" en daar is niets teveel mee gezegd. Hasselt is een prettige stad met een compact en mooi centrum met veel winkels in elke prijscategorie, met overal terrasjes en restaurants. Ook deze stad zullen we in de toekomst vaker bezoeken.