Hostellerie De Hamert

 

Dit is het archief.


PGP publickey

 

18 October, 2021 17:02

 

Op 10 november 2001, had Hostellerie De Hamert in Wellerlooi een Sint-Maartens Ganseten menu dat ons wel wat leek. Het menu: salade met gekonfijte ganzenpoot; aardappelsoep (méthode de Visé); gebraden gans met rode kool; vers gepocheerde ganzenlever en tot slot een najaarsdessert.

Een compleet wijnarrangement en overnachting in een fraaie kamer met uitzicht op de Maas kon ook geregeld worden. Aangezien we al eens eerder De Hamert bezocht hadden, wisten we dat Pieter Smits en zijn mensen ons ook deze keer weer prima zouden verwennen.

En inderdaad, het was weer bijzonder goed!

De Hamert bij zonsondergang

De echte naam van Sint Maarten was Martinus Van Tours die geliefd was bij het volk. Toen de bisschop van Tours overleed, wilde het volk hem als nieuwe bisschop. Hij wilde dat zelf niet en rende weg. Hij dook een ganzenhok in om zich voor zijn achtervolgers te verbergen. De ganzen begonnen echter luid te gakken en zo werd hij gevonden en tegen zijn wil alsnog de nieuwe bisschop van Tours. Het verraad van de ganzen maakten deze dieren tot de dis van Sint Maarten.

De Hamert bij zonsondergang

 


De Hamert is een prima stek, we hebben het daarom op 6 juli 2002 voor de derde maal bezocht. Deze keer ter ere van het "Kreeftenfestival 2002".

Kreeftenfestival 2002

En dat was natuurlijk weer dik in orde!

Koeien aan de andere kant van de Maas

Het uitzicht van de kamer